🦜Frodig jungel | 🌳Tretoppvandring i tåkeskogen | 🌴Sol og bad ved Stillehavet | ⛰️Levende vulkaner  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Du vet jo hvordan november er her hjemme. Det er nettopp i november vi trenger papegøyer i trærne, svaiende palmer, jungel og strandparadis.

Costa Rica – landet mellom to verdenshav

/ Fra karibisk stemning til stillehavsstrender

10. nov 2023 / 12 dager / Reiseleder: Mette Magnussen

Vi fryder oss over å kunne presentere dette grønnkledde eventyret, dyppet i saltvann, farger og eksotiske opplevelser. Bli med på en rundreise i Costa Rica, hvor du virkelig får oppleve høydepunktene landet har å by på.

🦜 Dette er en skikkelig eventyrreise, og programmet er lagt opp så det passer folk i alle aldre.

👋 Det er maks 20 deltakere på turen, så vi blir godt kjent.

🏨 Vi bor på fem spennende og veldig ulike steder underveis. Alle hotellene har god standard – fra lodge i det grønne til fjellhotell med vulkanutsikt.

Ta en titt på noen av høydepunktene:

/ Byliv og brennheit sjø

Hovedstaden San Jose ligger mellom grønne, vulkanske fjell, og byr på livlige markeder, grønne parker, museer og kulturopplevelser. Vi skal se oss om i byen, og ikke minst tar vi en kjøretur opp til den ulmende vulkanen Poas med en brennende varm sjø nede i krateret, som skifter farge mellom turkis, grønt og grått. Fascinerende! Men ingen bading i dag, altså ...

/ Utforsk jungelen ved Det karibiske hav

Ferden går til den karibiske kysten. Nasjonalparken Torteguero er oppkalt etter de enorme havskilpaddene som hvert år legger sine egg på strendene her. Her bor vi grønt og frodig til på Evergreen Lodge Torteguero, kun 5 minutter med båt fra inngangen til nasjonalparken.

Vi drar innover i jungelen både i båt og til fots, og se opp for både aper, dovendyr, skilpadder, krokodiller (du er på trygg avstand!), papegøyer, øgler og frosker.

/ Sovende kjempe og paradis grønt

Arenal nasjonalpark er en av de mest besøkte i Costa Rica. Vi skal bo i byen La Fortuna, ved foten av den sovende vulkanen Arenal – et temmelig imponerende syn!

Vi skal selvsagt utforske nasjonalparkens natur og dyreliv, og gled deg ekstra til en ettermiddag i Ecotermales – et grønt paradis av varme kilder. Her er det forskjellige basseng med termisk vann på mellom 30 og 40 grader. Etterpå kan du ta deg en cocktail i baren før vi spiser middag med retter typisk for Costa Rica.

/ Blant fugler og orkideer i tåkeskogen

Tåkeskogen i Monteverde ligger i 1440 meters høyde, og har fått tilnavnet «skogen i skyene», fordi den er omgitt av lavt hengende skyer og tåke. Det gir en trolsk stemning! Dessuten fins det over 500 arter orkideer her ...

Vi skal faktisk på vandring gjennom tretoppene! Det er ikke så strabasiøst som det høres ut som, ferden går på solide hengebroer. Hold kameraet klart, her kan det svinge en apekatt i tretoppene, fargerike fugler kan fly forbi, og verdenen her oppe er grønn, stille og frodig.

/ Slapp av ved Stillehavet

Fins det en bedre avslutning på denne turen enn et par dager ved stillehavskysten, hvor du får gjøre akkurat som du vil? Du kan bade, snorkle, leie kajakk, slappe av med en bok ... Og du kommer helt sikkert til å fordøye inntrykkene fra turen – det blir en del av dem!

Se hele turprogrammet

Flere eksotiske fristelser:

En smak av Brasil

14. sep 2023 / 12 dager / Reiseleder: Kirsti Asskildt

Sambarytmer i solnedgang, solmettede, legendariske strender, frodig regnskog og fotballfeber – oppdag Sør-Amerikas gigant sammen med oss!

Les mer

Sør-Afrika, et afrikansk kinderegg

15. okt / 12 dager / Reiseleder: Elin Paton

Storbyen Cape Town og verdenskjente vinområder. Safari, med mulighet for løver i morgengry og sjiraffer i solnedgang – denne turen kaller vi et kinderegg med god samvittighet!

Les mer

Rundreise i Japan

5. nov 2023 / 14 dager / Reiseleder: Gunnar Skjolden

Stille idyll og verdensarvsteder i Kyoto, glitrende Tokyo, historietunge Hiroshima, tradisjonelle badehus, templer og supertog. Bli med på en opplevelsesreise i Japan.

Les mer

Indias gylne triangel med tigersafari

6. nov 2023, 27. jan 2024 / 10 dager / Reiseleder: Kirsti Asskildt (jan)

Et eksotisk eventyr, hvor vi blant annet skal speide etter tigre, besøke «den rosa byen» Jaipur, lage mat sammen med en indisk familie – og selvsagt skal vi se storslåtte Taj Mahal.

Les mer

Peru med Machu Picchu og Amazonas

11. nov 2023 / 14 dager

Opplev Amazonas' frodige jungel, inkahovedstaden Cuzco – og selvsagt Machu Picchu. Vi besøker også Titicacasjøen og Uros-folket som bor i sivhytter på sivøyer. Litt storbyliv i Lima får vi også med oss.

Les mer

Marokko med Marrakech – ørken, fjell og farger

18. nov 2023 / 8 dager / Reiseleder: Anne Marthe Barfod

Ferden går til Marrakech med myldrende basarer, gjennom små berberlandsbyer i Atlasfjellene og ned til Sahara hvor vi overnatter i telt under stjernehimmelen. Vi avslutter i hippiebyen Essaouira ved Atlanterhavskysten.

Les mer

Galapagos og Ecuador

22. nov 2023 / 12 dager / Reiseleder: Fredrik Huth Jensen

Det er ikke uten grunn vi kaller Galapagos verdens mest eksotiske sted. I dette lille øyriket i Stillehavet, 100 mil utenfor kysten av Ecuador, lever det dyre- og fuglearter som ikke finnes noe annet sted i verden!

Les mer

Cuba på langs

23. nov 2023 / 15 dager / Reiseleder: Heidi Quesada Carlsen

Vi skal selvsagt ta pulsen på Havana, så legger vi ut på en spennende rundreise med fargerike byer, frodige nasjonalparker, og det blir også et par dagers slaraffenliv på stranda.

Les mer

Rundreise i Colombia – fargerik ferd fra storby til jungel

22. nov 2023 / 12 dager / Reiseleder: Mette Magnussen

Bli med på en opplevelsesferie i et land som rommer alt fra snødekte fjell i Andes, til tropiske regnskoger og den solfylte karibiske kysten. For ikke å snakke om fargerike byer – en spennende smeltedigel av europeisk, afrikansk og indiansk kultur.

Les mer

Vin og safari i Sør-Afrika med Geir Salvesen

29. jan 2024 / 13 dager

Besøk noen av Sør-Afrikas mest spennende vingårder, og det med topp ekspertise som reisefølge, vinekspertene Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti. Dette er en enestående mulighet til å utforske både vin, natur, storby og dyreliv i Sør-Afrika på én og samme tur.

Les mer

5* safari i Sebatana Lodge i Sør-Afrika

15. feb 2024 (få ledige), 25. apr 2024 / 10 dager

Førsteklasses safari til en god pris! Du bor i en bekvem og moderne bungalow på 5-stjerners Sebatana Rhino Lodge, med alt fra svømmebasseng og jacuzzi til restaurant med helpensjon. Nyt spennende safariopplevelser i malariafritt område.

Les mer

Kunst, kultur og hager i Marokko

16. mars 2024 / 8 dager/ Reiseleder: Anne Marthe Barfod

Bli med på en annerledes reise i Marokko. Vi skal vandre i arabiske hager som tatt ut av sidene i en eventyrbok, se arkitektur og kunst, utforske myteomspunnede Marrakech og senke skuldrene i hippiebyen Essaouira.

Les mer

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo