Se bilder fra det lekre boutiqueskipet | Oppskrift på Japans nasjonalrett | Flere eksotiske reiser  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Japan - for et land, for en kultur!
Den fantastiske miksen av eldgammel kulturhistorie som møter det moderne og høyteknologiske gjør at jeg elsker dette landet. Maten er en opplevelse - her er gatematen fra "hull i veggen" like spennende som fra gode restauranter. Vi reiser jo for å oppleve noe som er annerledes enn det vi er vant til hjemme, og det er det nok av i Japan. Jeg gleder meg!
Ivar Fernandez Jensen, reiseleder

Cruise Japan rundt med Azamara

/ 🌸 Opplev kirsebærblomstringen

31. mars 2023 (få ledige), 31. mars 2024 / 19 dager / Reiseleder: Ivar Fernandez Jensen

Kirsebærblomstringen i Japan er en stor begivenhet - og blomstringen varer kun noen få uker, så er det over. Da gjelder det å være der!

Blir du med på Japan-cruiset vårt, får du oppleve både rosa trær - og mye mer:

 • Enorme, glitrende Tokyo
 • Kokkekurs i Kobe
 • Inntrykk og ettertanke i Hiroshima
 • Det største fiskemarkedet i Sør-Korea
 • Hirosaki Park, med over 2500 kirsebærtrær
 • Fushimi Inari, helligdommen fra "Memoirs of av Geisha"
 • Det berømte Fuji-fjellet - Japans høyeste fjell på 3776 m.o.h.

Norsk reiseleder er med på hele turen, og tar seg av alle detaljer. Her er det bare å senke skuldrene og nyte reisen! Det er kun få plasser igjen på 2023-cruiset, så ikke vent for lenge med å bestille.

Les mer

Noen høydepunkter på cruiset:

/ Metropolen Tokyo

Tokyo – myldrende, blinkende og enorm. Vi skal blant annet besøke Asakua-distriktet for de siste glimtene av Tokyos fortid, med gamle hus og butikker som selger alt fra broderte kimonoer til håndskårne kammer.

Du har også en hel dag til egen disposisjon i Tokyo, og noen anbefalinger er de flotte shoppinggatene i Ginza, det elleville elektronikkmarkedet Akihabara og keiserpalasset. Fiskemarkedet er også en attraksjon, og ønsker du en ekte sushiopplevelse i Japan, er Kozue på Park Hyatt virkelig å anbefale.

/ Hirosaki Park

Hvordan ser det ut når 2500 kirsebærtrær blomstrer på samme sted? Vi kan forsøke å beskrive det med ord eller pøse på med bilder, men dette er noe som bør oppleves. Vandre rundt i parken, hvor blomstrende grener henger tunge over veiene og du kan vandre over idylliske broer hvor de rosa trærne speiler seg i stille vann. En eventyrverden som fins på ordentlig - om enn bare i noen få uker hvert år.

/ Japanske hager

Japan er herlig kontrastfylt! Med nærmest utopisk high tech og enorme, lysende byer - men også krokete bakgater med lave trehus, minimalistiske blomsteroppsatser, forgylte templer og elegante hager. Vi skal besøke noen hager, og Kenrokuen ved Kanazawa er en av Japans vakreste landskapshager.

Japanske hager forsøker å gjengi naturen på en poetisk og harmonisk måte. Vann, stein og planter er viktige elementer, og elementene i hagen har også symbolsk betydning. Det åpner seg en hel verden om du vil lære om historie, komposisjon og symbolikk! Men om du bare vil rusle rundt i hagen og nyte skjønnheten, er det en aldeles nydelig opplevelse i seg selv.

/ Biff, sake og varme kilder i Kobe

I Kobe ligger skipet over natten, slik at du kan nyte den flotte skylinen i skumringslys. Byen fikk store ødeleggelser etter jordskjelvet i 1995, men i dag er den for lengst gjenoppbygd, en moderne og spennende by.

Byen er kjent for sine varme kilder, Arima Onsen, sine sakebryggerier (de har prøvesmaking for besøkende) og selvsagt den verdensberømte kobebiffen - verdens dyreste biffkjøtt. Kanskje verdt å ta en middag ute for å å smake denne kortreiste delikatessen?

/ Bo på et boutiqueskip

Skipene til Azamara er flytende designhotell med en klassisk touch, tilpasset voksne som vil ha et rolig og avslappende cruise krydret med spennende utflukter. Og servicen? Førsteklasses!

 • Skipene er ikke overlesset med tilbud, men fokuserer mer på spennende aktiviteter i land. Dermed blir det mer tid til deg selv og reisefølget om bord.
 • Skipene er små og intime med maksimalt rundt 700 gjester om bord.
 • Maten er fortreffelig, og besetningen er eksperter på å sette sammen smakfulle vinpakker i forskjellige prisklasser for sine gjester.
Les mer

/ Hvordan det er å reise på cruise med Azamara?

Les om svarte servietter, hvite fester og gylne øyeblikk på Azamara-cruise. For ikke å glemme verdens beste scones og hvordan det er å bli grundig bortskjemt!

Les mer på bloggen

🍿 Filmtipset

/ Memoirs of a Geisha

Filmen fra 2005 handler om den unge jenta Chiyo Sakamoto som blir solgt til et geisha-hus av den fattige familien sin. Vi følger oppveksten hennes og veien til å bli en ekte geisha i førkrigstiden - og selvsagt er det drama med både sjalusi og kjærlighet. Men ikke minst er det et spennende innblikk i både japansk kultur og historie, og du vil også kjenne igjen Fushimi Inari i Kyoto - helligdommen med de oransje "portene", som vi skal besøke på reisen vår.

Se traileren til filmen her 👇

Smak på Japan

Sukiyaki - Japans nasjonalrett

Sukiyaki er en av mange nasjonalretter i Japan. Hvordan den tilberedes og serveres varierer noe avhengig av hvor i Japan du befinner deg. Denne varianten heter Kanto Sukiyaki og kommer fra Øst-Japan. Her er det ingredienser som er lett å få tak i, og oppskriften er heller ikke vanskelig å lage.

DU TRENGER (4 porsjoner):

 • 800 g biffkjøtt
 • 1 stk. purre
 • 2 stk. vårløk
 • 1 stk. kinakål
 • 200 g frisk sjampinjong

Saus:

 • 6 ss soyasaus
 • 6 ss eddik, 7 % eller helst sake
 • 6 ss sukker

Dipp:

 • 4 stk. egg

SLIK GJØR DU:

 1. Skjær kjøttet i tynne strimler. Skjær purre og vårløk i strimler på størrelse med kjøttet og del soppen i biter.
 2. Bland soyasaus, eddik/sake og sukker i en kjele og kok opp.
 3. Stek kjøttet raskt i en stekepanne med litt olje. Legg i grønnsakene og hell over sausen. Sett på lokk og la alt trekke på middels varme til kjøttet er mørt, ca 10 minutter.
 4. Knekk et ferskt egg i en skål til hver person.
 5. Sett pannen med kjøtt og grønnsaker på bordet. Det kokte kjøttet og grønnsakene skal dyppes i det rå egget før man spiser det.

Server med ris.

Oppskrift: Matprat.no
Foto: Mari Svenningsen/Matprat

Flere cruise med norsk reiseleder:

Cruise & flypakke (uten reiseleder)

Eksotiske elvecruise og temareiser:

21. okt 2022 (få ledige), 30. mars 2023 / 11 dager / Reiseleder: Torild Karlsen
31. okt 2022 / 17 dager / Reiseleder: Geir Toverud
3. nov 2022 (få ledige), 2. feb 2023 (få ledige), 2. nov 2023 / 15 dager / Reiseleder: May Liss Kristiansen
Elvecruise i Gangesdeltaet, mystiske Varanasi og tigersafari med Torbjørn Færøvik
22. nov 2022 / 12 dager / Reiseleder: Anne Marthe Barfod
31. mars / 14 dager / Reiseleder: Anne Marthe Barfod
9. sept 202 / 10 dager
8. okt / 17 dager / Reiseleder: Gunnar Skjolden
25. okt / 8 dager / Reiseleder: Agnete Gundersen
1. nov 2022 / 11 dager
12. nov 2022 / 14 dager / Reiseleder: Odd A. Stenvåg
14. nov 2022 / 18 dager
19. nov 2022 / 8 dager / Reiseleder: Rannveig W. Abada
24. nov 2022 / 15 dager
1. des 2022 / 15 dager
30. jan 2023 / 13 dager / Med vineksperter Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti
4. feb 2023 / 8 dager
16. feb og 19. okt 2023 / 10 dager
11. mars 2023 / 8 dager / Reiseleder: Anne Marthe Barfod

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo