Utenfor allfarvei i Spanias vakre vinland  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Dette er en reise hvor dere får oppleve det absolutt beste av den fantastiske regionen Rioja. Jeg lover å ta dere med utenfor allfarvei og introdusere dere for en del av Spania jeg er veldig glad i.
Jakob Aarsheim, reiseleder

Vandring, mat og vin i Rioja

/ Gjennom Spanias fremste vindistrikt

16. sep / 8 dager

Denne turen mener vi har så og si alt! Fine vandredager blant vingårder i Riojas bølgete landskap, vinsmaking, piknik i det grønne og en lokalkjent reiseleder som vet hvor de beste restaurantene og vinbarene er.

🥾 Vi vandrer omtrent 15 km på turdagene, den lengste etappen er på 20 km. Høydeforskjellene er små, og vandringen forholdsvis lett, så turen burde passe de fleste i normalt god form.

🍇 Dette er turen for spreke livsnytere, som både vil ha natur og mosjon i ferien – men også det beste av mat, vin og moro!

Les mer

/ Hils på reiseleder Jakob

Svenske Jakob dro til Spania for å surfe i 2003, og han flyttet aldri tilbake. Han endret beite fra journalist til guide - og fant sin hylle i livet. Vi gir ordet til Jakob:

- Dette er en reise hvor dere får oppleve det absolutt beste av den fantastiske regionen Rioja. Rioja er jo mest kjent for vin, men det er også et veldig vakkert landskap her, og vi vandrer gjennom vinmarker og levende småbyer og får oppleve mye sammen med menneskene som bor der.

Reisen passer for alle som liker å bevege seg og er interessert i mat, vin, kultur, tradisjon og historie. Jeg har bodd og jobbet i området i 20 år, og jeg lover å ta dere med utenfor allfarvei og introdusere dere for en del av Spania jeg er veldig glad i . Denne turen er en av mine absolutt favorittreiser!

Bli med Jakob på tur

/ Bo i to vinbyer

Vi skal ha to baser denne uka, først tre netter i hyggelige, lille Laguardia. Dette er en av Spanias best bevarte middelalderbyer, og den er omringet av vingårder og vinmarker så langt øyet rekker.

Så bor vi fire netter i Riojas vinhovedstad, Haro. Denne byen er større, med ca. 10 000 innbyggere. Her holder flere berømte vinprodusenter til, så ta deg gjerne en runde på vinbarene deres for å smake.

/ God mat, trivelig selskap

Etter noen timers vandring, er det bare å glede seg til lunsjen. På vandredagene blir det flere pikniklunsjer, også med lokale råvarer på bordet (og kortreist vin). På en aktiv tur blir man fort en sammensveiset gjeng, det blir noe eget når man får dele så mange fine opplevelser sammen.

/ En dag bare for deg

Dag fem på turen kan du gjøre akkurat som du vil. Trenger beina litt hvile? Da kan du slappe av i Haro og nyte hotellets fasiliteter. Kanskje vil du vandre litt på egen hånd i nærområdet?

Ellers ligger Bilbao bare en times busstur unna, så vi anbefaler absolutt en tur tur hit. Besøk det verdensberømte Guggenheim-museet – for mange er dette bygget et ikon for moderne arkitektur. Bilbao har også en koselig gamleby, med massevis av butikker og restauranter.

Les hele turprogrammet

Føler du deg ekstra eventyrlysten?

Fottur i Kirgisistan

30. juni / 13 dager / Reiseleder: Mila Zaharinova

Visste du at 90 % av Kirgisistan er dekket av fjell? Her er det mye å utforske! Bli med på et helt spesielt eventyr i dette lille fjellandet i Sentral-Asia. Du får også besøke nomadene og overnatte i tradisjonell yurt.

Les mer

Mongolia – fottur på slettelandet

23. aug / 11 dager / Reiesleder: Mila Zaharinova

Vi vandrer over sletter, gjennom skog, langs elver og sjøer, og vi skal besøke de gjestfrie nomadene – som lever som de alltid har gjort. Her er det stort, det er grønt, det er røft, vilt og uendelig vakkert!

Les mer

Turer med få ledige plasser:

26. mai / 8 dager / Reiseleder: May Liss Kristiansen
30. mai, 26. sep / 8 dager / Reiseleder: Inger Dahl (mai), Kari Kristine Berger (sep)
10. juni / 8 dager / Reiseleder: Sanna Antell
14. juni / 7 dager / Reiseleder: Jofrid Høybakk
15. juni / 8 dager / Reiseleder: Gunnar Sevåg
18. juli / 6 dager
10. sep / 7 dager / Reiseleder: Mila Zaharinova
18. sep / 8 dager / Reiseleder: Gunnar Sevåg
24. sep / 8 dager / Reiseleder: Sanna Antell
20. okt / 8 dager
24. okt / 8 dager

Se alle våre aktive turer

Les mer

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo