Dykk dypere i historien med våre kjentmenn  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Byen du aldri blir ferdig med

/ To reiser til Roma

Du kan oppleve Roma på utallige måter. Denne gangen presenterer vi to turer, og to forskjellige måter å bli bedre kjent med Roma på.

🏛️ Den ene er en reise tilbake i historien (riktignok uten tidsmaskin, men med historiekyndig reisefølge)

🎄 Den andre er stemningsfull julefeiring i Roma

Mange vil nok si at «jo, men jeg har vært i Roma før». Det har jeg også vært, veldig mange ganger, men hver gang jeg tar turen til Den evige stad venter det noe nytt, og nå i høst håper jeg å oppleve det med dere!
Knut Ødegård, historiker og arkeolog

Keisernes Roma med Knut Ødegård

/ En annerledes reise til Den evige stad

25. okt / 8 dager

Selv om du er en erfaren Roma-farer, er det noe helt eget å reise til Roma med en arkeolog og historiker som reisefølge!

Mens du kanskje vanligvis tar en rundtur på noen timer med en guide som forteller om byen, får du nå en hel uke med en ekspert som vil levendegjøre Romas rike historie. Du kommer nok til å se på Roma med nye øyne etter denne reisen.

Noen høydepunkter:

 • Omvisning på Capitolhøyden, Forum Romanum og Colosseum
 • Tivoli med keiser Hadrians villa
 • Lærerike vandreturer gjennom byen på kryss og tvers, mens Knut Ødegård forteller
 • Ostia - Romas antikke havneby med besøk på vinhus med vinsmaking
 • Rikelig med tid til å oppdage byen på egen hånd
 • Pizza, pasta, vin på fortausrestauranter – nyt det italienske kjøkken til fulle!
Les mer
Historie blir levende og viktig når man går i Romas gater, her er det små og store fortellinger på hvert gatehjørne.
Knut Ødegård

Knut Ødegård er dr. philos. i klassisk arkeologi og ansatt ved Universitetet i Oslo. Han har også vært stipendiat i klassisk arkeologi ved Det norske institutt i Roma 1990-94 og har forsket og undervist i antikkens historie og arkeologi ved Universitetet i Oslo siden 1994.

Vi gir ordet til Knut Ødegård:

/ – Roma er en forunderlig by

Selv for meg som har studert byen gjennom et yrkesliv og har bodd der i godt og vel ni år, er det bestandig mer å oppdage, nye fasetter å se byens historie gjennom og mer å forstå om hvordan folk har levd i og med historien gjennom mer enn 2500 år.

For det er ikke bare å kjenne byggverkene, men også å forstå hvordan folk har tenkt om dem og brukt dem. Selv om denne turen først og fremst tar for seg antikken og keisernes Roma, er likevel hovedpoenget å forstå hvorfor byen med alle de små og trange gatene, de store plassene, fontenene, kirkene har blitt nettopp slik. Og da må vi gå tilbake til da byen ble skapt, til Europas første millionby, sydende av liv og med folk fra hele det gigantiske romerske imperiet.

Historie blir levende og viktig når man går i Romas gater, her er det små og store fortellinger på hvert gatehjørne. Dette er ikke bare store monumenter over store menn, men først og fremst hvordan historien lever i og med byen gjennom flere årtusener.

Dette er poenget med turen, kjenne historiens sus og åndedrag, men samtidig også nyte byen slik den er i dag. Og selv om det blir lange vandringer, er det aldri langt til nærmeste bar for en capuccino, et glass prosecco, eller en matbit. Også her er Roma noe for seg selv, råvarene og rettene man spiser er jo også historie!

Mange vil nok si at «jo, men jeg har vært i Roma før». Det har jeg også vært, veldig mange ganger, men hver gang jeg tar turen til den evige stad venter det noe nytt, og nå i høst håper jeg å oppleve det med dere!

Knut Ødegård, arkeolog og historiker

Les mer og meld deg på

Hvem har sagt at julen må være hvit? Gjør den gylden, opplev julen i det fine vinterlyset, gult som av rav, som kaster lange skygger i Romas gater midtvinters.
Gunnar Skjolden, reiseleder

Jul i vidunderlige Roma

21. des / 8 dager / Reiseleder: Gunnar Skjolden

Vil du ha en litt annerledes jul i år? Hvert år drar reiseleder Gunnar til Roma med en liten gruppe, og disse hyggelige juledagene skaper samhold og gir en helt egen julestemning.

Denne turen har vært Gunnars egen juletradisjon i mange år nå, og selv om han reiser verden rundt til de fjerneste land ellers i året, har denne turen en helt spesiell plass i hjertet hans.

– Det blir liksom ikke helt ordentlig jul uten, sier Gunnar.

Noen høydepunkter:

 • To historiske vandringer med guide
 • Julaftens middag i jødekvarteret
 • Orkesterplass under pavens juledagstale på Petersplassen
 • Julekrybbesafari
 • Julemarked på Piazza Navona
 • Mulighet for tur til Orvieto i Umbria, som ligger på toppen av en klippe, eller til Romas klassiske havneby Ostia

Du velger selv hva du vil være med på, det er også god tid til å utforske byen på egen hånd, for den som vil. Roma blir du aldri ferdig med ...

Les mer

Vi gir ordet til Gunnar:

/ – Jul på en annen måte

– Jeg er oppriktig glad i denne byen! Vi får med en autorisert, skandinavisk guide på et par gode halvdagsvandringer til det historiske sentrum og til Forum Romanum.

Utover dette ser jeg fram til å vise vei, finne begivenheter, sørge for tilbud om felles måltider og gi ideer til ting å gjøre på egen hånd.

Vi er ikke flere enn at vi kan improvisere litt. Mange har sterke bånd til julen hjemme, til familie eller egne tradisjoner. For den som ønsker jul på en annen måte, er knapt noe bedre enn å tilbringe den på reise i Roma.

Gunnar Skjolden, reiseleder

Blir du med?

🎞️ Med Roma som bakteppe

Bli inspirert til reisen fra sofakroken. Filmfavoritter - fra Bond til Hepburn:

🍸 Spectre (2015)

Bond er (dessverre) bare så vidt innom den evige by før han farer videre, men vi rekker å se Colosseum, St. Peters Basilika, noen andre kjente landemerker og en vill biljakt langs elven Tiber.

🍝 Spis Elsk Lev (2010)

Hovedrollen, spilt av Julia Roberts, spiser seg gjennom byen, men besøker også historiske steder. Filmen tar deg blant annet med til Antica Trattoria Della Pace, Via dell’ Orso og Castel Sant’Angelo.

🏛️ Engler & demoner (2009)

Film nr. 2 i triologien om Dr. Robert Langdon. Du får ikke bare et kappløp-mot-tiden-drama, du får også en historietime som kan være nyttig på din neste quizaften! Her ser du Vatikanet, Pantheon, Castel Sant’Angelo, og mye mer!

👑 Prinsesse på vift (1953)

Audrey Hepburn - og Roma - har hovedrollene i filmen som fremhever de fleste av byens severdigheter. Se Petersplassen, Colosseum, Spansketrappen, Trevi, piazzaer, 'Sannhetens munn' og gelato i svart-hvitt.

Mer Italia? Det har vi!

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo