Spektakulære reiseruter fra 6 rederier - cruise det er verdt å knuse sparegrisen for!  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Verdenscruise

/ Ditt livs største reiseopplevelse?

Gå om bord i et lekkert cruiseskip, pakk ut én gang - og se verden! Verdenscruise er toppen av kransekaka i cruiseverdenen. Du får oppleve flere av verdens største severdigheter, eksotiske kulturer og naturopplevelser nok til å fylle mange fotobøker.

Heldigvis er det også rolige sjødager på vei over verdenshavene, så du kan fordøye inntrykkene - og nyte det gode liv om bord i skipet.

Verdenscruise kommer i ulike lengder, og det er også mulig å ta deler av et cruise. Sett deg godt til rette, se hva vi kan tilby av verdenscruise, begynn å drømme - og planlegge.

Verdens lengste verdenscruise

/ Royal Caribbean

10. des 2023 - 10. sept 2024 / Skip: Serenade of the Seas

⭐ 274 netter ⭐ 7 kontinenter ⭐ 65 land ⭐ Over 150 destinasjoner ⭐ 11 av verdens underverker

Når Royal Caribbean først kommer med et verdenscruise, slår de virkelig på stortromma. Dette er faktisk verdens lengste verdenscruise, omtrent dobbelt så langt som de fleste andre. Så kortversjonen er: Du får se verden!

En litt lengre versjon: Det ni måneder lange cruiset består av fire ekspedisjonscruise hvor du får utforske de ulike verdensdelene 👇

Ekspedisjon 1: Kapp Horn, Amerika og Antarktis

64 netter

Seil fra Miami til Karibien og pudderhvite strender, palmesus og rosa flamingoer. Når alle er blitt solmette og har senket skuldrene, fortsetter reisen til islagte Antarktis og rundt Kapp Horn. På veien rundt det amerikanske kontinentet kan du oppleve Machu Picchu i Peru, Iguazufallene i Argentina - og nytttårsaften feires i Rio de Janeiro.

Ekspedisjon 2: Asia og Stillehavet

87 netter

Først frodige Hawaii, så et ekte sydhavseventyr på Tahiti og i Fransk Polynesia. Utforsk New Zealand og den fargerike verdenen under havflaten på Great Barrier Reef i Australia. Ta inn skjønnheten på Bali, Den kinesiske mur, Indias Taj Mahal og mange severdigheter fra Vietnam til Malaysia. Så venter Japan med Tokyo, tehus og tropiske strender.

Ekspedisjon 3: Midtøsten og Middelhavet

63 netter

Denne delen av cruiset starter i glamorøse Dubai, og du seiler videre til flere av verdens største severdigheter som pyramidene i Egypt, Petra i Jordan, Artemis-tempelet i Efesos og Colosseum i Roma. Utforsk mer av den eldgamle historien på steder som Split i Kroatia, Jerusalem og Athen og nyt den europeiske sommeren på steder som Santorini, Venezia, Cannes og Provence.

Ekspedisjon 4: Middelhavet, Nord-Europa og New York

63 netter

Fra leken arkitektur i Barcelona til tehus i Marokko og portvinshus i Portugal, setter skipet kursen nordover. Østersjøen byr på byer som Tallinn, Stockholm og vidunderlige lille Visby. Vi skal også innom Oslo og de norske fjordene (husk å vinke til de hjemme!), før det blir varme bad på Island. Så et stopp på Grønland før New York, Bahamas og tilbake til Miami - med overvekt av reiseminner i bagasjen.

/ Hva er inkludert?

Startprisen for Royal Caribbeans verdenscruise er fra ca. kr 542 300 per person i delt innvendig lugar. Betaler du alt innen 6. januar 2023, får du 10 % rabatt.

Lugar med vindu: fra kr 584.962 per person
Lugar med balkong: fra kr 755.292 per person
OBS! Prisene er flytende og kan forandre seg fram til du har bestilt.

Fullstendig verdenscruise inkluderer:

 • Business class på flyet til og fra Miami
 • 5* hotell og festmiddag før cruiset
 • Transport mellom flyplassen, hotellet og skipet
 • Helpensjon
 • Deluxe drikkepakke for hele cruiset
 • Internett om bord
 • Vaskeri om bord
 • Tips til ansatte

Det vil også bli muligheter for å være med på en (eller flere) av de fire ekspedisjonene om du ikke har mulighet for å ta hele cruiset.

Dette kan være cruiset det er verdt å slakte sparegrisen og leie ut huset for! Ring oss eller send oss en e-post, så hjelper vi deg videre på drømmereisen.

Tlf: 67 43 02 00
E-post: post@cruise.no

Send oss en e-post her

Verden rundt på dronningskip

/ Seil med tradisjonsrike Cunard

Pakk ned ballkjole og dansesko og gjør klar for å bli bortskjemt på vei over verdenshavene!

Om bord i Cunards skip reiser du som de gjorde før i tiden, med afternoon tea, storband og bellboys i stramme uniformer. Som et av verdens eldste rederier har Cunard holdt stilen i hele 180 år - og selvsagt er skipene topp moderne og tilpasset dagens komfort.

Les mer om Cunard

Velg mellom to verdenscruise med Cunard:

Verdenscruise med Queen Mary 2

11. jan 2024 / 108 netter

Gå om bord i Southampton og seil nedover til Lisboa og videre ned vestkysten av Afrika til Namibia og Sør-Afrika. Nyt strender og palmer på Mauritius og de frodige fjellene på Reunion i Det indiske hav før ferden går videre til Australia. Så venter Sørøst-Asia med Indonesia, Kina, Vietnam, Singapore, Malaysia og Thailand, før ferden går oppover til Dubai, Oman, Jordan, og gjennom Suez-kanalen til Middelhavet og opp til Southampton igjen.

Les mer

Verdenscruise med Queen Victoria

9. jan 2024 / 111 netter

Gå om bord i Hamburg og seil over Atlanterhavet til Florida og Karibien og gjennom Panamakanalen til San Fransisco, ned til Hawaii og over havet til New Zealand og Australia. Deretter venter Indonesia, Filippinene og Hong Kong, Vietnam og Singapore før dronningen setter kursen mot Sri Lanka og paradisøya Mauritius før Sør-Afrika og Namibia. Videre går ferden oppover til Tenerife og Madeira tilbake til Hamburg.

Les mer

Verdenscruise med MSC Cruises

/ Sjekk prisen!

7. jan - 28. april 2024 / 112 netter / Skip: MSC Poesia

Fly ned til Barcelona og start eventyret - for en reiserute dette er! Fra Middelhavet går ferden gjennom Suez-kanalen, og du får oppleve blant annet Egypt, Jordan og Saudi-Arabia, før noen rolige dager til sjøs tar deg til Kenya og Zanzibar i Tanzania.

Gled deg til øyparadisene Seychellene, Mauritius og Reunion i Det indiske hav før Sør-Afrika og Namibia. Ferden går over havet til Sør-Amerika og Brasil, Karibien, opp østkysten av USA til New York og Canada før du krysser Atlanteren til Grønland og Island før cruiset ender i Southampton.

Pris: fra kr 139.999 per person

Les mer

Jorden rundt på 180 dager

/ Fra Los Angeles til New York med Oceania Cruises

14. jan - 12. juli 2024 / 180 netter / Skip: Insignia

Fly til Los Angeles, gå om bord i Insignia og start et halvt års reise som rommer mer enn de fleste andre får oppleve i løpet av hele livet!

🌴 Ferden går over Stillehavet til Hawaii og videre til sydhavsparadis som Tahiti, Bora Bora og Samoa. Seil gjennom de new zealandske fjordene og tilbring et par uker på å utforske den australske østkysten.

🌺 Bali, Malaysia, Filippinene og Taiwan står på reiseruten på vei mot Japan før resten av sørøst-Asia med Vietnam, Thailand og Singapore står for tur. Skipet seiler gjennom Bengalbukta til India, videre til Oman, Dubai og gjennom Rødehavet til Midtøsten med Jordan, Egypt og Israel.

🏛️ I begynnelsen av juni cruiser skipet rundt på Middelhavet, gjennom Gibraltarstredet, opp til Skandinavia, Island, Grønland og over til USA og New York.

❗Få ett av de følgende tilbudene inkludert i cruiset ditt (gjelder per lugar):

 • 78 utflukter
 • Drikkepakke
 • $7,800 i ombordkreditt
Les mer

Verdenscruise med Amazonas

3. jan 2024 / 128 netter / Skip: Zuiderdam

Cruiseskipene til tradisjonsrike Holland America Line er ikke så store, det betyr at de kommer til der de større cruiseskipene ikke har tilgang - for eksempel på elven Amazonas i Brasil. Videre går ferden gjennom Panamakanalen over Stillehavet til Japan og Sørøst-Asia, gjennom Suez-kanalen til Midtøsten og Middelhavet.

Les mer

Førsteklasses verdensreise

11. jan 2024 / 145 netter / Skip: Seabourn Sojourn

Også Seabourn har mindre skip som legger til i havner der andre skip ikke kommer til. Om bord er det nesten like mange ansatte som gjester, dette er cruise i luksusklassen - det føles som å være på en privat yacht. Verdenscruiset tar deg fra Nord-Amerika over Stillehavet til New Zealand og Australia, via Sørøst-Asia og Maldivene til Midtøsten og Middelhavet.

Les mer

Hvordan er det å være på verdenscruise? Vi har spurt en erfaren cruiser:

- Du møter stort sett positive og glade mennesker, noen blir venner for livet

Grete Myklebust har vært på hele fire verdenscruise, så her snakker vi med en skikkelig "proffcruiser". Hun har vært på deler av verdenscruiset til Fred Olsen fra Sydney til Peru, og tre av Costas verdenscruise i 2014, 2018 og 2020.

For en som aldri har vært på verdenscruise tidligere, hvilke råd vil du gi i forhold til valg av cruise?

- Se på reiseruten, finn ut hva du vil ha, se så på pris. Jeg foretrekker de italienske selskapene, «more value for money». Lugarene er bra, gode senger, renholdet bra, maten og underholdning er den samme hvis en ikke foretrekker suite med egen spisesal og butler. Du kan nok forvente mer service på de dyrere selskapene, men selv har jeg alltid hatt det veldig bra på våre cruise.

Hva er det beste med å reise på verdenscruise?

- Du pakker ned og pakker ut kun en gang. Du kan vaske klær underveis, gjøre det selv eller få vasket, en blanding kan jo være smart. Dessuten har vi opplevd mange destinasjoner, land og byer.

Verdenscruisene har inkludert flere utflukter, og du kan kjøpe ytterligere utflukter om bord eller gå på land på egen hånd. Det finnes taxier, tuk tuker, Hop on Hopp off-busser og mange andre tilbud. Fordelene med utfluktene kjøpt om bord er at skipet venter om det blir forsinkelser. Ulempen er prisen som kan være noe høy.

Les deg opp på de forskjellige stedene på forhånd, og se hva de har av tilbud og hvor lang tid de tar, så kan du finne ut hva som passer deg. Det finnes leiebiler, og sykler om en er sprek.

Om bord er det show hver dag, treningstilbud, minigolf, underholdning av og med ansatte m.m.

Bibliotek med mer og mindre interessante bøker, greit å ha noe med selv om du liker å lese. Det er inkludert frokost, lunsj, middag med drikke, masse andre mattilbud - noe gratis og noe for betaling. Du blir sliten om du skal ha med deg alt!

Hvor går ditt neste verdenscruise?

- I 2023 med MSC, det starter og ender i Barcelona, og vi skal blant annet til Funchal, Barbados, Grenada, Curaçao, St. Martin, Cartagena, samt USA og Østen. I 2024 skal vi igjen på verdenscruise med Costa.

Du møter stort sett positive og glade mennesker, noen blir venner for livet. Noen skip har fast kleskode. Andre har anbefalt. Jeg holder meg til anbefalingen, de fleste gjør det, selv om de fleste av damene ikke har med opp til 60 kofferter som noen av de italienske damene 😊. To kofferter er greit med både finklær og hverdagsklær. Ikke glem treningstøy!

Til slutt jeg vil si at cruise er fint for eldre mennesker (billigere enn pleiehjem😉), men også supert for familier og unge mennesker. Vi møtte en gammel kanadier som hadde kjøpt cruise for et og et halvt år, han var enslig og synes det var supert på cruise. Vask og mat var ordnet, og alltid fine bridgemuligheter!

Sommerhilsen fra Grete

Interessert i verdenscruise?

/ Ta kontakt med Cathrine

Cathrine her på kontoret hos oss i Cruise.no har verdenscruise som sin spesialitet, og hun svarer mer enn gjerne på alt du måtte lure på - og hjelper deg å finne cruiset ditt.

Ring oss på tlf 67 43 02 00 eller send en e-post til post@cruise.no

Send en e-post her

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev