Vin, nye smaker, lokale forhold og naturskjønne omgivelser i samspill med slott og praktbyer: Her er høstens splitter nye vintur til det som blir fire land i Sentral-Europa! La oss overraske deg med hva Ungarn og Slovakia kan trylle frem av edle og velsmakende dråper. Har du interesse for, eller er nysgjerrig på vin, produksjon, foredling, druer og smak? I følge med tre praktfulle hovedsteder Budapest, Bratislava og Wien, skal vi smake oss gjennom den nye vinen, både med historisk og moderne perspektiv. Alt foregår i et naturskjønt landskap der familiene på de ulike vingårdene dyrker og foredler med pasjon og kunnskap. Både naturvin, økologisk, bærekraftig og mer moderne produksjon møter vi på vår vei. Tradisjoner følges, men videreutvikles og ivaretas av yngre ildsjeler.
Budapest oser av arkitektonisk prakt og historisk atmosfære. Landsbygda er folklore, sjarm og lokale tradisjoner. Vinområdet Tokaj er på UNESCOs verdensarvliste og det er hit vi skal først. Så venter overnatting på et flott slottshotell midt i Slovakia, vinområdet Lillekarpatene før hovedstaden Bratislava og en svipptur over til Tsjekkia med slottsbesøk. Vi avslutter i keiserbyen Wien.
Gled deg til blant annet:
🍷Vinsmaking på Bolyki-vineriet. Med helt unik beliggenhet.
🍷Vinsmaking og omvisning på Disznoko-vineriet, kjent for sine eksklusive Tokai-viner.
🏰Overnatting på slottshotellet Galicia Nueva i ærverdige omgivelser.
🍷Vinsmaking og omvisning på National Salon. Vi smaker 10 av de beste vinene fra Tsjekkia.
🏛️Byvandringer i Budapest, Bratislava og Wien.
Reiseleder og sommelier: Patricia D`Alicandro
|