Vincruise i Dourodalen | Oppdag vinlandet Georgia  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bli med til Douro – vinenes drømmedal! Vinene, og spesielt portvinene, herfra har ikke sitt like noe annet sted i verden.
Geir Salvesen, vinekspert

Vincruise i Dourodalen

/ Med vinekspertene Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti

4. okt / 8 dager / Reiseleder: Geir Toverud

Allerede før vi la ut denne turen før påske, hadde vi en liste av folk som sto klare til å melde seg på, og det skjønner vi godt!

Dourodalen blir regnet som et av verdens vakreste vinlandskap. Når vi også har med våre trivelige vinkjennere Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti på reisen, som åpner dører på vingårder vi ellers ikke ville fått tilgang til, blir dette en helt spesiell og smakfull uke.

Les mer

/ Dette får du oppleve på turen:

 • Seile gjennom Dourodalens fantastiske vinlandskap, som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Vinsmakinger på vingårder valgt av Geir Salvesen
 • Pinhão, portvinens hovedstad
 • Spesialtilpassede viner til lunsj og middag
 • Elegant skip med franske balkonger og basseng på soldekk
 • To netter på hotell i Porto etter cruiset, med besøk på portvinshus – og en hel dag til å nyte Porto på egen hånd

Møt selve radarparet på vin

Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti er ikke bare en god match privat (de er gift med hverandre), de er også en god match med våre turer.

Geir Salvesen er vinekspert, journalist og forfatter, og han har et mildt sagt imponerende kontaktnett. Dessuten forteller han folkelig og underholdende, så her blir det garantert god stemning!

Gunnhild Bjørnsti er fast vinspaltist i magasinet Tara, hun er utdannet sommelier og hun har besøkt de fleste vinområdene i verden.

🗨️ Vi gir ordet til Geir:
– I oktober inviterer vi dere med på elvecruise oppover Douro-elven i Portugal. Vinene, og spesielt portvinene, herfra har ikke sitt like noe annet sted i verden. Druene vokser på vanskelig tilgjengelige terrasser oppover bratte skråninger.

På denne turen skal vi besøke noen av de beste produsentene, blant annet Quinta do Crasto, Niepoort og Quinta do Vale Meao.

De lager også glimrende svakviner. Det er stort sett rødviner som kommer fra dette ganske så varme elvelandskapet, og de er laget av de samme druene som er i portvinene.

I de to dagene vi er nede i Porto, skal vi også besøke spennende og kjente portvinshus. Velkommen med på tur!

Bli med Geir og Gunnhild på tur

/ Geirs vintips mens vi lader opp til Douro-tur

🍷 Casa Ferreirinha Vinha Grande 2019, Douro, Portugal (9928901)
Dette må da være en av de beste vinene til denne lave prisen? Tett på farge, mørke bær og litt røstet kaffe på duft, i smaken ganske fast med litt tanniner, men modne, god lengde, mørke bær. Litt trang i skjæret nå, så bør dekanteres eller helst stappes i kjelleren minst ett år. Tror den har 15 år som lagringskapasitet, før den begynner å gå nedover.
Passer til:
Storfe, grillmat, and
Pris:
kr 169,90 kr (basis)

Blir du med til Douro i oktober?

Kjenner du til Quinta do Crasto?

Hvis ikke, kan det godt hende det er en av dine favorittviner når du kommer hjem fra vincruiset med Geir Salvesen. Vi skal innom på besøk, og her kan du lese Geirs eget blogginnlegg om vin herfra.

På denne turen kan du også utforske Porto på egen hånd:

6 ting å gjøre i Porto

Les på bloggen

Vintur til Georgia – vinens vugge

/ I hjertet av Kaukasus med Geir Salvesen

15. okt / 9 dager / Reiseleder: Svend Waage

🍇 Franskmenn, italienere og portugisere får ha oss unnskyldt. For skal vi snakke virkelig gammel vintradisjon, så må vi reise østover - til et lite og forunderlig vakkert land helt på kanten av Europa. Her har de laget vin i over 8000 år.

Georgia er også i dag et høyst levende vinland - her skjer det en rivende utvikling med nye og spennende vinprodusenter.

Du får oppleve:

 • Hovedstaden Tbilisi – et knutepunkt på den gamle Silkeveien og en fascinerende smeltedigel, som en kopp Istanbul, en spiseskje Praha, tre desiliter Paris og en knivsodd Isfahan
 • Kakheti – hjertet i georgisk vintradisjon og området hvor mange av de georgiske eventyrene stammer fra
 • Besøk hos flere vinprodusenter med vinsmaking
 • Mtskheta – den historiske hovedstaden
 • Lær om den unike måten å lage vin på som, som har overlevd i over 8000 år
 • Fantastiske måltider – georgierne er kjent for sitt fremragende kjøkken

Geir Salvesen besøkte Georgia for første gang for noen få år siden, og han ble så begeistret over både vin og land at han mer enn gjerne tar med et knippe Escape-gjester for å oppleve mer.

Heldigvis har vi med en kjentmann på turen, reiseleder Svend Waage har bodd mange år i Georgia, og han tar oss med rett inn i hjertet og dagliglivet til georgierne.

/ Prøv en georgisk krukkevin

Den tradisjonelle måten å lage vin på i Georgia, er å lagre vinen i krukker som graves ned i jorden. Denne metoden eksisterer fortsatt, her er eksempel på en god krukkevin:

Shalva Gvaramadze Tsarapi 2018, Kakheti, Georgia (10391501)
🍷 Dyp gul mot ravgul, elementer av solmoden frukt, steinfrukt, aprikos og eple på duft. Fyldig smak, kraftig og rik, og samtidig med bra friskhet. Har gjæret 4-5 måneder på kvevri - de tradisjonelle georgiske leirkrukkene.
Passer til:
Gryteretter, klippfisk, bacalao, spekemat, pinnekjøtt
Pris:
kr 269,90

Bli med og smak på vin i Georgia

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo