🦜 Opplevelsesreise i Peru – og flere fargerike eventyr i Sør-Amerika  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Machu Picchu for dine føtter!

Står den gamle inkabyen dypt inne i Andesfjellene på ønskelisten over det du vil oppleve en gang i livet?

I november har du sjansen til å oppfylle drømmen.

Velkommen til fantastiske og fascinerende Peru! Vi skal besøke den frodige regnskogen i Amazonas før vi reiser opp i høyden i Andesfjellene for å bli kjent med inkaene og deres utrolige kultur og byggverk. Steinblokker store som biler er skåret ut som om de var av smør og satt sammen med millimeterpresisjon.

Vi opplever også det fargerike folkelivet i inkaenes hovedstad Cuzco og på Titicaca-sjøen. Turen avsluttes storbyen Lima med sin blanding av kolonial arkitektur og yrende byliv.
Mats Eirik Linaae, reiseleder

Peru med Amazonas

/ Opplev Machu Picchu, Andesfjellene, Titicacasjøen og Lima

6. nov 2024 / 14 dager / Reiseleder: Mats Eirik Linaae

Denne turen har vært en bestselger i mange år, og det er rett og slett fordi opplevelsene overgår det meste annet du kan oppleve i Sør-Amerika! Og i resten av verden, for den del...

Les mer

Ta en titt på noen av høydepunktene:

  • Jungelsafari i Amazonas, med fugler i knallfarger og broer gjennom trekronene, for den som vil utforske jungelen fra fugleperspektiv

  • Den fruktbare Urubambadalen, hjertet i inkariket. Vi besøker blant annet saltbassengene som har vært i bruk siden inkatiden

  • Machu Picchu i morgenlys – inkaenes mystiske by som var forsvunnet i hundrevis av år. Dette er det verdt å stå opp tidlig for!

  • Inkaenes eldgamle hovedstad Cuzco langt oppe i Andesfjellene

  • Besøk Uros-folket på sine flytende sivøyer i Titicacasjøen. Både hus og båter er laget av siv (les mer litt lenger ned i nyhetsbrevet).

  • Storbyliv i hovedstaden Lima, og ikke glem å smake på Perus signaturdrink – en frisk Pisco Sour!
Machu Picchu tidlig på morgenen ga en helt magisk opplevelse. Skylaget brøt opp akkurat da vi var kommet opp, så vi kunne se Machu Picchu avdekke seg. Både opplevelsen og bildene ble nydelige.
Gjest på fjorårets tur til Peru

/ 5 grunner til å reise til Machu Picchu

Den mystiske steinbyen i fjellene er kanskje det aller største høydepunktet for mange på denne turen.

Les mer

/ Folket på sivøyene

Ute i Titicaca-sjøen holder urosindianerne til på små kunstige sivøyer, og både hyttene og de spesielle båtene deres er lagd av siv. I inkatiden lagde indianerne øyene for å unnslippe fiender, og selv om de fleste indianerne nå bor på fastlandet, er det noen hundre som fremdeles holder til på sivøyer. Og vi skal besøke noen av disse!

Du tror knapt dine egne øyne når båten nærmer seg - på land står det ferme, kvinner kledd i knallfarger, hatter og lange fletter og vinker, det er nesten som introen til et barne-tv-program. Dere blir tatt godt imot og vist rundt på øya. Kanskje får dere også en tur i en av sivbåtene? Det var disse båtene Thor Heyerdahl brukte som modell da han bygget flåtene til Ra-ferden - et utrolig håndverk som heldigvis har overlevd her ute.

Det var fantastisk å få så mange forskjellige inntrykk av landet inn i én tur. Amazonas var unikt. Jeg er sjeleglad for at jeg fikk det med meg når jeg først reiste så langt.
Gjest som var med på novemberturen i fjor

Vi har mer å by på i Sør-Amerika i år:

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo