🌼 - Det vakreste stedet jeg har vært  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Opplevelsene av blomsterprakten i Svaneti var av typen «hakeslepp»; her var alle de ville blomstene vi kjenner fra Norge, og hele blomsterbutikken og halve hagesenteret i tillegg.
Torhild Strangstad, tidligere gjest på turen

Fottur i Kaukasus-fjellene i Georgia

/ Fjellvandrerens skattkiste

23. juni 2023 / 12 dager / Reiseleder: Richard Bærug

Georgia ligger som et ukjent eventyrland helt på kanten av Europa. Landet er fullt av eldgammel historie, et gjestfritt folk og den villeste, vakreste naturen du kan tenke deg. Dette er definitivt en reise utenfor allfarvei!

Du kan blant annet oppleve:

  • Bo på Grand Hotel Ushba, som selv hevder de har den beste beliggenheten i verden
  • Besøk bygda Osjgol med de fascinerende tårnhusene – middelalderens svar på skyskapere
  • Smak på den hjemmelagde osten, yoghurten og brennevinet til Maria og Valer – de to eneste som er igjen i fjellbygda med Georgias høyeste drueproduksjon.
  • Se historiske kulturskatter, som over 1000 år gamle ikoner og fresker.

Området Svaneti ligger i en fjellrik og blomstrende del av Georgia og Kaukasus, innhyllet i mystikk og naturlig skjønnhet. Fjellene ruver godt i landskapet – hele fire av de ti høyeste fjellene i Kaukasus ligger her.

Les mer

Torhild var med på denne turen i 2019. Les hva hun har å si:

/ - Det vakreste stedet jeg har vært

– Jeg var med på fottur i Svaneti i juni 2019. Før jeg dro, hadde jeg lest om hvor vakkert dette området var, blant annet ble jeg nærmest lovet at jeg ville få se flere blomster enn jeg hadde sett i hele mitt liv! «Ja, ja» tenkte jeg, «vi får nå se!» Jeg hadde jo sett en og annen blomstereng før, både her i Norge, og i de franske alpene...

Opplevelsene av blomsterprakten i Svaneti var av typen «hakeslepp»; her var alle de ville blomstene vi kjenner fra Norge, og hele blomsterbutikken og halve hagesenteret i tillegg. Med snødekte fjell i bakgrunnen var det bare helt enormt, det ene landskapsbildet var vakrere enn det andre!

På grunn av litt kranglete knær var jeg før turen litt engstelig for de bratte opp- og nedstigningene, men det å vandre på gode stier på det mykeste underlag, gjorde turene opp til i 2500-3000 meters høyde og ned igjen til flotte opplevelser. (Med på turen var mange deltakere i godt voksen alder!)

Når en så legger til en utrolig flink og kunnskapsrik fjellguide, et svært hyggelig opphold på Grand Hotel Ushba (der fjellguiden var hotellvert og oppmerksom kelner), god mat og nydelig georgisk vin, flotte utflukter til avsidesliggende landsbyer og gårder der opplevelsene stod i kø, ble det hele en uforglemmelig tur. Jeg anbefaler dette reisemålet med spennende kultur og storslått natur på det varmeste!

Torhild Strangstad

Her skal vi bo på turen 👇

/ Høyfjellshotell med hjerte, sjel og utsikt

Grand Hotel Ushba er et lite høyfjellshotell med en storslått beliggenhet ved foten av det 4710-meter høye Osjba, et av Europas høyeste fjell. De hevder selv de muligens har den beste hotellbeliggenheten i verden – det er store ord, men slett ikke umulig!

Hotellet ble åpnet i 2010 og eies av den svanske familien Argvlian. Moren i familien er en glimrende kokk, mens sønnene er fjellførere og altmuligmenn. Hotellet har en enkel, men elegant standard, og restauranten er kjent for sitt gode svanske kjøkken og sine ypperlige georgiske viner. Et herlig sted å slappe av etter fjellturene våre.

/ Osjgol - en liten tidsreise

Tidsreiser har vi strengt tatt ikke begynt med ennå (det hadde vært noe!), men dette er ikke så langt unna. I Osjgol er lite forandret siden middelalderen.

Her finner du også mange av de spesielle tårnhusene fra middelalderen. Det fins rundt 200 tårnhus bevart i Europa, de fleste i Øvre-Svaneti. Tårnhusene er middelalderens svar på skyskrapere, og fortsatt leter vitenskapsfolk etter nøkkelen til hvordan man klarte å bygge slike høyhus på den tiden.

Tårnhusene ble bygd ved siden av familiens toetasjes bolighus og fungerte som et forsvarstårn både mot fiender og naturkrefter, samtidig var det et statussymbol. Fascinerende!

Les mer og meld deg på
Vi har vært på mange fellesturer, men denne tar kaken - ikke minst på grunn av guiden Richard Bærug, kunnskapsrik og behagelig.
John R. Strømman, som var med oss på tur i 2019

/ Richard Bærug - vår mann på turen

Du er i trygge hender med vår lokale guide, Richard Bærug fra Brunlanes i Larvik. Han har jobbet mange år med reiseliv i Skandinavia og Baltikum.

De siste sju årene har han delvis bodd i Georgia, der han er medeier i Grand Hotel Ushba, hvor vi skal bo. Sammen med svanske Sjakå Margian ble han dessuten den første i historien til å stå på ski og vandre til fots rundt hele Svaneti!

📚Boktips: Richard har skrevet to bøker om Svaneti: Det ukjente eventyrlandet i Europa og Essensen av Kaukasus. SVANETI. 96 turer til fots, på ski, hesteryggen og sykkel i og fra Betsjvidalen. Kjøp dem på Ark bokhandel eller bestill på nett på Forlaghuset i Vestfold.

Les mer

Flere fristende turer:

Nord-Kypros – et uoppdaget paradis for fotturer

21. nov 22 (få ledige), 18. mars 2023 / 8 dager / Reiseleder: Gunnar Sevåg

Nord-Kypros har fjellandskap som kan ta pusten fra deg, og når årstiden er som mørkest hjemme, smaker det godt med vandreturer i sola, i behagelig klima og med gode badetemperaturer.

Les mer

Fottur og oppdagelsesferd på Gran Canaria

5. des 2022, 22. mars 2023 / 8 dager / Reiseleder: Nina Hoogland

Vi skal på oppdagelsestur til landsbyer du antakelig aldri har hørt om før, vi skal bli kjent med historien til øya, menneskene som bor der og dagliglivet deres, og selvsagt den praktfulle naturen.

Les mer

Patagonia – et eldorado for fotturer

10. januar 2023 / 15 dager

I Chile og Argentina finner du et av verdens mest spektakulære naturområder hvor vi får oppleve flere av de klassiske fjellturene i disse så kjente fjellformasjonene. Fra Torres del Paine og El Chaltén har vi noen av Patagonias beste fotturer rett ved dørstokken.

Les mer

Yogahelg i Jotunheimen

13. jan 2023 / 3 dager

Velkommen til en herlig yogahelg i Valdres og Jotunheimen med vakkert landskap og hjemmelaget gourmetmat. Det blir yogaundervisning hver dag med vår erfarne yogainstruktør Sanna Antell, og og vi bor på trivelige Grønolen Fjellgard.

Les mer

Se alle våre aktive turer her

Få full oversikt

Velkommen til temakveld

/ Hør om våre aktive reiser

Når: Tirsdag 1. november kl. 18.30
Hvor:
Reisebutikken Nomaden på Deichman Bjørvika i Oslo

Liker du å være aktiv i ferien? Da er dette din kveld! Escape tilbyr et stort utvalg av fotturer i inn- og utland, vi har sykkelturer, yogaturer og kajakkferier.

Vi inviterer til en skikkelig inspirasjonskveld hvor du møter Kine og Martine som er turskreddere hos oss, og de gir deg en smakebit på reisekalenderen vår. Kom og la deg inspirere!

Arrangementet er gratis, men vi trenger påmelding så vi vet hvor mange som kommer.

Meld deg på her

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo