En favoritt fra fordums prakt og en langs livsnerven Donau - pluss en ny metropol mot øst  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Reisekalenderen vår begynner å fylle seg opp med både kortreiste og langreiste favoritter. Vi har en drøss med favoritturer vi, men denne gang blir det tre ulike varianter. Noe til felles har de uansett.

Sjelden får vi så mange superlativer tilbake fra gjestene våre som etter turen til Egypt i mars 2023. Om du drømmer om pyramider og faraoer, er det nå du skal slå til.

Egypt: Reis dit begrepet tidsreise alltid blir ivaretatt. Det er bare å finne frem din indre oppdager og eventyrer. Vi dykker godt ned i en myteomspunnet verden av faraoer, templer, guder, skrifter og gamle sivilisasjoner. Skatter, mysterier og feider. Krig og kjærlighet. Alt var stort. Størst av alt var døden. Og livet etter. Med reiseleder Torild Karlsen får du det optimale utbyttet av en slik tur. Vi har sagt det før og sier det igjen: Våre reiseledere er gull verdt!

I tillegg til Egypt har vi funnet frem et spennende reisemål fra "arkivet". Det er lenge siden vi var her sammen - i Hongkong! Her er det litt av hvert på gang. Mer enn en storby - det lover vi å vise deg. Og apropos favoritter - vi kommer aldri utenom elvecruise som er elsket av så mange. Denne uka publiserte vi en ny avgang på Donau allerede i juli. På denne er er det lugarer på øvre dekk til bruk alene for alle, og en inkludert byrundtur i selveste Budapest i prisen. På denne fine reiseruten får du med deg mange land og hovedsteder.

Hva har disse tre turene til felles, tro? Alle har innslag med skip og vann. Hongkong består av flere øyer og da er ferger et naturlig transportmiddel når vi er her. Bonus er fine vyer mot skyline og landskap. Og et elvecruise med et elegant og flott skip på Nilen i Egypt - ja takk!

God pinse fra alle oss i Carpe Diem:)

«For en kunnskap den dama sitter inne med! Hun kan ikke bare Egypthistorien sin til punkt og prikke, hun sitter også på enormt stor kunnskap om Egypt i nyere tid, alt fra religion, kultur, arkitektur og politikk. I tillegg krydret hun det hele med mange selvopplevde historier, ikke bare morsomme, men også personlige og rørende. Torild er glad i Egypt og menneskene hun har møtt og møter der.»
Carpe Diem-gjest på turen i 2023

Rundreise Egypt

/ 11. mars / 10 daget

Fra kaotiske Kairo med sine vakre, islamske byggverk til Giza der pyramidene troner. Kolossale, konstruert til minste, perfekte detalj. Her endte livsreisen for faraoene, men det var nå det skulle begynne.

Kursen vår settes så sørover, til Aswan. Et syn for guder i farget ørkensand – templene er mange og viktige.

Nilen: Egypt er en gave fra Nilen, sies det. Uten den ville ingenting vært det samme verken før eller nå. Vi seiler med en tradisjonell felukk. Så venter et cruise av en helt annen kaliber og med høy standard: Et helt herlig elvecruise fra Aswan til Luxor. Med mange stopp. Der templer, symbolikk og guder alltid er til stede. Samtidig er nåtiden høyst reell. Et skuespill i mange akter utspiller seg langs elvebredden til stor fornøyelse for oss tilskuere.

Så lar vi oss rive med av farao-feber i Kongenes dal. Graver, skatter, forbannelser og banditter. Dette er eventyr fra virkeligheten.

Reiseleder Torild Karlsen får alt levende på en helt unik måte. Hun KAN Egypt på alle plan!

Bli med på en uforglemmelig reise til Egypt

Hongkong - der øst møter vest

/ 9. mars / 9 dager

Velkommen til en stilig, sprell levende metropol som yrer av liv og røre. I Hongkong er det heller aldri langt til store utendørsområder der naturen virkelig får spille hovedrollen. Du tror ikke du er i en storby når vi vandrer i naturskjønne omgivelser ved Dragon`s Back. Vi skal få med oss Lantau Island og Hong Kong Island, Victorias Peak, båttur, dim sum, templer i tillegg til storbystemning. Vannet er et fortrinn og definerer Hongkong. Herfra får man også det beste perspektiv.

Bylivets gleder er en ikonisk skyline som er nesten like flott og berømt som Manhattans. Med flere arkitektoniske stålmesterverk av moderne bygninger. Joda her er definitivt også business der "money talks".

Hongkong er også verdenskjent for en innovativ matscene der kjendiskokker briljerer i hopetall. Vi har en valgfri foodie-tur du kan være med på om du vil vite mer om og smake et spennende utvalg. Utover mat, er historie, tradisjon og kultur alltid til stede. Befestede byer med gamle, tykke murer er vitnesbyrd fra tider som en gang var. Vil du ha med et land som byr på noe helt annerledes? Et Las Vegas med en bit av Europa i seg? Bli med til Macao!

Et spennende bekjentskap med en smeltedigel

Elvecruise på Donau

/ 29. juli / 8 dager

Fra Østerrike til Slovakia og så til Ungarn:

Staselig er et dekkende ord for byene vi er innom. Seilingen begynner og slutter i Wien – her hvisker historiens stemme rundt ethvert hjørne. Majestetiske slott og palasser, dette var en gang habsburgernes by, og arven etter dem er noen av byens flotteste severdigheter.

Videre til Melk og Dürnstein. Klosteret i Melk er magnetisk både for troende og ikke troende der det troner over Donau i sin skinnende gul-hvite prakt. I Dürnstein finner vi også et kloster som ikke bare har en flott beliggenhet, men som også er ubeskrivelig vakkert i fargekombinasjonene gult, hvitt og blått. Dette klosteret har garantert det fineste barokke klokketårnet i Østerrike – i en malerisk fargepalett i hvitt og lyseblått.

Bratislava har en salig blanding av nytt, eldre og enda eldre. Bratislava slott troner over Donau og byr på en flott utsikt.

Budapest trenger ingen nærmere introduksjon - men her kommer det litt uansett:

Buda er den delen av byen hvor vi finner byens store, flotte kongelige slott. Her finnes smale, bratte, snirklete brosteinsbelagte gater. Det store kalksteinsplatået, som huser slottet, ruver nesten 200 meter over Donau og området er selvsagt på UNESCOs verdenarvsliste.

I Pest finner vi en blanding av historie og moderne liv. Vi finner museene, St. Stefanskatedralen, Mathiaskirken, Parlamentet med 690 rom og stasjonsbygningen for tog – Nyugati, som er oppført i jern og glass av Eiffel-companiet.

Esztergom er en av Ungarns eldste byer. Nasjonens første konge, Stefan, ble født her helt tilbake i år 975. Den kongelige arven varte lenge, og byen har også vært senter for den romersk-katolske kirken i Ungarn i over tusen år. Med disse ord i minne, er det historie overalt. Den massive basilikaen er landets største der den ruver fra Castle Hill.

Reiseleder: Karl Gunnar Fjellestad

Mange land og hovedsteder langs Donau i juli

Få plasser:

8. juni / 7 dager
9. juni / 11 dager
17. juni / 14 dager
18. juni / 7 dager
20. juni / 8 dager
2. juli / 10 dager
8. juli / 8 dager
14. juli / 8 dager
20. juli / 8 dager
19. august / 11 dager
23. august / 7 dager
26. august / 8 dager

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev

Carpe Diem (en avdeling i) Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo