Hurra for 17. mai og hurra for de flotte norgesturene våre!  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Hipp, hipp hurra på kvelden før kvelden!

Det er snart duket for Norges nasjonaldag. Bunad, finklær og flagg er klare, håper vi? Vi passer samtidig på å sende en ekstra varm hilsen til gruppene våre som er på tur denne dagen: Reiseleder Sonja har med seg en gjeng som besøker både Italia, Kroatia og Slovenia. De befinner seg i Poreč den 17. Reiseleder Vegard er på elvecruise på Donau, mens May Liss reiser til Trevi på selve dagen. Dette spreke reisefølget skal på fine vandringer.

Her på kontoret er Norge så absolutt på vår personlige favoritter-liste. Wenche brenner for aktive turer og spesielt i landsdelen hun selv er fra:) Den aktive Helgelandsturen, Lofoten og Svalbard leder an for hennes del. Ingrid elsker å padle og slår et slag for både Solund samt Vesterålen, Andøya og Senja. Ikke bare fordi hun selv har laget sistnevnte tur. I skikkelig lokal ånd har hun faktisk familie, litt uti - men allikevel, som driver et av spisestedene vi skal til: Marthahaugen Gård. Lisbeth + Valdres = veldig sant så det blir ikke vanskelig når vi spør om hennes favoritt... Resten av teamet er generelt opptatt av både aktivitet og natur, så vi sier bare "ja takk, vi vil med på alle norgesturene, vi".

Siden mai virkelig er måneden der nasjonalfølelsen er ekstra sterk, passer vi på å minne om at landet vårt jo er FANTASTISK VAKKERT! Utlandet har lenge hatt klar ledelse blant reisebestillingene her hos oss. Kanskje turene våre her hjemme ikke får den oppmerksomheten de fortjener? Ikke glem Norge. Ikke glem å melde deg på dersom du har fine naturopplevelser og kortreist mat på ønskelisten. Å sitte på gjerdet å se utover fjell og fjord heier vi på, men ikke sitt på gjerdet når det gjelder bestillingen din. Vi har jo så mye fint og unikt å by på: Ikke glem Svalbard heller. Vi reiser både i midnattssol i august og under "pastellvinteren" i februar.

Gratulerer med dagen alle sammen!

Norgeshilsen fra Wenche, Andrea, Lisbeth, Ingrid, Patricia og Ingun

Vandring i Valdres

/ 2. juli / 7 dager

Er du glad i den norske fjellheimen, er det ett sted du i hvert fall må besøke: Valdres! Mange somre har vi vært her, og det har vi tenkt fortsette med. Vi setter gjerne kursen til fjells på disse kanter, med forventningsfulle, glade og spreke Carpe Diem-gjester. I dette naturskjønne hjertet av Norge er naturen og fjellene vår følgesvenn - og gourmetmåltider skal nytes. Etter frisk fjelluft skulle det bare mangle - her blir det påfyll av det som kalles kvalitetskalorier. Grønolen er kjent for helt nydelig mat.

På Grønolen Fjellgard er vertskapet så lokalkjent og så gjestfritt at det føles som å komme hjem. Vi sier som de lokale: Det æ gøtt å væra gjest i Vallærs!

På turen bestiges Mugnetind, Synshødn, Bitihødn og Knutshø. Vil du kjenne litt ekstra på høyder og utfordre deg selv, anbefales en luftig, men trygg opplevelse i Via Ferrata.

Reiseleder og fjellfører: Tor Erik Grønolen

Grønolen og Valdres er alltid en vinner

Vandring i Lofoten og Vesterålen

/ 23. juli / 7 dager

Lofoten og Vesterålen er noe av det ypperste Norge har å by på. Lyset og fjellene har inspirert mange kjente kunstnere, og med denne mektige naturen, er det umulig å ikke la seg imponere. Selv for en nordmann. Bli med på en vidunderlig vakker vandringstur i Lofoten og Vesterålens magiske og mangfoldige natur. Her er det jammen både vilt og vakkert med ruvende fjell, lune viker og dype fjorder – du kommer til å elske det! Forvent det uventede værmessig. Det vi vet helt sikkert er at naturen viser seg fra sin beste side på disse kanter.

På rad og rekke ligger idylliske røde rorbuer nede i vannkanten og med luften kommer duften av ramsalt sjø. Og med midnattssolens evigvarende sommernetter, skal du jo ikkje sova den bort – sumarnatta…

Reiseleder: Lene Sørlie

Fjellturer i Lofoten og Vesterålen er selvskreven

Vesterålen, Andøya og Senja

18. juni / 7 dager

Senja og Andøya sammen med Vesterålen er det perfekte trekløver. Vi skal nyte fantastisk utsikt, flotte fjell og fascinerende landskap - for det finnes her til gangs.

Vi skal til Vesterålen å gå 4-toppers tur på Hadseløya. Vi skal til Andøya og la oss imponere av den flotte stranden på Bleik, og den utrolige utsikten på Måtinden. Vi skal til Senja hvor vi skal på topptur. Kikke ut over hundrevis av holmer og skjær. Og underveis skal vi bli bedre kjent med den samiske kulturen på Hinnøya, lære om natur og dyreliv på tur. Vi skal oppleve fuglelivet ved strendene på Andøya og naturligvis spise deilig mat som aldri er fraktet langt på disse kanter. Det behøves ikke, for naturen og havet byr på de lekreste og ferskeste delikatesser med rene smaker.

Reiseleder: Lene Sørlie

Noen få plasser igjen

Aktiv ferie på Helgelandskysten

30. juli / 6 dager

Vi lover frisk luft, nordnorsk gjestfrihet og humør – med en uforglemmelig natur. Det kan være blikkstille før naturkreftene plutselig setter i sving og endrer alt på ett lite sekund. Turen byr på mye fint. Øyriket Vega som består av over 6000 øyer og skjermes av UNESCO. Sykkelturen mellom Herøy og Dønna som sannsynligvis går inn i historien som en av de vakreste strekningene noensinne.

I flere tusen år var sjøveien den enkleste måten å reise langs den ville og vakre kysten i nord på. I dag derimot, ligger alt til rette for en uforglemmelig tur på to eller fire hjul. På veien passerer du høye fjell, fiskevær og kritthvite strender. Samtidig settes fokus på lokale matopplevelser. Og sjokoladesmaking i en bitteliten sjokoladefabrikk.

Reiseleder: Monica Nicholls

Norge på sitt beste
Spesielt bra var det allsidige programmet med formidling av kystkultur, natur, sjø og fjell.
Carpe Diem-gjest i Solund 2022

Kajakk i Solund

/ 3. august / 7 dager

Vi skal langt vest. Ytterst i Sognefjorden med neste stopp Nordsjøen. Der sånn cirka 1700 øyer, holmer og skjær i havgapet regjerer. Kajakkpadling på disse kanter kan med rette kalles et padleparadis. Fra fiskevær med fargerike og værbitte naust til naturfenomenet Lågøystolane - Solunds svar på Stonehenge.

Vi skal få med oss kulturvandring i Hardbakke. Det blir fyrsafari på Utvær, Norges vestligste fyr. Vi skal øyhoppe med postbåten til Gåsvær og Bulandet. Gå på tur. Spise mye god mat og lage mat i fjæra. Rene, nære smaker på restaurant "Skafferiet". Spesielt blir Litle Færøy. Der venter et interessant møte med en som har valgt utradisjonelt de siste 20 årene. Innbyggertall: 1. Vi selv bor på Solund Leilighetshotell. Her sjekkes det av for et gjestfritt vertskap. For utsikten. For nærheten til naturen og vannet. En annerledes tur.

Psst: Om du bor i Bergensområdet eller det er enkelt for deg å komme dit, blir det en ekstra bonus. Solund ligger cirka to timer fra Bergen med hurtigbåt (til Krakhella). Turen vår starter og slutter i Bergen.

Tips: Vi anbefaler alle å lese reisebloggen til en av våre gjester som var med på første turen i 2021 som det er lenket til under.

Reiseleder/kajakkinstruktør: Sunniva Ryland

Tredje gangen vi tar turen til Solund:)

Arktisk sommer på Svalbard

17. august / 5 dager

Den arktiske sommeren på Svalbard er kort, men frister til aktivitet og uteliv. Midnattssolen beærer oss med sitt nærvær - vi rekker den akkurat. Dette er turen for deg som er litt eventyrlysten. Svalbard er litt eksotisk og ganske så annerledes. Er du i normalt, god form og samler på naturopplevelser - velkommen! Her sykles og vandres det.

Når både komfort, effektivitet og moro forenes - da blir det bra.

Reiseleder: Ann Reksten

Svalbard i midnattssol = magisk

Svalbard - i blåtimen

15. februar / 4 dager

Spør hvem som helst på Svalbard hvilken tid på året som er den vakreste og mange svarer februar. Riktignok kan det være kjølig, men det stemningsfulle blå lyset i kombinasjon med det vinterkledde landskapet er noe helt eget. Nordlyset kan flakke over oss når som helst på døgnet.

På 78 grader nord får du både by, tundra, vidåpne landskap, et rikt dyreliv og isbreer. Svalbard er viden kjent for alt dette og mer til.

Reiseleder: kommer

Svalbard i februar = magisk

Få plasser:

5. juni / 9 dager
8. juni / 7 dager
9. juni / 11 dager
17. juni / 14 dager
18. juni / 7 dager
26. juni / 12 dager
30. juni / 12 dager
2. juli / 10 dager
8. juli / 8 dager
14. juli / 8 dager
20. juli / 8 dager
25. juli / 9 dager
18. august / 16 dager
19. august / 11 dager
23. august / 7 dager
26. august / 8 dager
1. november / 13 dager

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev

Carpe Diem (en avdeling i) Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo