Mange reisemål har ekstra fargerike, frodige fortrinn og vi elsker det!  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Vi venter fortsatt forgjeves på vår her på kontoret på Helsfyr. "Si det med blomster" er et godt motto som vi omfavner denne uka - og som blir en rød tråd i ukas reiseforslag. Perfekt "timing" at flere av Madeiraturene våre akkurat er klare og publisert på reisekalenderen - inkludert juleturen. Denne øya er viden kjent for sin flora og sin blomsterprakt.

Noe av det vakreste vi vet er tiden når kirsebærtrærne står i blomst. I Japan kalles dette "sakura" og det betyr så mye mer enn bare en knopp med kronblader. Der har jo det meste en dypere betydning og symbolisme. Våren er da alt blir til på nytt, naturens livssirkel. Flyktig er blomstringen, og våren er tiden for å enten si farvel eller begynne på nytt. Det å være der når det skjer og se på blomstringen kalles "hanami". En kjærkommen og viktig del i japansk kultur. I disse dager er Wenche reiseleder for en gruppe Carpe Diem`ere som skal ned å nyte både dette og alt annet Japan byr på. Ingrid reiser også ned med en gruppe like etter at du leser dette. Det er ikke hverdagskost at vi er over 50 av oss fra Carpe Diem i ett land samtidig!

Og til deg som lurer på om det blir samme tur i 2024. Det blir det! Så følg med om dette er din drømmereise - vi vil selvsagt rope det ut når den blir publisert.

Men det er mange andre steder å lengte til. Til en jord der blomster gror, som det heter i Lillebjørn Nilsens "Barn av regnbuen". Om du blir med reiseleder Bjørn til Trevi i juni og får med deg "La Fioritura", har du mye å glede deg til. Her kommer en bukett reiser som alle har litt med blomster å gjøre.

Vi sier bare: La reiselysten blomstre!

Jeg har besøkt øya mange ganger og flere skal det bli.
Lisbeth, Madeiraelsker

Langtidsferie Madeira

/ 23. januar / 3 uker

For å beskrive Madeira best, har vi hentet inn den av oss på kontoret som er aller, aller mest glad i Madeira - Lisbeth. Dette er hennes ord:

Denne vakre blomsterkledde øya som jeg og mange med meg ønsker å reise tilbake til, igjen og igjen. For en hageentusiast som meg er det et eldorado å oppleve Madeira, floraen er ubeskrivelig vakker og det er ikke bare blomstene som fascinerer. Lokalbefolkningen benytter enhver ledig teig til å dyrke frukt og grønnsaker, du kan både se og lukte mens du vandrer på de milevislange levadaene. Levadaene er vanningskanaler bygget for å frakte vannet fra den regnfulle nordsiden til den mer solfylte sørsiden.

Og er du glad i vandreturer har du virkelig havnet på rett plass for her finnes det stier med storslagen utsikt som tar pusten fra deg, og samtidig kan du finne lettere stier for deg (og meg) som kjenner litt på høydeskrekken. Det er fascinerende hvordan naturen og ikke minst temperaturen forandrer seg på korte avstander. Man trenger ikke lang tid med bil eller buss fra kysten til man befinner seg på Madeiras tredje høyeste fjelltopp, Pico de Arieiro (1818 moh.) som kan skilte med en ubeskrivelig utsikt på en klar dag.

Kanskje kjenner du igjen frukt, grønnsaker og blomster fra naturen når du kommer til markedet. Og en markedstur til det fargerike Mercado dos Lavradores i Funchal syntes jeg er et must, her finner du søte, eksotiske frukter som smaker himmelsk. Funchal har en svært hyggelig strandpromenade med gode restauranter som serverer nydelig sjømat. Kanskje frister det med espada som er en kjent rett på Madeira, du så kanskje den ikke alt for pene fisken på markedet? Kanskje frister det mer med espatada som er grillspyd av kjøtt? En tur i de trange gatene i gamlebyen med de fargerike, dekorerte dørene er også verdt et besøk og kanskje avslutter du kvelden med en forfriskende poncha?

Reiseleder: Lene Sørlie

Tre uker på Madeira... noe å ønske seg

Trevi - Umbria La Fioritura

/ 8. juni / 7 dager

Umbria er en region som passer på å feire det meste, det arrangeres festivaler året rundt. Og det er da Carpe Diem er ekstra ivrige på å komme. Italienerne kan jo feire! Og det er mye å markere her i denne flotte regionen. I juni er det blomstringen og de spektakulære fargene som utspiller seg ved Castelluccio di Norcia og i Valnerinadalen. Under blomstringen er dette et magisk sted som imponerer stort. Så langt øyet kan se, utspiller det seg en fargeeksplosjon av knallrødt, rosa, fiolett, blått, gult, hvitt og grønt. Blomstene strekker seg mot solen og det er mengden som gjør det så unikt. Nydelige blomster så langt øyet kan se – kan det bli bedre?

Spello er kjent som blomsterbyen i Umbria, og nå i juni tar de dette tilnavnet til et nytt nivå. Vi snakker om Infiorate di Spello, blomster og kunst som du nok aldri har sett maken til. Tusenvis av frivillige jobber med å veve «tepper» og andre fantastiske dekorasjoner av blomster. De dekker gatene, piazzaene og store deler av byen smykkes av detaljerte kunstverk av blomster.

Reiseleder: Bjørn Kristiansen

Klikk på programmet for juni for å se akkurat denne turen:)

Vandring på Madeira

21. november / 8 dager

Madeira er så herlig for fotturer. Mye grønt så langt øyet kan se, en blomstrende vegetasjon av en annen verden som blandes med fjell og vulkansk, barskt landskap. Madeira ligger cirka 50 mil nord for Kanariøyene og 55 mil fra det afrikanske fastlandet. Et mildt klima, enorm variasjon i vegetasjon og naturherligheter, kunsthåndverk, kniplinger og spesielle viner, gjør sitt til at det romerne kalte purpurøyene, er og blir utsøkt. Urter, vinranker, frukttrær, blomster og trær trives som plommen i egget i den rike vulkanske jorden. Dette er en tur for både kropp og sjel – det er ekstra herlig å vandre i slike naturskjønne omgivelser.

Reiseleder: Kommer

Sommertur til Madeira

6. juni / 8 dager

Madeira er jo et meget passende reisemål også om sommeren. Denne turen er tilpasset akkurat til juni, og da blir hotellet viktig. Hotel Golden Residence har fint bassengområde og nærhet til havet for deg som foretrekker bading i såkalte havsbasseng. Vi skal bli kjent med Funchal, gå på levadavandring og besøke Porto Moniz med sine naturlige basseng utformet fra lavastein. Det blir båttur, det blir festival i byen og det blir dager du kan gjøre litt som du vil i eget tempo. Eira do Serrado, utsiktspunktet til "Nonnenes Dal" og fjellbyen Monte med sine kurvsleder venter også. Madeira er det perfekte vertskap hele året!

Reiseleder: Signe Eriksen

Snartur til Athen

19. april / 5 dager

Athen - du snakker om by! Greske guder og gudinner. Monumenter hele verden vil se. Der antikken går hånd i hånd med nåtid i perfekt samspill med det lokale. Her opplever du alt sammen med vår lokalkjente, gresktalende reiseleder som har bodd her tidligere. Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å lære om landet, skikkene og tradisjonene. Stort som smått.

Våren kommer ofte tidlig på disse kanter. Vi synes april er en perfekt tid for å bli mer kjent med byen!

Reiseleder: Ann Kristin Andersen

Våren i Athen er ekstra fin

Sykkeltur i Skåne

26. mai / 7 dager

Staselige slott, bølgende gressletter, vingårder, knallgule rapsåkre, røde valmuer, uendelige eplehager og kilometervis med hvite sandstrender.

Sammenligninger til sydlige breddegrader er enkle å dra. Vi skal oppleve koselige Ystad, storbyen og designbyen Malmö og ren idyll i Skanör, Falsterbo og Simrishamn. Österlen, nå er vi i sør-øst, er også et matparadis i tillegg, det er jo ikke feil. Så langt sør er det store sjanser for sol også:)

Reiseleder: Anne Grethe Haugen

Våren i Skåne også

Vandring i Svaneti, Georgia

/ 5. juni / 9 dager

Vill, vakker og innhyllet i en god porsjon mystikk. Svaneti ligger i en fjellrik og blomstrende del av Georgia og Kaukasus. Fjellene ruver godt i landskapet – hele fire av de ti høyeste fjellene i Kaukasus ligger i Svaneti. Her er landsbyer som hentet rett ut fra eventyrenes magiske verden, med en ytterst gjestfri lokalbefolkning som med rette er stolte av landsdelens tradisjoner og sin velsmakende, lokale mat. Små, vakre kirker skjuler historiske kulturskatter i form av ikoner og fresker som er over 1000 år gamle. Naturskjønne omgivelser er bare fornavnet. Du finner endeløse blomsterenger med botanisk og fargerikt mangfold, isbreer, store skoger og glitrende elver - det å vandre i slike omgivelser er balsam for både kropp, sjel og sinn. Og dette er rette tiden!

Vi avslutter turen ved Svartehavet, i byen Batumi. Denne kan du ikke gå glipp av - vel og merke om du er vant til å gå langt i fjellet.

Reiseleder og kjentmann: Richard Bærug

En unik vandretur med mangfold

Høsttur til skjønne Bali

/ 15. oktober / 11 dager

Det er noe herlig forlokkende med Bali...Her kommer turen for deg som ønsker FERIE. For deg som tenker at du bare har lyst til å ta livet med ro i vakre omgivelser uten for mye program. Skulle det friste med noen lokale innslag og oppdagelser i nærområdet, ja, så legges det selvsagt til rette for det. Det spes på med ulike ekstrautflukter du kan bli med på både i Ubud og Sanur. Om du vil. Bali har masse egenart og kultur som vi gjerne oppdager mer av.

Vi besøker først vakre og sammensatte Ubud. Byen er virkelig et senter for kultur og kunst og byr på en eklektisk blanding av det meste. Og naturen, de knallgrønne, bølgende risterrassene er rett ved. Velkommen inspirasjon, ro og shopping – bare å velge!

Deretter går turen til Sanur der Det indiske hav og mer rullende bølger venter på deg. Et populært og yrende feriested er det, men det kimser vi ikke av. Balis fortrinn er et godt klima året rundt. Gradestokken viser fra slutten av 20-tallet til begynnelsen av 30-tallet.

Hva mer? Øyas indre har en skjønnhet som gjør at man nesten mister pusten noen ganger. Balineserne er harmoniske, smilende mennesker som passer på å blidgjøre ånder og guder. For disse eksisterer jo i alle elementene. Små ofringer med blomster og røkelse settes ut overalt. Og alle frangipanitrærne er kronen på verket.

Reiseleder: Vegard Pettersen

Bali er vakkert året rundt

Den heldige vinner av reisegavekort ble.......Hilde Fyllingen Otterskred fra Fyllingsdalen🥳

Vi har hatt en kampanje de siste to månedene, der du som er påmeldt nyhetsbrevet vårt kunne vinne et reisegavekort på kr 10 000. Vi trakk vinneren her på kontoret onsdag denne uka og vinneren har fått den hyggelige beskjeden. Hun er veldig glad og har ikke helt fått summet seg etter nyheten. Hun utbrøt: "Og jeg som aldri vinner noe - dette var kjempegøy altså!"

Hun vet ikke helt hvor ferden går etter hvert, men det tar vi når det kommer.

Vi setter stor pris på deg som er abonnent og leser nyhetsbrevene våre. Og tusen takk til deg som nylig har oppdaget oss og meldt deg på de siste ukene. Blomster til alle sammen!

Få plasser:

12. april / 6 dager
13. april / 10 dager
19. april / 5 dager
20. mai / 11 dager
5. juni / 9 dager
24. juni / 8 dager
25. juni / 5 dager
30. juni / 8 dager
1. juli / 8 dager
7. august / 5 dager
26. august / 8 dager
3. oktober / 14 dager
17. oktober / 6 dager
11. november / 22 dager

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev

Carpe Diem (en avdeling i) Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo