Reiselederne er vårt ansikt på tur og vi verdsetter dem enormt! Vegard Pettersen og turene han leder er ukas hovedoppslag.  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Reiseleder. For et ord og for en tittel! For oss i Carpe Diem er våre reiseledere verdt sin vekt i gull. I Carpe Diem-sammenheng blir rollen ekstra viktig, siden ingen i gruppa kjenner hverandre fra før. Det vet alle dere som har vært på tur med en eller flere av våre dyktige, kunnskapsrike menn og kvinner. De er menneskekjennere, organisatorer, samtalepartnere, fredsmeglere, oppmuntringsråd og orakler. Sørger for at reisen blir sømløs. Det å være reiseleder er ikke å realisere egne reisedrømmer. Det er å realisere dine. Derfor er våre reiseledere det viktigste vi har. Noen har vært med oss i 10 år +, andre har kommet inn nylig og gleder seg til det er deres tur til å inspirere deg. Vi er skikkelig stolte av alle, og de er nøye utvalgte. Alle nevnt og ingen glemt.

Denne uka velger vi oss en av våre faste: I mange år har vi hatt gleden av å jobbe med en golf- og matinteressert nordmann i Spania som heter Vegard Pettersen. Han er allsidig og fikser det meste. Det være seg elvecruise, langtidsferier, rundreiser og turer der vi kommer på besøk til han i Málaga. På nyttårsturen vår skal han til og med være med på å lage middagen til gjestene. Vegard er en reiseleder som alltid byr på seg selv. Det viser flere av tilbakemeldingene gjestene våre har skrevet inn. Vi gjengir noen av disse med glede. I år skal han blant annet til Kypros, Trevi, Bali og Kreta for oss.

En reiseleders mantra og viktigste oppgave er å være limet i gruppen. I den forbindelse slår vi et slag for ikke bare det å reise alene sammen, men det å dele rom. Mange av våre gjester gjør dette bevisst og har gjort det i alle år. Du kan kanskje sett at vi skriver på turene: kun en plass i delt rom til kvinne eller mann. Akkurat nå har vi rekordmange slike plasser igjen i nær fremtid og en oversikt følger under. Kanskje du tar spranget og melder deg på en tur der du deler? Ikke bare er det sosialt og hyggelig, men det er også en annen pris:) Hvordan er nå de som deler med ukjente? La oss sitere Kardemommeloven: "Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre som man vil."

Tenker at jeg er så heldig som skal på turer til Umbria og Kreta i sommer. Garantert godt vær og hyggelig sosialt samvær. Kultur , god mat og forhåpentligvis mye latter. Kjør på, Carpe Diem!
Vegard Pettersen, reiseleder
Vegard er i særklasse med sin innlevelse og tilrettelegging for at hver enkelt reisende kjenner seg ivaretatt. Han hjelper til med spesielle behov uten noe styr. Han tilrettelegger turer hver dag slik at alle har en mulighet til aktivitet på sitt nivå. Positivitet er smittsomt og det bidrar til at folk hjelper hverandre.
Carpe Diem-gjest
Reiseleders omsorg og tilpassing av aktiviteter for alle. Han var tilgjengelig hele tiden og gjorde alt for at vi skulle få et trivelig opphold. Jeg følte at gruppa ble en stor familie.
Carpe Diem-gjest

Langtidsferie Kypros

3. februar / 22 dager

Kypros og koselige Pafos har med årene blitt en storfavoritt for mange av dere. På langtidsferie vandrer vi litt, spiser mye lokal og velsmakende mat, får med oss områdets rike kulturarv, samtidig som det også er tid for å slappe av ved bassenget eller på stranden og ta livet med ro. Her venter bra hotell, god mat, stort og flott bassengområde.

Les mer om langtidsferien i februar

Høsttur til skjønne Bali

15. oktober / 11 dager

Her kommer turen for deg som ønsker FERIE. For deg som tenker at du bare har lyst til å ta livet med ro i vakre omgivelser uten for mye program. Skulle det friste med noen lokale innslag og oppdagelser i nærområdet, ja, så legges det selvsagt til rette for det. Det spes på med ulike ekstrautflukter du kan bli med på både i Ubud og Sanur.

Bali i oktober - ikke dumt det altså
Reisemålet og reiseleder var topp! Selv på fridagene arrangerte reiseleder turer for de som ville. Dette gjorde at vi fikk oppleve dobbelt så mye som det som stod i programmet.
Carpe Diem-gjest

Turer i forholdsvis nær fremtid hvor vi, i skrivende stund, har en plass i delt rom til KVINNE. Med dette varierte utvalget burde det være noe for alle. Hvem vet, kanskje får du en reisevenn for fremtiden også? Alle med dyktige reiseledere.

Hurtigruten Expedition, Escape Travel og Carpe Diem byr på reiseinspirasjon torsdag 11. mai. Ses vi der?

Wenche Samuelsen fra Carpe Diem og Cecilie Kopperud fra Escape Travel har begge hatt uforglemmelige cruise i Antarktis, Alaska, Grønland og på Svalbard. De deler sine reiseopplevelser med deg.

Salgssjef i Hurtigruten Expedition, Robin Evans, er også klar med nyheter og gode reisetilbud både for 2023 og 2024. Har du en indre explorer er du velkommen «om bord» denne kvelden sammen med oss.

Det blir enkel serving av kaffe/te og noe å bite i.

Adresse: Hurtigrutens lokaler på Havnelagret, 1. etasje - Langkaia 1, 0150 Oslo

Tidspunkt: Kl. 17.00

Gratis inngang, men begrenset antall plasser, så du må melde deg på og få billett. Er det fullt når du skal melde deg på, ta kontakt med oss for venteliste!

Velkommen!

Få plasser:

20. mai / 11 dager
5. juni / 9 dager
6. juni / 8 dager
9. juni / 11 dager
17. juni / 14 dager
18. juni / 7 dager
30. juni / 12 dager
1. juli / 8 dager
8. juli / 8 dager
20. juli / 8 dager
25. juli / 9 dager
18. august / 16 dager
19. august / 11 dager
26. august / 8 dager
1. november / 13 dager

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev

Carpe Diem (en avdeling i) Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo