Se våre turer med seilskuta Christian Radich  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Å stå til rors på praktskuta Christian Radich er noe alle med sans for havsmak og friluftsliv burde gjøre en gang i livet.
Gro Bjørlykstøl Husmo - markedssjef på Escape og ivrig Christian Radich-seiler

Havseilas til Færøyene med Christian Radich

/ Med fottur blant grønne fjellsider og bratte klipper

30. juni / 8 dager / Reiseleder: Gunnar Sevåg

Først en frisk seiltur over havet, så skal vi gå i land for å utforske Færøyene til fots med et par spennende fotturer i dette dramatiske landskapet. Vi lover en opplevelsesrik tur!

Les mer

Se noe av det vi får oppleve:

/ Du er en av mannskapet

Vi kaster loss fra Stavanger på formiddagen, og nå har vi fem dager på havet foran oss. Skuta kan ha 65 til 80 medseilere, og det har vært opptil 13 nasjonaliteter om bord på en etappe! Så her er det gode sjanser for å gjøre nye, hyggelige bekjentskaper.

På Christian Radich er du ikke passasjer, du er en av mannskapet. Du trenger ikke noe erfaring med seiling fra før, her er det erfarne seilere med som gir god opplæring. Les mer om de ulike arbeidsoppgavene lenger ned i nyhetsbrevet.

/ Grønne vandringer for landkrabber

Dag 6 ankommer vi Færøyene – de grønne øyene i vest. Tórshavn er Europas minste hovedstad, og her skal vi bo to netter på et hyggelig hotell.

Vi skal gå to flotte fotturer:

  • Vi går over fjellet fra Bøur til den avsidesliggende bygda Gasadalur, som var den siste på øyene som fikk veiforbindelse. Vi skal også få med oss utsikten over den kjente Mulafossur – et ikonisk bilde på Færøyenes dramatiske natur
  • Den andre fotturen går til Kallur fyrtårn – et kjent sted her på Færøyene. Vi spiser lunsj hos en lokal familie, menneskene her er gjestfrie!

🥾 Fotturene er på ca. 3 timer, med litt opp- og nedstigning, så ta med gode fjellsko.

Etter en opplevesesrik uke, tar vi snarveien hjem – det vil si fly til Bergen.

Les mer og meld deg på

... eller hva med en vårseiling til Skagen?

/ Med sykkeltur og middag på Brøndums Hotel

18. mai / 4 dager

Sett av Kristi himmelfart-helgen, da venter Skagen på deg!

Seilsesongen erklæres normalt som åpen denne helgen, og du kan være med som medseiler på stolte Christian Radich. Vi seiler fra Oslo, og vel framme i Skagen får du oppleve Skagen fra sykkelsetet! Vi avslutter sykkelrunden med middag på ærverdige Brøndum hotell.

En bedre start på sommeren kan vi vel neppe få? Det er dejlig å være norsk i Danmark!

Les mer

Hvilke oppgaver får du om bord?

/ Her er noen eksempler

Utkikk: Du er plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

Rormann: Får du denne oppgaven, er det du som styrer skuta! Dette er for mange et stort høydepunkt. Selvsagt får du god veiledning av mannskapet.

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

Byssevakt: En eller to medseilere fra hver vakt kan på enkelte tokt bli stasjonert i byssa eller i pantry for en dag for å hjelpe kokken med måltidene.

Andre oppgaver: Når medseileren ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

Her kan du lære masse nytt, og bli godt kjent med hyggelige medseilere. Se video fra livet om bord! 👇

Maten om bord er fantastisk. Du får alt fra enkle gryteretter til nydelig kjøtt og sjømat. Det er gjerne en eller to middager ute på dekk om været er bra.
Gro Bjørlykstøl Husmo, markedssjef i Escape

Landkrabber velkomne!

Visste du at hvem som helst kan være mannskap på Christian Radich? Du også, selv om du aldri har seilt før.

Les på bloggen

Se våre aktive Norges-turer:

Senja rundt – på elsykkel under midnattssolen

18. juli (få ledige) / 6 dager

Les mer

På ski over Finnmarksvidda

10. april (få ledige) / 5 dager

Les mer

Fotturer og nasjonalromantikk i Sogn

11. juni, 20. aug, 14. sep / 5 dager

Les mer

Reiseforedrag 14. mars på Nomaden i Oslo

Verden rundt til fots

Når: Tirsdag 14. mars kl. 18.30 - 20.00
Hvor:
Nomaden på Deichman i Bjørvika, Oslo
Inngang:
Gratis - men vi trenger påmelding for å vite hvor mange vi blir

Denne kvelden vil Vera, Kine og Martine, turskreddere på Escape Aktiv, fortelle om fotturene våre både nært og fjernt. Bli med til Italia og Spania, Tatrafjellene og Korsika, Mongolia og Kirgisistan.

Still oss gjerne spørsmål og gled deg til flotte bilder fra noen av verdens mest fantastiske reisemål for aktive turer.

Hjertelig velkommen til en trivelig reisekveld!

Meld deg på her

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo