For et nydelig, fargesterkt og fristende ord "krydder" er. Hvilke assosiasjoner det skaper. Tankerekken er nærmest uendelig. Fantasien løper løpsk, appetitten øker og pulsen likeså. Hvem ønsker seg ikke et liv med mer krydder, eller å sette mer krydder på tilværelsen? For oss som elsker å reise, får det tankene langt, langt av gårde til eksotiske land. Det tar oss til eventyr fra østenfor sol og vestenfor måne. Historien tar oss til karavaner bestående av duvende kameler lastet med eksklusiv silke og spennende krydder med uvant smak og lukt. Etterspurte varer i enhver tid.
Tilbake til nåtiden er det ingen tvil om at reise og mat hører tett sammen. For hva er et måltid uten krydder? Kjedelig og lite inspirerende. Og slik vil vi jo ikke ha det på noe sted i livene våre.
Nå når kulda har satt inn på hjemlige trakter, lengter man jo bare til en skikkelig smakfull suppe eller gryterett - vel og merke om både ingrediensene og krydderiene er en perfekt match. Nesten som en alkymist, klarer noen å gjøre alt så meget bedre på magisk vis. Her må vi bare nevne Vidar Bergum som er vår trønder i Tyrkia, da nærmere bestemt i Istanbul. Når man har slike krydderbasarer som nabo, er det helt naturlig å bli inspirert. Marokko.... Jordan.... Egypt.... Zanzibar.... Alle gir de reiseopplevelsene en krydret touch.
I Carpe Diems reisekalender finner du en rekke reiser der krydder spiller en stor rolle. Det være seg nevnte Tyrkia, Marokko, Jordan, Egypt, Sri Lanka eller Zanzibar. Reiser til land som byr oss på livets krydder - Vi MÅ ha det!
PS: Vi anbefaler igjen NRK TV der det ligger fire episoder med Joanna Lumley på kryddereventyr. Og er du en av 800 som møter oss på Reisemekka i Oslo i morgen, kan du se frem til mer inspirasjon, smaker og lukter - alt pakket inn i forventninger og optimale reiseopplevelser ispedd litt krydder!
|