Tre turer i september. Tre land med endingen ia. Tre lokalkjente reiseledere.  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Denne uka er alle gode ting tre hos Carpe Diem:

✅ Vi reiser i september

✅ Reisemål med endelsen -ia

✅Reiseledere som setter en ekstra spiss på turene

I september har vi litt av hvert på reisekalenderen. Tilfeldighetene ville ha det til at ukas turer går i samme periode. Og er det tilfeldig at alle ender på -ia? Det er det, og jammen er det tre likheter totalt om vi teller reiseledere: Vi har rett reiseleder på rett plass.

I Transilvania og Georgia har vi to herremenn som reiseledere. Som for seg kanskje er sitt områdes beste veiviser og forteller. Det er henholdsvis Trond Aspaas og Svend Waage. Men ukas tredje tur står heller ikke tilbake for noe. Vår nye reiseleder Anne Grethe Haugen er Tyrkiakjenner som få. Selv om hun er ny her hos Carpe Diem, har hun utrolig lang erfaring fra andre selskap. Tyrkia kjenner hun ut og inn.

Reiselederen er alltid limet i gruppa her hos oss, men det blir en helt annen opplevelse å være på tur med en som kjenner landet vi er i fullt ut. Som deler anekdoter og informasjon du aldri ellers hadde fått vite. Her presenterer vi tre reisemål der du kan være sikker på at reiselederen kan "alt" om landet vi besøker.

Transilvania treffer oss besøkende på en måte som få andre regioner i Europa. Særegen, vakker natur med severdigheter og historiske byer som har klart å holde på sitt middelalderpreg.
Trond Aspaas, Transilvania-kjenner og vår reiseleder

Rundreise i Transilvania

/ 15. september / 8 dager

Transilvania er en imponerende, historisk region i det sentrale Romania som byr på alt vi ønsker oss. Den har storslått natur, byer med høy sjarmfaktor, middelalderslott, et gjestfritt folk…for ikke å glemme Dracula og alle mytene knyttet til ham. Turen vår går gjennom Transilvanias vakre kulturlandskap hvor tiden virker å ha stått stille siden middelalderen. Det blir også besøk utenfor allfarvei i kjent Carpe Diem-stil. Myter, eventyr eller historie – en reise gjennom Transilvania er en reise gjennom noen av Europas best bevarte hemmeligheter. Navnene Brasov, Sibiu og Sighisoara er byer vi skal bli kjent med i løpet av turen. Vi får med oss både Draculas slott, grevebesøk, lokale møter og mye mer. Bucuresti er kanskje en by som kun forbindes med en viss diktator? Romanias hovedstad byr på mange overraskelser utover det.

Oppsummeringen sier at Transilvania er en sjarmør av rang.

Reiseleder: Trond Aspaas

Slott, myter og eventyr i Transilvania

Tyrkia er rikt på historie, rikt på et utrolig landskap og har et kjøkken i verdenstoppen!
Anne Grethe Haugen, Tyrkia-kjenner og vår reiseleder

Istanbul og Kappadokia

/ 7. september / 7 dager

Du har sett bildene og frøet er sådd. Hundrevis av duvende luftballonger fargelegger himmelen. Svever langsomt over et eventyrlandskap som virker være tilpasset eventyrfigurer. Vil du ikke opp i kurven selv, får du fantastiske vyer om du finner deg et godt utsiktspunkt.

Kappadokia byr på et høyst forunderlig landskap. Fjellformasjonene ligner ikke noe annet du har sett. En eventyrverden av utseende, nesten litt science fiction, men det er høyst virkelig. Grotter, huler, tunneler blandes med vidåpne landskap. Stein blir aldri kjedelig i Kappadokia.

Istanbul er byen med de mange navn. Levende, moderne og intens. Både ung og gammel. Historien er evig tilstede, mange har kalt byen sin egen. Selve porten til Orienten med en spennende duft av en fremmed verden. Severdighetene sloss om oppmerksomheten. Hagia Sofia og Den blå moské er begge utsøkte arkitektoniske mesterverk. Byen selv byr seg frem med farger, lukter og smaker du aldri vil gi slipp på. Istanbul er både sultan og konge - og det vet den godt.

Reiseleder: Anne Grethe Haugen

Over og under i Istanbul og Kappadokia

Georgia er blant våre eldste sivilisasjoner. Her har de sunget flerstemt polyfon sang i mer enn 2000 år, produsert vin i over 8000 år. Her levde Homo Georgicus allerede for 1,8 millioner år siden!
Svend Waage, Georgiakjenner og vår reiseleder

Vandring i Kaukasus – Georgia

/ 16. september / 8 dager

Aktivitet, mektig natur, lokale innslag og kultur går hånd i hånd på denne vandreturen.

Kaukasusfjellene er et unikt område med spektakulær natur og fjellformasjoner. Eldgamle myte- og legendetradisjoner som sammen med hedensk tro lever side om side med den georgiske ortodokse kirketradisjonen. Vi finner flotte kulturminner og gamle kirker på de mest avsidesliggende steder, og fjellfolket her har forsvart Georgias yttergrenser gjennom århundrer. Det er i dette landskapet, og med denne kulturen som bakteppe at vi har de fleste av våre vandringer. Vi gleder oss til Hotels Rooms fantastiske utsikt over Kazbeghi! Ubetalelig.

Reiseleder: Svend Waage

Det å vandre i disse fjellene er mektig

Få plasser:

12. april / 6 dager
19. april / 5 dager
6. mai / 8 dager
20. mai / 11 dager
5. juni / 9 dager
24. juni / 8 dager
25. juni / 5 dager
30. juni / 8 dager
1. juli / 8 dager
8. juli / 8 dager
25. juli / 9 dager
7. august / 5 dager
26. august / 8 dager
3. oktober / 14 dager
17. oktober / 6 dager

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev

Carpe Diem (en avdeling i) Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo