Litt nytt, litt skummelt – og helt ærlig  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Å gjøre noe nytt er alltid skummelt.
Å gjøre noe du vet du kan bli kritisert for, er enda skumlere. Men er det noe vi har skjønt i vårt arbeid med bærekraft, så er det at ærlighet varer lengst.

Derfor skal vi være tydelige i vår kommunikasjon om hva vi gjør her i Escape, og hvordan vi jobber med bærekraft. Dette skal fremover bli et større fokus for oss som reiseoperatør, og vi håper du vil følge med oss på veien.
Kine Clausen, turskredder, bærekraftgruppen

Hvordan bidrar vi i Escape?

Bærekraft – et ord vi hører stadig oftere, og som blir stadig viktigere. Vi har jobbet med bærekraft i lang tid her i Escape, og en egen bærekraftgruppe har sammen med ledelsen staket ut kursen vi skal følge framover. På bildet over ser du Kine, Line og Johan, som har jobbet med bærekraft og miljøsertifisering her hos oss.

Vi har valgt å prioritere de områdene innenfor bærekraft der vi mener at vi har størst mulighet til å bidra til et mer bærekraftig reiseliv. Hvem vi er som selskap og hva slags fotavtrykk vår virksomhet etterlater, setter premissene for hvordan vi jobber med bærekraft.

Les mer her

Våre viktigste bærekraftstiltak:

Partneravtale

Vi stiller krav til de vi samarbeider med rundt om i verden. Våre samarbeidspartnerne og underleverandører må skrive under på en avtale om at de opererer i tråd med Verdens Turismeorganisasjon sine prinsipper for bærekraftig reiseliv.

Les mer om kravene vi stiller

Miljøsertifisering

Vi feier også for egen dør, og nå i vår er Escape Travel blitt sertifisert som Miljøfyrtårn. Det betyr at vi har dokumentert vårt arbeid med blant annet arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Det er vi stolte av!

Les mer om miljøfyrtårn

Klimakompensering

Vi klimakompenserer for deler av utslippene vi per i dag ikke får gjort noe med – og gjør dette i tillegg til en rekke andre tiltak. I dag klimakompenserer vi via tre prosjekter som driver med bevaring av skog, fornybar energi og reduksjon av plast.

Les mer om prosjektene vi støtter

Fremme bærekraftige reiser

Reiser med bærekraftige aktiviteter, familiedrevne/lokale hoteller, direkte flyturer om mulig, reduksjon av plast og bruke lokale produkter er blant det vi vil tilby våre gjester. Vi vil gi god rådgiving og fremme bærekraftige alternativer.

Les mer om våre tiltak

Se etter den grønne boksen 👇

Når du klikker deg inn på turene våre for å lese mer, vil du på noen turer (og det blir stadig flere!), se denne grønne boksen nederst. Her ser du hvilke bærekraftige valg som er gjort på nettopp denne turen, noe som gjør det lettere for deg også å velge bærekraftig når du reiser med Escape. Dette arbeidet pågår hele tiden, så den grønne boksen vil du se stadig mer til.

Utvalgte reiser med bærekraftige valg:

22. nov / 12 dager / Reiseleder: Mette Delfin Magnussen
10. sep / 5 dager / Lokalt vertskap
30. juni / 13 dager / Reiseleder: Mila Zaharinova
10. juni (få ledige) / 8 dager / Reiselder: Sanna Antell
18. sep (få ledige) / 8 dager / Reiseleder: Gunnar Sevåg
11. juni, 20. aug, 14. sep / 5 dager

Det er bra med miljøstandarder, men det er bedre å overgå dem.
Lüftner River Cruises

Bærekraft på elvecruise

Også elvecruiserederiene tenker i stadig grønnere baner og har satt i gang tiltak for mer bærekraftige reiser.

Les mer

Firmaturer med tog

Stadig flere bedrifter som skal på tur går for det mest miljøvennlige alternativet. Hvorfor ikke reise med tog? Destinasjoner som Bergen, Voss, Gøteborg eller Stockholm ligger kun noen timers togtur unna.

Dere kan starte det faglige programmet allerede på toget, og er dere mange nok er det også mulig å leie sin egen vogn.

👉 LES PÅ BLOGGEN: Hvordan gjøre firmaturen mer bærekraftig?

Les mer om firmaturer med tog

Les på bloggen:

Hvordan bli en mer bærekraftig reisende?

/ Se våre 15 tips

Les mer

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo