Vi gleder oss til ale trail fra Manchester og til smaken av Friuli, Nord-Italia.  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

I dag sender Carpe Diem fra Istanbul og vi gir byen full pott: douze points. Hele Carpe Diem-gjengen har tatt turen til denne metropolen en helg. Vi skal lære mer om byen selv, samt ha tid sammen til å planlegge nye, flotte turer både hit og dit. Til Istanbul har vi allerede en tur i september. Da i kombinasjon med det geologiske vidunderet, Kappadokia. Wenche jobber også med en skikkelig fin tur hit som vil komme på reisekalenderen vår: Mattur med forfatter og matskribent Vidar Bergum. Han har bodd her siden 2015, kjenner byens kriker, kroker og ikke minst, krydder og råvarene til fulle. Noen av oss er godt kjent med historie og severdigheter i Istanbul fra før, men han har virkelig fått åpnet våre sanser for Istanbuls spennende smaker og lukter. Vi gleder oss til å presentere turen når den er klar - du finner den på reisekalenderen. Så følg med i tiden fremover.

Carpe Diem-gjengen har, som du sikkert sett, fått nye ansikter og forsterkninger de siste månedene. Andrea og Patricia kommer begge med masse reiseerfaring, pågangsmot og kunnskap, samtidig som de hjelper til med alle gjøremål på kontoret og har kontakt med deg som gjest.

Denne uka er det Patricia som har fått to av turene sine klare til stor glede for henne selv og forhåpentligvis for deg. Kjenner du henne som reiseleder, vet du at hun er skikkelig god på, og glad, i Italia. Derfor sier vi "ciao" til den nye regionen i nord - Friuli-Venezia Giulia. Der blir vi blant annet mer kjent med de flotte byene Udine og Trieste. Italienske byer har alltid både kunst, arkitektur, kultur og matscenen på stell. Med henne selv som reiseleder blir det Italiatur du ikke bør gå glipp av.

Noe helt annet Patricia har kommet opp med, er vår nye ale trail som går fra Manchester til Leeds og tilbake. England er jo alltid en vinner! Med tog åpnes det for en rekke koselige steder og tilsvarende puber. Er du så smått interessert i å finne godstemningen på pub, smake på ulike typer øl og ellers ha det trivelig i to fine storbyer? Med en reiseleder som, til nå, har smakt hele 1603 sorter øl kan vi si at vi stiller med rett mann på rett plass. Pluss for både Manchester og Leeds som vertskap - byer som vil overraske deg positivt.

Jeg ønsker Carpe Diem velkommen på mattur!
Vidar Bergum, matskribent og forfatter

Ale trail fra Manchester

/ 12. oktober / 4 dager

Anglofil på generelt grunnlag eller bare glad i pub? Er du allerede interessert i ulike øltyper eller bare vil vite mer? På denne turen serverer vi en rikholdig, helstøpt britisk ale trail. Det blir øl. Det blir god stemning på puben. Ja til hyggelig, avslappet selskap rundt bordet og bardisken. Klart det inkluderes måltider med noen skikkelig lokale retter. Vi bruker toget for å besøke en drøss av trivelige småbyer. Alle reisens stoppesteder har minst én fortreffelig pub. På denne turen skal vi smake, nyte og slappe av i godt selskap. Samtidig får vi med oss duoen Manchester og Leeds. Vi har med oss en erfaren kar i spissen for alt dette: Eivind har en stor pasjon for ale og England, og har flere ganger smakt og hygget seg gjennom denne ruta til glede for reisefølget. Nå er det vår tur til å nyte godt av hans erfaring og anbefalinger.

Vi skal ikke glemme at vi er i to storbyer fulle av stemning og med mye å se. Manchester er mer enn fotball... Byen har en arkitektur som treffer både de som liker det eldre og det mer moderne. Leeds har både det røffe, industrielle preget og nærhet til kanaler og natur. På noen få dager lover vi å fylle mer enn glasset ditt. Reiseminner skapes i fullt monn og England leverer alltid!

Reiseleder og kjentmann: Eivind Sundrehagen

En skikkelig fin nyhet - dette gleder vi oss til

Nord-Italia - Friuli-Venezia Giulia

/ 11. oktober / 8 dager

Italias regioner har alle hvert sitt særpreg. Hvilken skal man velge - alle er jo helt fortreffelige! Stopp litt: Nå topper vi laget i Italia med nyheten med det fornemme navnet Friuli-Venezia Giulia. Beliggenheten grenser til kjente Veneto, der hovedstaden Venezia troner. Vi stikker innom "lille Venezia" - koselige Treviso - på veien til det kanskje litt ukjente målet. Friuli er omringet av både Østerrike og Slovenia, mens vi i sør finner Adriaterhavet. Hovedstaden i regionen er Trieste, som overtok æren fra Udine. Nettopp disse to stilige byene skal vi fordele oppholdet mellom, blandet med lokale matopplevelser. Det blir skinke, det blir pasta og det blir gubana-kake - typiske herligheter fra Nord-Italia. Det er alltid en rød tråd av godsaker som definerer Italia, men hver region har sine særpreg. Vinsmaking hører også med på disse kanter.

Fyll på med romersk og gresk arkitektur av ypperste klasse, kunst og mosaikk som italienske kunstnere behersket til perfeksjon, samt en festningsby formet som en stjerne med ni tagger så har vi essensen. Reiseleder er utdannet vinkjenner, og her bor det mye italiensk lidenskap og kunnskap. Benvenuti!

Reiseleder: Patricia D` Alicandro

Kanskje er dette en ny region for deg å oppdage med oss?

Istanbul og Kappadokia

/ 7. september / 7 dager

Istanbul er levende, moderne og intens. Både ung og gammel. Historien er evig tilstede, mange har kalt byen sin egen. Grekerne, romerne og venetianerne kom- før Det osmanske rike nærmest hadde verdensherredømme herfra. En gang Konstantinopel, en gang Bysants, en gang Myklagard. Dette er byen som forener to verdener der den ligger i knutepunktet mellom Europa og Asia. Severdighetene slåss om oppmerksomheten, Hagia Sofia og Den blå moské er begge utsøkte arkitektoniske mesterverk. Basarene er både tradisjon og handelsplass - ytterst fascinerende det også!

Kappadokia er noe for seg selv: Huler, daler, landsbyer, underjordiske ganger, steinformasjoner av en annen verden og steinhus. Bygget nedover til perfeksjon. Opptil femten etasjer ned, her under gikk livet sin gang da fienden truet utenfra. Vil du oppleve det i luftballong fra oven, ja da kan du det også. Kappadokia er mektig, storslått og unikt uansett sett under eller over landjorda.

Reiseleder: Anne Grethe Haugen

Besøk Istanbul og Kappadokia med vår lokalkjente reiseleder

Carpe Diem hilser fra vår og blomstring i Istanbul både fra Europa og Asia! Her har vi besøkt de store severdighetene - og de ligger på rad og rekke. Vi har også vært på båttur over til Kadıköy på den asiatiske siden. Vi har møtt Vidar Bergum og med store øyne og ører hørt han fortelle om Tyrkias fortreffelige mat. Vi har spist og kost oss, som du også vil gjøre om du tar turen til denne byen.

Vi elsker kajakk- og aktiv ferie - gjør du også?

Velkommen til reisekveld om aktiv ferie med oss i Carpe Diem! På aktiv ferie opplever du reisemålet best, derfor har vi skreddersydd flotte fotturer, herlige sykkelturer og helt spesielle kajakkferier til fjern og nær. Vi gleder oss til å ta deg med på et dypdykk i vår aktive reisekalender!

Adresse: Deichman Bjørvika, Anne-Cath Vestlys plass 1, 0150 Oslo.

Det blir enkel servering.

Arrangementet er gratis, men for å delta må du melde deg på, da det er begrenset antall plasser.

Velkommen til en trivelig reisekveld i Oslo sentrum på Nomaden!

Få plasser:

20. mai / 11 dager
5. juni / 9 dager
9. juni / 11 dager
25. juni / 5 dager
1. juli / 8 dager
8. juli / 8 dager
25. juli / 9 dager
19. august / 11 dager
26. august / 8 dager
3. oktober / 14 dager
15. oktober / 8 dager

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev

Carpe Diem (en avdeling i) Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo