To turer med der smak og kvalitet fører an, men med flere ingredienser  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

🙋Velbekomme og velkommen til Istanbul og Italia. Alle elsker mat laget med kortreiste råvarer. Alle elsker å nyte god mat i godt selskap. Når vi slår dette sammen med å reise til historiske steder med en rik kultur, blir det enda bedre. Lykken er å reise og spise😋

Guidens kunnskap, serviceinnstilling, tilpasningsevne og, ikke minst, maten (nam nam)! Matlagingskurset og Vidars tålmodighet, enorme kunnskap om Tyrkia og tyrkisk mat og hans innstilling var også helt super!
Fornøyd gjest på turen i 2024

Istanbul med Vidar Bergum

/ 21. mai / 6 dager

Istanbul får en ny dimensjon full av lokale opplevelser i selskap med kjentmann og matskribent Vidar Bergum samt vår skandinavisktalende lokalguide Serhat. Vidar Bergum kan sine råvarer og krydder til fingerspissene og lærer villig bort. Vi spiser på restauranter som er spesielt utvalgt for oss. Kombinasjonen av læring, mestring, lokal mat og byens små og store severdigheter blir optimal.

Hagia Sofia og Den blå moské er begge utsøkte arkitektoniske mesterverk. Vi elsker også atmosfæren nede i Basilikasisternen og mylderet i basarene!

Se hele turprogrammet her

Matskribent Vidar Bergum

Vidar Bergum er Norges ledende stemme på mat fra Tyrkia og Midtøsten. Han har bodd i Istanbul i snart 10 år og drevet den prisvinnende bloggen Et kjøkken i Istanbul. Her skriver Vidar om tyrkiske mattradisjoner, råvarer, egne opplevelser og deler matoppskrifter.

Lokalguide Serhat Paktas

Serhat føler seg som en bro mellom Tyrkia og Skandinavia og kjenner begges kultur fra a - å. Han kan trekke sammenligninger, finne felles ståsted og belyse ulikheter på en lettfattelig måte for alle. Han er ytterst kunnskapsrik!

Mattur til Emilia-Romagna, Italia

/ 18. februar / 6 dager

Denne eminente mat-regionen må alle som er opptatt av kvalitetsmat få med seg. Vi smaker utsøkt parmaskinke og parmesanost ,"den hellige gral" for produksjon og for smaksgaranti.

Med base i både Reggio Emilia og Piacenza, legger vi også inn noen nydelige, historiske byer med vakre kirker og palazzi inn i reiseruten, og høyner med besøk i Bologna og Mantova. For gourmet-ganer klinger det deilig med både gorgonzola og tortellini. Og smaksbalansen er ikke den samme uten balsamicoeddik som best lages i Modena. Denne byen er kjent for sine hestekrefter og ytterst spreke sportsbiler av merket Ferrari. En artig mattur med allsidig innhold!

Se hele turprogrammet her

Reiseleder Marte Bjørkmann

Marte er en erfaren, kunnskapsrik reiseleder som snakker flytende italiensk. Hun setter stor pris på kvalitetsmat og er utdannet innen vin - den perfekte reiseleder for denne turen!

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev

Carpe Diem (en avdeling i) Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo