5 dager - 5 turer  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
5 dager - 5 turer
Denne uka presenter vi hver dag
en av våre beste turer:

Dagens utvalgte:

Jordan - et land av kontraster

/ Landet som burde være på alles "bucket list"

1. november 2022 / 11 dager / Reiseleder: Kirsti Asskildt

Jordan ligger høyt på vår liste over land som absolutt bør oppleves minst en gang i livet. Den første avgangen av denne turen ble fort utsolgt, så vi satte opp en til. Vi har også to fotturer i Jordan som snart er fulle, og det skjønner vi godt - for det er makeløst!

Se hele turprogrammet

🐪 Du får oppleve:

/ Ørkenbyen Petra

Vi skulle gjerne sett ansiktet på den sveitsiske oppdageren Johann Ludwig Burckhardt da han fant Petra i 1812 - byen som hadde vært glemt i nesten tusen år. For et funn!

Vi får nok nøye oss med våre egne ansiktsuttrykk - når Petra åpenbarer seg foran deg, er det vanskelig å ikke få hakeslepp... For å komme til Petra må du gå gjennom en 1,2 km lang kløft, og når du kommer ut åpenbarer det seg den mest fantastiske arkitektur hogd inn i fjellet. Petra er et sted som vanskelig kan beskrives - det må oppleves.

/ Wadi Rum - verdens vakreste ørken?

Wadi Rum er virkelig et fascinerende landskap. Her er det steinformasjoner og sand i alle regnbuens farger – dette er Lawrence of Arabias land! Vi har beduiner som vertskap, og de tar oss med firehjulsdrevne biler, med god fjæring, et par timer ut i drømmelandskapene, som står på UNESCOs verdensarvliste.

/ Jerash – byen romerne etterlot seg

Ikke langt fra den moderne storbyen Amman, ligger minner fra fjern fortid. Byen Jerash blir også kalt «Østens Pompeii», det er den best bevarte byen i Dekapolis, Romerrikets utpost i Levanten. En skattkiste for den som er historisk interessert.

/ Flyte i Dødehavet, svømme i Rødehavet

Ja, du flyter som en kork i Dødehavet! Faktisk er saltinnholdet i Dødehavet ca. 34 %, mot 3,5 i vanlig havvann. Men ikke dykk, det svir!

Vi skal også tibringe tre dager i Aqaba ved Rødehavet, og her kan du godt dykke - det befinner seg en fargerik og fantastisk verden under vann. Disse dagene er til egen disposisjon, så du kan utforske byens historie, slappe av og bade i havet eller i hotellets basseng.

📹 Ingenting er som levende bilder!

Ta en titt på videoen over, det er vår kollega Carl i Carpe Diem (turoperatøren for deg som reiser alene, men vil ha reisefølge). Carl tok med seg dronen sin til Wadi Rum og fikk noen fantastiske bilder 👇

Se alle våre Jordan-turer

Les mer

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo