🐺 Senja, grottekonsert og ulvekyss | 🦐 Oppskrift til lørdagskosen | ⛰️ Ny reiserute i Lofoten  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Sommerstemning i Troms

/ Med Senja, grottekonsert, teselskap og arktiske dyr

28. august / 7 dager

Blir du med på en sommertur av det litt annerledes slaget? Her snakker vi om ulvekyss (for den som tør!), grottekonsert, usnobbete vinsmaking, teselskap og bålkos. Som ramme for opplevelsene har vi den fantastiske nord-norske naturen, og ennå er nettene lyse – i august rekker sola så vidt å dukke ned under horisonten før den titter fram igjen.

Med Bardufoss som base skal vi utforske Troms i en uke, og det blir gode historier, sprellende laks, ville dyr, mye god mat, gnistrende bål i sommernatta – og garantert en ferie du vil huske.

Gled deg til:

  • Konsert med mannskor i en grotte med fakkellys – en magisk opplevelse!
  • Poetisk vakre Senja med kritthvite strender og dramatiske fjell
  • Vinsmaking, teselskap og bållunsj
  • Opplev dyrene i Polar Park – verdens nordligste dyrepark
  • Kjøretur med huskyer
Les mer

Her skal vi bo – en ekstra grunn til å glede seg ...👇

Rundhaug Gjestegård – med kongelig sus

Rundhaug Gjestegård er et vakkert, over 100 år gammelt, historisk hotell med en unik atmosfære, god norsk tradisjonsmat og omsorgsfull service.

Hotellet ligger vakkert til ved bredden av idylliske Målselva på Rundhaug i Troms. Gjestegården er i seg selv en reise i norsk og internasjonal historie - mange store personligheter som keiser Wilhelm, kong Olav, kong Haakon, Sonja Henie og general Montgomery har gjestet hotellet.

Gjestegården ble nylig restaurert, og her har hvert rom sitt eget særpreg, og flere rom har sin egen historie om de berømte gjestene som har bodd på hotellet.

Blir du med hit?

Lofoten - øyparadiset i nord

/ Kultur, nydelig mat, fiskevær, midnattssol og Skrova

14. juli og 23. august / 6 dager

I år har vi lagt opp et helt nytt program for Lofoten-turen vår. Dette blir en rundreise med noen av øyrikets absolutte høydepunkter:

  • Rolig RIB-tur til hvalfangerøya Skrova med fiskeværsvandring
  • Gimsøy og glasshytta på Vikten med glasskunst
  • Rambergstranda med "Syden-sand" og fjellpanorama
  • Billedskjønne Reine og fiskeværsmuseet i Å
  • Skjærgårdscruise fra Svolvær til Henningsvær
  • Fem netter på Thon Hotel Svolvær - med flott utsikt og nydelig mat

Det er også en dag du kan gjøre akkurat det du vil - kanskje har du alltid drømt om cruise i Trollfjorden, ta en fjelltur eller kajakktur? Gled deg til sensommerlyset, de makeløse strendene (ikke sikkert det blir badetemperatur, men det er lov å håpe!) Velkommen til Lofoten!

Les mer

Yoga i Lofoten

/ Med fottur, kajakk, kultur og historie

17. august / 5 dager / Instruktører: Johanna Fredriksson, Sunniva Egge Sipus

Helt på tampen av sommeren har vi en skikkelig godbit å friste med. Nyt noen avslappende og innholdsrike dager i Lofoten, med daglige yogaøkter midt i Norges flotteste natur.

Gled deg til:

  • Yogaundervisning med to av Norges mest erfarne instruktører, Sunniva og Johanna fra YogaKi i Oslo
  • Fire netter på idylliske Skårungen utenfor Svolvær
  • Nydelig mat fra restauranten på Skårungen
  • Å ligge i badestampen med panoramautsikt over hav og fjell
  • Fottur med spektakulær utsikt over Lofoten (kanskje våger du deg ut på Djevelporten også)?
  • Kajakktur i Lofotens øyrike (ingen forkunnskaper nødvendig)
  • Besøk idylliske Henningsvær
  • Egentid til sightseeing på egen hånd, eller total avslapping
  • Godt selskap – vi blir en fin og sammensveiset gjeng på tur
Les mer

... og vi har mer å by på i Nord-Norge:

7. juni, 30. aug / 6 dager
15. juni / 7 dager
30. juni / 7 dager
3. juli / 6 dager
6. juli, 28. juli / 6 dager / Reiseleder: Gunnar Sevåg
23. juli / 7 dager
Med base på idylliske Støtt Brygge
11. aug / 4 dager
25. aug / 6 dager
26. aug / 8 dager / Med: Historiker Halvor Tjønn

Hvitløksgratinert spekeskinke og reker

/ Perfekt til lørdagskosen

Selv om mange av oss forbinder reker med sommer og sol, er det faktisk denne årstiden rekene er på sitt aller beste. De kommer kanskje mest til sin rett på et overdådig rekesmørbrød, men jammen er det ikke godt i en lun smårett - perfekt til lørdagskosen.

Den milde sødmen i reker passer ypperlig sammen med norsk spekeskinke. Hvitløksgratinert spekeskinke og reker egner seg utmerket på tapasbordet, som forrett eller som en liten kveldsrett.

DU TRENGER (til 6 porsjoner):

  • 100 g spekeskinke i biter
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss hakket frisk dill
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket vårløk
  • 300 g pillede reker
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g manchego eller annen smaksrik, fast ost

SLIK GJØR DU:

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C med grillelement.
  2. Bland alle ingrediensene unntatt reker og ost i en liten kjele og varm opp til kokepunktet under stadig røring.
  3. Fordel rekene i seks ildfaste former og hell den varme sausen over. Dryss revet ost på toppen.
  4. Sett formene på et stekebrett og sett brettet under grillelementet. Hold øye med ovnen hele tiden, slik at ikke osten blir brent.
  5. Ta formene ut av ovnen når osten har smeltet og fått en fin, gyllen farge.

Server med gjerne ristet brød og eventuelt en salat.

Oppskrift: matprat.no
Foto: Mari Svenningsen/matprat.no

Temakvelder, foredrag, livesendinger

Vi byr på masse spennende reiseinspirasjon, og derfor har vi laget en egen side med oversikt over alt sammen. Ikke gå glipp av reisetreffet vårt på Det Norske Teatret eller livesendingene våre på Facebook.

Les mer

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo