Hvor lenge tør du vente for å sikre deg sommerferien din? Bli inspirert her!  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Vi skriver snart slutten av mars. Var det noen som sa at mars er en vårmåned? De aller fleste i vårt langstrakte land mangler vårvibber for tiden. Snø og sludd laver ned som aldri før og minusgradene biter seg godt fast i nesetippen. Vinterklær og brodder gjelder i høyeste grad ennå. For deg som liker å reise, er det nettopp i slike perioder det er deilig å tenke på sommeren. Og ferie. Her hos Carpe Diem har vi et skikkelig variert utvalg å tilby i juni og juli for deg som har de dyrebare ferieukene da. Noen turer er allerede fulle med ventelister.

Mange av sommerens turer er bestselgere vi har hatt på reisekalenderen vår år etter år: Som Azorene, Kroatia og Hellas med Kreta og Kefalonia. Elvecruise er alltid aktuelt og her er det flere seilinger. På utkikk etter noe nytt? Utenfor Europa, sjekk ut Thailand - om du kan reise tidlig med avgang midt i juni. Tenker du Europa i juli skal vi tilbake til Italia og Marche, men med nye innslag. Ny by - Fano, og nye hotell - men turen er full av lokalt innhold. En tur du ikke finner andre steder, tør vi påstå.

Finn din favoritt - og ikke vent for lenge med å sikre deg den. "Rop på sommer`n så kommer`n" var en gammel slager. Ikke sikkert det funker riktig ennå der du bor, men vi gjør vårt beste for å mane frem lysere tider og god stemning.

Sommerferie i Marche

/ 6. juli / 8 dager

Italias kanskje mer ukjente region, Le Marche, inviterer til sommerferie uten tett program. Vi skal besøke en skikkelig italiener utenfor turistløypa. Det er varme sommerdager i juli, så programmet er tilpasset dette med flere stranddager. Vi skal på hjemmebesøk, vi skal lære å lage ulike matretter fra stedene. Vi skal lære om både farger, skulpturer og terrakotta. Samt besøke historiske og superkoselige landsbyer.

Bølgende, grønne åser. Sjarmerende middelalderbyer spredt rundt på strategiske, små "fjelltopper". Bittesmå landsbyer med de vakreste hus. Kilometervis med vingårder og olivenlunder. Drømmestrender som rammer inn det turkise Adriaterhavet. For ikke å glemme nydelige, kortreiste måltider med utsøkte viner.

Marche er ikke regionen med horder av turister, selv ikke langs kysten. Den føles autentisk.

Reiseleder: Marte Bjørkmann

Marche er regionen vi reiser til på lokalt vis

Øyhopping på Azorene

/ 2. juli / 10 dager

Natur, natur, natur. Hovedrollen er soleklar. En blomstrende vegetasjon av en annen verden blandes med fjell og vulkansk, barskt landskap. Urter, vinranker, frukttrær, blomster og trær trives som plommen i egget i den rike vulkanske jorden. Til og med te dyrkes her! Vi blir dus med tre ulike og unike øyer – São Miguel, Faial og Pico. Langt der ute i Atlanterhavet ligger de og venter på oss. Mye vær, herlige vandrestier gjennom frodig landskap, lekne delfiner, et liv som leves i rolig tempo og en riktig så trivelig lokalbefolkning.

Azorene seiler opp som en favoritt for deg som ikke må ha forutsigbart vær til enhver tid. Når det er sagt, juli betyr sommer - normalt sett en super tid å komme på besøk.

Reiseleder: Simen Blokkhus

Tre grønne øyer som byr på spektakulær natur

Sommerferie i Kroatia

14. juli / 8 dager

Fargene, det varierte landskapet og ikke minst det glassklare Adriaterhavet er store pluss. Ikke glem en overflod av kortreist lokal mat og dertil velsmakende drikke. I området rundt Orebic er det lett å trives. Beliggenheten på Pelješac-halvøya, som en gang huset pirater, er nå et deilig sted å være. Med umiddelbar nærhet til sol og bad, som hører sommerferien til. Ett hotell hele uka: Aminess Grand Azur.

Reiseleder: Sonja Kotur Lovrekovic

Sommer i Kroatia er alltid bra

Øyhopping i Kroatia

20. juni / 8 dager

Alle gode ting er tre kroatiske øyer i sommer! Vi henter frem en virkelig Carpe Diem-favoritt fra tidligere år og med Sonja som reiseleder er vi i gode hender på disse kanter. Vi reiser først til nydelige Korcula der vi tar godt for oss av både strender og lokale matopplevelser, før det blir en snartur innom Hvar. Neste stopp og overnatting er i Brac, der vi nyter sol, sommer og øyas severdigheter.

Reiseleder: Sonja Kotur Lovrekovic

Øyhopping Kroatia passer fint

Sommerferie i Thailand

/ 11. juni / 13 dager

Her er noen av ingrediensene for en perfekt ferie i "Smilets land": strandliv, sol & bad, jungel, regnskog og velsmakende, spicy mat som er en fest for både ganen og øyet. Og Koh Yao, Krabi og Khao Lak.

Det blir nok av tid til late dager på stranden, opplevelsesrike utflukter, hyggelige lange kvelder på lokale spisesteder organisert av reiseleder, flotte båtturer og mye mer. Thailand har lenge hatt et favorittstempel - det er hit du reiser for å koble av. På denne turen skal vi få senket skuldrene å få feriefølelsen skikkelig på plass.

Dovne palmer med frodig, grønn vegetasjon i bakgrunnen, skaper snev av skygger over lekre strender. Bildene lyver ikke. Som kontrast avgrenses det klare, grønnturkise vannet av digre steinblokker som ligger lettere henslengt eller skyter opp flerfoldige meter rett opp i været. Naturen skaper de utroligste bilder og vi elsker det!

Reiseleder: Vegard Pettersen

Thailand er alltid en favoritt å besøke

Få plasser:

12. april / 6 dager
13. april / 10 dager
20. mai / 11 dager
5. juni / 9 dager
10. juni / 8 dager
24. juni / 8 dager
26. juni / 12 dager
30. juni / 8 dager
1. juli / 8 dager
30. juli / 8 dager
7. august / 5 dager
3. oktober / 14 dager
17. oktober / 6 dager

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev

Carpe Diem (en avdeling i) Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo