🎻 Besøk en fiolinmaker | 🎭 Mystiske Venezia | 🍖 Italias beste skinke  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Elvecruise i Italia

/ Nord-Italia fra Mantova til Venezia

21. april, 19. mai, 24. september 2023 / 7 dager

Enten du er historisk interessert, romantisk anlagt, glad i god mat og vin (eller alt på én gang) så kan vi anbefale elvecruiset vårt i Italia.

📕 Historikeren kan kose seg med rundturer i nydelige middelalderbyer som Cremona, Mantova, Verona, Padova og Venezia.

❤️ Romantikeren kan nyte stemningen i de nevnte byer (mer romantiske omgivelser skal du lete lenge etter) – og et høydepunkt er selvsagt balkongen hvor Julie skal ha stått da Romeo erklærte sin kjærlighet til henne ...

🍷 Matelskeren bør glede seg ekstra til å smake på Italias beste skinke, og dessuten kommer kokken om bord til å skjemme oss bort. Vin, øl, drinker og mineralvann på skipet er inkludert i prisen.

Les mer

Ta en titt på noen høydepunkter:

/ Skinke i verdensklasse og en ekte fiolinmaker

🍖 Kanskje har du hørt om den berømte Culatello-skinken? Den originale versjonen av skinken lages bare i noen få landsbyer langs elven, det fuktige klimaet her er nødvendig for å få akkurat den riktige smaken, og vi skal besøke en av dem.

En moden Culatello-skinke er mør og myk, nesten gjennomsiktig når den er oppskåret, og smaken ... ja, du får bli med og smake selv på det som regnes å være Italias mest eksklusive skinke.

🎻 I byen Cremona bodde den kjente fiolinmakeren Antonio Stradivari på 16- og 1700-tallet, som laget de berømte stradivarius-fiolinene. Byen har holdt på den lange fiolin-tradisjonen, og vi skal besøke en av dagens fiolinmakere i Cremona og se hvordan de utøver dette gamle håndverket.

Les hele turprogrammet

/ Mantova - Vergils fødeby

Mantova har historie nok til å fylle årtusener, og det gjør den også. Byen er rundt 4000 år gammel, og for ca 2000 år siden vokste dikteren Vergil (som blant annet har skrevet eposet Aeneiden) opp her. Det er nok ingen bysbarn etter ham som har oppnådd samme grad av berømmelse.

Selv om Mantova ikke er kjent for så mange, er det faktisk en av av de mest romantiske og kunstneriske byene i Nord-Italia. Bli med på en byrundtur og se mesterverk innen arkitektur og kunst, utforsk trange gater og smug og kjenn på historiens sus.

/ Verona - verdensberømt arena og balkong

Det var i Verona Shakespeare så for seg sin Romeo og Julie, og vi skal se balkongen hvor Julie sto da Romeo deklarerte sin kjærlighet til henne. Kanskje Romeo og Julie kan være passende lektyre å ta med på tur?

Verona regnes som Nord-Italias vakreste by etter Venezia, og her har de også tatt godt vare på sitt romerske amfiteater, Arena de Verona, som er i bruk for opera- og ballettforestillinger den dag i dag. Teatret er 50 år eldre enn Colosseum i Roma, så her er det historisk sus!

/ Venezia - verdens mest spesielle by

Vi avslutter elvecruiset vårt i Venezia, byen med masker og mystikk, kanaler og kunst, broer og palasser. Vi skal selvsagt få en omvisning i byen, og ta deg gjerne en tur for å utforske byens labyrint på egen hånd.

Les mer og meld deg på

/ Skipet MS Michelangelo

Vårt flytende hjem denne uka har trivelig atmosfære, topp service, og ikke minst er rederiet Croisi kjent for sitt utmerkede kjøkken. Her blir det lekre lunsjer og middager med gode viner til. Alle lugarer er utvendige.

Ja, jeg vil bli med!

Se alle våre elvecruise

Velg mellom elvecruise på Donau, Rhinen, Douro, Rhône, Seinen - eller kanskje eksotiske Mekong, Red River, Nilen eler Chobe-elven?

Les mer

Hva skjer framover?

Velkommen til temakveld

Når: Onsdag 12. oktober kl. 18.30
Hvor:
Reisebutikken Nomaden på Deichman Bjørvika i Oslo

Vi inviterer dere inn fra høstkulden til en aften med India på programmet!

Forfatter og foredragsholder Torbjørn Færøvik forteller om "sitt" India - et land han har reist mye i.

Vi presenterer også et spennende elvecruise med en helt spesiell reiserute - fra India til Bangladesh.

Det blir servert et glass, samt noe å bite i.
Pris: kr 100,-

Vel møtt!

Meld deg på her

En kveld full av reiseinspirasjon

Når: Onsdag 16. november kl. 18.30
Hvor:
Reisebutikken Nomaden på Deichman Bjørvika i Oslo

Du store verden! Escape har en fristende meny av temareiser både for deg som vil bli bedre kjent med vårt eget land, for deg som vil utforske og oppleve i Europa – og for deg som søker fjerne eventyr i andre deler av verden.

Kine og Vera presenterer en smakebit av det vi har å by på, og reiseleder Gunnar Skjolden snakker om hvilke turer han skal ut på i året som kommer. Vårt motto er «Små grupper, store opplevelser» - vi håper du lar deg inspirere. Velkommen!

Arrangementet er gratis, men vi trenger påmelding for å vite hvor mange som kommer.

Les mer

Fottur, sykkeltur, kajakk eller yoga?

Når: Tirsdag 1. november kl. 18.30
Hvor:
Reisebutikken Nomaden på Deichman Bjørvika i Oslo

Liker du å være aktiv i ferien? Da er dette din kveld! Escape tilbyr et stort utvalg av fotturer i inn- og utland, vi har sykkelturer, yogaturer og kajakkferier. Se link til alle våre aktive turer under "Praktisk informasjon".

Vi inviterer til en skikkelig inspirasjonskveld hvor du møter Kine og Martine som er turskreddere hos oss, og de gir deg en smakebit på reisekalenderen vår. Kom og la deg inspirere!

Arrangementet er gratis, men vi trenger påmelding så vi vet hvor mange som kommer.

Les mer

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo