... og 9 andre vårturer – fra solfylte Italia til storby med opera  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Det er helt på sin plass at Transilvania omtales som Europas eneste eksotiske destinasjon. Gled deg til å møte folk, myter, kultur og en villmark som savner sidestykke i Europa.
Trond Aspaas, reiseleder

Transilvania – en uåpnet historiebok

/ På eventyr i øst

28. april / 7 dager / Reiseleder: Trond Aspaas

🧛 Klart vi lar oss lokke av grev Dracula! Vi vil mer enn gjerne se slottet hans og høre mer om vampyrgreven som riktignok er en romanfigur, men som skal ha vært inspirert av en virkelig transilvansk greve.

Men Transilvania er så mye mer! Her er vakre middelalderbyer som oser av stemning, brosteinsbelagte gater, staselige eventyrslott og en variasjon i landskap og natur som du ikke kan tenke deg før du har sett det selv.

Denne turen er en liten forundringspakke hvor du får de beste smakebitene av de sagnomsuste stedene i øst.

Reiseleder Trond Aspaas er kjentmann i området, han byr på spennende historier underveis, og han kjenner godt til kulturen, folket og legendene. Gled deg til å være med på en unik reise.

Les mer

Ta en titt på noe av det vi skal oppleve:

/ Besøk lokale bønder

Utenfor byen Sibiu skal vi ut på landsbygda og besøke lokale gjeterfamilier. Her er de gjestfrie og åpner hjemmet sitt, og vi får et innblikk i livet deres med barsk natur og rovdyr på alle kanter. De serverer oss lunsj, lokal vin, og kanskje også det som sterkere er ...

I Transilvania er det mer enn 6500 ville bjørner, 4400 ulver og 3000 gauper. Det mest oppsiktsvekkende i det hele er at her klarer folket fint å leve sammen med rovdyrene og er svært stolte av dem.
Trond Aspaas, reiseleder og kjentmann

/ Storslåtte slott – fra Ravneslottet til Draculas residens

Myteomspunnede slott med tårn, spir og dyster historie hører selvsagt med i Transilvania! Her er det mat for fantasien, og den historieinteresserte kan virkelig få boltre seg.

🏰 Festningen Corvinilor – eller Ravneslottet – var en av Europas største bygninger på 1400-tallet, og her har det både vært festning, kongelig residens og fengsel. Ta en titt i riddersalene og de mindre hyggelige cellene ... Festningen har vært kulisse for flere filmer, som The Nun (skrekkfilm), Cold Mountain (romantisk drama) og Dragonheart (fantasy).

🏰 Verdens berømte Bran Castle utenfor Brasov er kjent som Draculas slott. Det var ikke her «virkelighetens Dracula», grev Vlad Tepes, bodde (men muligens var han innom på besøk). Men det er sannsynligvis dette slottet som inspirerte Bram Stoker da han skrev om vampyren Dracula. Inne i slottet er det skjulte passasjer, bjørnefeller på gulvet, dype vindusnisjer hvor du kan nyte utsikten, tunge og mørke møbler, og et bibliotek med en hemmelig dør...

🏰 Peles-slottet i alpinbyen Sinaia i Karpatene skal vi beundre fra utsiden, det er et fantastisk skue med sine spir! Slottet fra 1800-tallet var sommerresidens for kongen av Romania, og er riktig så overdådig og elegant.

Se hele turprogrammet

👑 VISSTE DU AT...

Britiske kong Charles er spesielt glad i Romania og Transilvania? Han har vært på besøk her mange ganger. Hvorfor denne fascinasjonen?

Romania har bevart sine eldgamle skoger og uberørte landskap og har noen bemerkelsesverdige eksempler på bærekraftig jordbruk og en uovertruffen naturrikdom. Dette er fortsatt hjemmet til mange arter innen flora og fauna som har forsvunnet eller er truet i verden, noe som gjør det enda mer spesielt, har kongen sagt under et av sine besøk.

/ Fargerike byer

Grå og kjedelige byer i Romania? Slett ikke! Vi skal stifte bekjentskap med tre sjarmerende byer:

  • Sibiu – en gammel kulturby i fjellene
  • Sighisoara – historisk pastellby, som regnes som Draculas fødeby
  • Brasov, omgitt av Karpatene og med en en fargerik og levende gamleby
Les mer og meld deg på

🍃 Flere opplevelsesrike vårturer:

3. april (få ledige) / 6 dager / Reiseleder: Geir Toverud
18. april, 23. mai 2024 / 5 dager
19. april / 8 dager / Med arkeolog og historiker Knut Ødegård
25. april (få ledige), 2. mai / 8 dager / Reiseleder: Ulf Brynildsen (april)
27. april / 6 dager / Reiseleder: Stefan Maurbakken
29. april, 13. juni / 5 dager / Reiseleder: May Liss Kristiansen
4. mai / 5 dager / Reiseleder: Sonja Kotur Lovrekovic
8. mai / 9 dager / Med arkeolog og historiker Knut Ødegård
27. mai / 6 dager / Kommer snart for salg

Velkommen til Norges hyggeligste reisemesse!

/ Snart utsolgt – sikre deg billett

Når: Mandag 4. desember
Hvor:
Det Norske Teatret i Oslo
Hva:
Det blir spennende foredrag, du kan møte reiseledere, cruiserederier og vi som jobber i Escape, det blir masse reiseinspirasjon, smaksprøver, konkurranse og god stemning!

Les mer

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo