Den perfekte ferien for mange innbefatter aktivitet blandet med lokale opplevelser.  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Vår splitter nye, lokale sykkeltur til Italia og Lago di Bolsena får oss til å lengte til oktober allerede nå. Hva passer bedre enn å slå et slag for ferie kombinert med turer på to hjul for å feire denne fine nyheten?

Mange av oss elsker å være aktive både hjemme og når vi er ute på reise. Det å ligge pal på ei strand der solsenger og parasoller står på linje og man flytter seg etter sola, er litt avleggs. Klart det er deilig med sol og bad, men om man supplerer det med aktivitet og med andre gode, lokale opplevelser blir det enda bedre!

På Carpe Diems sykkelturer leter vi ikke etter deg som er på jakt etter ledertrøya eller deg som alltid må komme først på bekostning av alt og alle rundt. Selv om vi tar oss frem på to hjul, har vi fullt fokus på å hygge oss sammen i godt selskap og med god mat og drikke. Vi skal også sette pris på omgivelsene, naturen og de koselige stedene å stoppe underveis. Blandet med litt historie og kultur. En optimal pakke av opplevelser! Lurer du på om en sykkeltur med oss er noe for deg? I programmet forklarer vi mer om "vanskelighetsgraden" for turen og presiserer hvor lange dagsetappene er.

Og dersom du er interessert i aktive turer generelt som det å padle kajakk - møt oss på Nomaden 25. april. Se mer under!

Sykkeltur ved Lago di Bolsena

/ 12. oktober / 8 dager

Klar for en ny åpenbaring i Italia i høst? Dette landet som ustanselig gir oss reiselyst og som man blir smått besatt av. Der det drømmes om fargene, naturen, maten og livsgleden konstant. Italia serverer og leverer. Nå skal vi til en ny del av en kjent region: Lazio. Her ligger Lago di Bolsena, og den trivelige byen med samme navn minus "lago di". Lago di Bolsena er til og med Europas største vulkanske innsjø! Vulkansk tilsier at naturen rundt er frodig og innbydende - dyreliv og fugleliv likeså.

Og i kjent stil er det ingen mangel på fortryllende byer rundt. Alle som en er de velsignet med tonnevis av stemning, sjarm og historie. Det er jo en fryd å sykle rundt på disse kanter. Byene/landsbyene Orvieto, Civita di Bagnoregio, Vittozza, Pitigliano og Il Borgo di Fantasma di Celleno, er alle uforglemmelige. Bare beliggenheten på noen av dem er utrolig!

Området kalles også "Tuscia", men det kommer ikke til kort verken mot de mer kjente naboene Toscana eller Umbria. Reiseleder Lise er godt kjent på disse kanter og har satt sammen turen med Wenche i Carpe Diem. Elsker du Italia, frisk luft, natur og lokal mat og drikke er dette turen for deg! Vi sykler også på deler av den gamle pilgrimsruten fra Canterbury i England gjennom Frankrike, Sveits og Italia til Roma. Se det du!

Og du, det er el-sykkel til alle.

Reiseleder er lokalkjente Lise Kollerud

Italia, en vakker, historisk sjø og landsbyer med særpreg - ja takk!

Sykkeltur i Skåne og Österlen

/ 26. mai / 7 dager

På sykkelen tilbakelegges fine etapper og det er forholdsvis flatt og "öppna landskap" på disse kanter. Sommeren begynner tidlig og varer herlig lenge her. Skåne byr på alt fra Ystads småbyidyll med brosteinsbelagte gater, til store åpne landskap og stolte mattradisjoner. Nært og personlig er også et stikkord, for her er det ikke bare store forhold. Gårdsbutikker, nisjebutikker og små lokale produsenter popper opp hist og her og byr på herligheter godt hjulpet frem av et mildt og fruktbart klima. Det er godt tilrettelagt for miljøvennlige reisende som oss på sykkel og det er mye å oppleve underveis.

Staselige slott, bølgende gressletter, vingårder, knallgule rapsåkre, uendelige eplehager og kilometervis med hvite sandstrender. Sammenligninger til sydlige breddegrader er enkle å dra. Vi skal oppleve koselige Ystad, storbyen og designbyen Malmö og ren idyll i Skanör, Falsterbo og Simrishamn. Österlen, nå er vi i sør-øst, er også et matparadis i tillegg, det er jo ikke feil. Og nok et bevis på mangfoldet som venter oss på sykkeltur i Skåne langs den vakre Sydkustleden.

Reiseleder: Anne Grethe Haugen

Måt våren syklende syd i vårt naboland

Aktiv ferie på Helgelandskysten

/ 30. juli / 6 dager

Vi lover spektakulær natur og opplevelser som du aldri vil glemme. Vi lover frisk luft, nordnorsk gjestfrihet og humør – og mest uforglemmelig av alt er naturen. Havet og det ruvende høyfjellet. Stillheten og roen som senker seg. Det kan være blikkstille før naturkreftene plutselig setter i sving og endrer alt på ett lite sekund.

Turen byr på mye å glede seg til. Øyriket Vega som består av over 6000 øyer og skjermes av UNESCO. Sykkelturen mellom Herøy og Dønna som sannsynligvis går inn i historien som en av de vakreste strekningene noensinne. Helgelandskysten er som skapt for en optimal og aktiv ferie. I flere tusen år var sjøveien den enkleste måten å reise langs den ville og vakre kysten i nord på. I dag derimot, ligger alt til rette for en uforglemmelig tur på to eller fire hjul. På veien passerer du høye fjell, fiskevær og kritthvite strender. Samtidig settes fokus på genuine og lokale matopplevelser. Og sjokoladesmaking i kanskje verdens minste sjokoladefabrikk.

Reiseleder: Irene Tønnessen

Norge er også et perfekt land for aktiv ferie!

Aktiv ferie & safari Sør-Afrika

/ 20. mai / 11 dager

Kun en plass igjen til en aktiv og reiseglad kvinne i delt twin-rom:)

Sør-Afrika: Snakk om superkombinasjon. Her venter en herlig miks av aktivitet, safari og tid til å riktig kose seg i fantastiske Cape Town. Etter manges mening verdens vakreste by.

Underveis tester vi fristende, friske viner og spiser helt nydelig mat i mange varianter. Det er lokalt, det er topp kvalitet og det er alltid velsmakende. På typisk Carpe Diem-vis fokuserer vi både på aktivitet og på de lokale opplevelsene. Mye blir felles: Table Mountain samt hagen Kirstenbosch. Du bestemmer selv hva mer du vil gjøre, både Robben Island og Bo-Kaap er vel verdt å få med seg. Eller bli med på mer sykling eller bærekraftig og genuin tur til et township. Nå har du tid til å bli kjent med byen.

Legg til de knallsøte pingvinene på vakre Boulders Beach, sykkelturer med nogo attåt, vandreturer med utsikt og spennende safari i Gondwana. Med sjanse til å se «the big five», såklart. I Cape Town bor vi sentralt ved Waterfront og i Gondwana helt ypperlig til midt blant dyrelivet. Her er alt ivaretatt på beste måte. Sør-Afrika selv er er ikke bare et land – det er en verden i seg selv.

Reiseleder: Mette Delfin Magnussen

Er siste plassen nettopp din?

Vi elsker kajakkferie - gjør du også?

Reiseleder Simen presenterer våre populære padleferier til Kefalonia, Hellas. Turprodusent og reiseleder Ingrid vil fortelle om reisen vår til Solund og nyheten Gozo, Malta.

Adresse: Deichman Bjørvika, Anne-Cath Vestlys plass 1, 0150 Oslo.

Det blir enkel servering.

Arrangementet er gratis, men for å delta må du melde deg på, da det er begrenset antall plasser.

Velkommen til en trivelig reisekveld i Oslo sentrum på Nomaden!

Få plasser:

19. april / 5 dager
20. mai / 11 dager
5. juni / 9 dager
25. juni / 5 dager
8. juli / 8 dager
25. juli / 9 dager
26. august / 8 dager
3. oktober / 14 dager
15. oktober / 8 dager

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev

Carpe Diem (en avdeling i) Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo