Hvem møter du om bord i år?  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Elvecruise på Donau 2023

/ Nå er de nye avgangene ute

Elvecruise på Donau gjennom 7 land og 5 hovedsteder er en klassiker og bestselger blant alle elvecruisene våre.

Nå har vi lagt ut nye avganger på dette cruiset mellom april og oktober i 2023, og vi vet at mange av dere bare tripper etter å komme dere ut på elven og nyte en fantastisk seilas gjennom Europa.

Du kan seile fra Wien til Bucuresti (4 avganger) eller fra Bucuresti til Wien (4 avganger).

Se alle avgangene her
Det er jo en fantastisk måte å reise på. Du legger deg i en by og våkner i en annen.
Elisabeth, gjest på elvecruise nå i vår

/ Sightseeing, avslapning og godt selskap

Elisabeth og John har reist mye, og nylig var de med oss på elvecruise på Donau. Det ga mersmak.

– Dette er en enkel måte å reise på og vi opplever mye, samtidig som det er tid til å slappe av, sier de.

Og mens gjestene setter pris på elvecruiset, setter mannskapet om bord pris på oss:

– Nordmenn er en glede å ha om bord. De er høflige, diskrete, punktlige og forståelsesfulle. De klager ikke, og de smiler alltid til mannskapet. Nordmenn er faktisk mine favorittgjester, sier cruisemanager Nico.

Les mer om opplevelsene på Donau-cruise

"Halve Europa" på reiseruten

På 11 dager seiler vi gjennom Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia, Serbia, Bulgaria og Romania, og vi er innom hovedstedene Wien, Bratislava, Budapest, Beograd og Bucuresti.

Du får nye byer og høydepunkter hver dag, fra staselige storbyer til pittoreske landsbyer, frodige vindistrikter, fjell og folkeliv langs elven. Ta gjerne med en bok på reisen, men det er slett ikke sikkert at du får så mye tid til å lese, her står opplevelsene i kø!

Finn din avgang her
Å jobbe med mennesker er et gode, og crewet er fantastisk.
Marina, barsjef om bord i MS Vivienne

/ Møt Marina fra Kroatia, barsjef på MS Vivienne

– Jeg elsker å lage cocktails, og min signaturdrink er Negroni. Jeg tilsetter Pelinkovac som er en kroatisk, bitter urtelikør fra 1860-tallet. Jeg ville fornye den tradisjonelle Negroni-oppskriften litt. Jeg synes det er gøy å representere landet mitt med en Negroni som har en blanding av det bitre og det sure i seg. Jeg kaller drinken Anti Kovats, og jeg laget den første gang da jeg jobbet i baren på Praha Hilton. Den ble raskt en toppselger.

Jeg har vært i denne bransjen i sju år, og jeg har jobbet ved ulike femstjerners hoteller før jeg begynte på Vivienne. Det er utrolig gøy og lærerikt å jobbe med dyktige folk. Å jobbe om bord på et skip som dette er en livsmulighet man bare ta. Det er en perfekt mulighet til for meg til å reise, bli kjent med nye mennesker og jobbe med det jeg elsker.

Lyst å bli kjent med flere av de som jobber om bord?

Les mer på bloggen

Europas flotteste byer

/ De fire B-byene (og en på W)

Vi har allerede nevnt hovedstedene vi skal innom, og det er en imponerende liste:

👑 Majestetiske Wien. Ingenting slår vel tiden da overhodene i Habsburg-dynastiet satt som keisere i Det tysk-romerske riket. Wien ble sentrum for mye av det rikeste kulturlivet i Europa, og fremdeles ser du denne storheten i byen. Tips! Ta et kakestykke og en kopp kaffe på en av Wiens verdensberømte kafeer.

🏰 Bratislava – byen som gikk fra å være Prahas glemte lillesøster til å bli en nydelig hovedstad i sitt eget land i 1993. Bratislava ligger bare noen mil øst for Wien, men idet du krysser grensen siger det inn en følelse fra østen, som hinter om andre smaker og lukter, om Djengis og Attila. Forfatter Torbjørn Færøvik har latt seg forføre av denne byen.

🌉 Budapest – hovedstaden i Ungarn står høyt på listen over de flotteste byene langs Donau. Og den spektakulære utseilingen fra Budapest om kvelden, når byen er strålende opplyst, er et av turens absolutte høydepunkter!

🕌 Beograd – den hvite byen langs Donau kalles ikke Porten til Balkan uten god grunn. Myntenheten heter dinarer, og statusen byen har som overgang mellom Sentral- og Øst-Europa har også gjort den til en gigantisk smeltedigel av mennesker, språk og påvirkninger.

📷 București - her møtes det gamle og det nye på måter som inspirerer til både fotografering, shopping og museumsvandringer. Mye av arkitekturen er inspirert av andre europeiske storbyer, og har gitt București tilnavnet «Lille Paris». Et fascinerende bekjentskap!

Les mer om reiseruten

MS Vivienne

/ Et flytende hotell - hvor det er godt å være

Skipet MS Vivienne ble totalrenovert i 2020, så her er det lekre farger og design. På elvecruise er det inkludert:

  • Helpensjon om bord, med frokostbuffet, lunsjbuffet og middag hvor du kan velge mellom flere forretter, supper, hovedretter og desserter.
  • Du får dagsprogram hver dag, med oversikt over neste dags utflukter og aktiviteter om bord. Her foregår det alltid noe, og åtte utflukter er inkludert i prisen.
  • Reiseleder fra Escape
En gjest spiste nylig fem porsjoner med eplekake og karamellsaus. Haha! Det er jo ingen ting som gleder meg mer enn å se at gjestene liker det vi serverer.
Klaus fra Østerrike, kjøkkensjef om bord på MS Vivienne

Flere cruise på Donau kommer

I løpet av de neste ukene vil vi legge ut flere ulike elvecruise på Donau i 2023. Ønsker du deg et kortere cruise, kan vi veldig snart by på flere flotte varianter. Følg med!

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo