4 Marokko-turer utenom det vanlige  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

- Gjør som meg, og forelsk deg i Marokko

/ Her er 6 gode grunner

En hilsen fra reiseleder Anne Marthe Barfod, som har bodd i Marokko i mange år:

🕌 Magiske Marrakesh – et sjokk for sansene, et overveldende marked/medina, et kaos av mennesker, esler, lukter og mopeder – men samtidig en av verdens mest trendy byer og et paradis for jetsettere og interiørinteresserte.

🏔️ Atlasfjellene, med små rosa fargede berberlandsbyer, irrgrønne pinjetrær og snøkledde spisse fjelltopper. Her møter du Marokkos urbefolkning, berberne. Stolte over sin kultur, fargerike og veldig gjestfrie. Bli ikke overrasket om du blir invitert hjem på myntete og småkaker, og du … gjør det!

🐪 Sahara med dromedarer i solnedgangen, blant store sanddyner som skimrer i oransje og gult. Svart himmel fullspekket med gnistrende stjerner og Melkeveien som en fløyelsmyk hvit dyne over deg.

🌊 Essaouira, denne lille byen med gågater, hvitkalkede hus og blå dører er en perle. Kunstnere og gamle hippier på hvert et gatehjørne. Kjent for oss i Norge, det var her Thorbjørn Egner ble inspirert til å skrive Kardemomme by.

🍲 Det marokkanske kjøkkenet. Maten er en nesten overveldende smaksbombe med særpreget aroma og annerledes kryddersmaker. Eget landbruk er stort og byr på råvarer av høy klasse. Når lokket løftes opp av en tagine, stiger duften opp, intens og fristende.

❤️ Marokkanerne selv, et utrolig gjestfritt og vennlig folkeslag, alltid med et smil på lur. I Marokko er tradisjonen slik at du alltid er meget velkommen og høyt æret gjest som alle vil gjøre sitt beste for.

MARHABA! (velkommen)

Her er våre fire Marokko-reiser:

Kunst, kultur og hager i Marokko

/ Rundreise med Marrakech og Essaouira og Atlasfjellene

11. mars 2023 / 8 dager / Reiseleder: Anne Marthe Barfod

Marokko er et vakkert land, og på denne reisen skal vi virkelig utforske skjønnheten til fulle. Du får vandre rundt i de mest utrolige hager, vi skal bo på spesielle hoteller, vi skal se kunst og arkitektur og oppleve de labyrintaktige basarene.

Gled deg til:

 • Hager skapt av kunstnere, blant annet Anima i Marrakech og Jardin Majorelle
 • Vandretur i et av landets vakreste dalstrøk i Atlasfjellene
 • Besøk hos en berberfamilie
 • Lekkert hotell med urtehage, rosehage, basseng og spa (se video under)
 • Den hvite hippiebyen Essaouira ved Atlanterhavet med sølvmarked, antikkmarked og en myldrende fiskehavn
 • Slangetemmere, historiefortellere, magedanserinner og fargerike boder på markedet i myteomspunnede Marrakech
 • Lær å lage mat på markokkansk vis

Denne reisen er som et overflødighetshorn for sansene, det er dufter, smaker, blomster i frodige hager i kontrast til karrige fjell, salt havvind og byer breddfulle av historie og liv. Vi gleder oss til å vise deg alt dette!

Les mer

🌹 Ta en titt på hagen i Domaine de la Roseraie - hotellet vi skal bo på i Atlasfjellene:

Marokko med Marrakech

/ Fra Atlasfjellene til Atlanterhavet med en svipptur til Sahara

19. nov 2022 / 8 dager / Reiseleder: Rannveig W. Abada

Hva du enn måtte drømme om å oppleve i Marokko, får du det sannsynligvis på denne turen. Bare se på noen av høydepunktene:

 • Marrakech - den rosa byen ved Atlasfjellene med sine eksotiske basarer
 • Kjøre over Atlasfjellene, gjennom berberlandsbyer som går i ett med landskapet
 • Filmbyene i fjellene, Ouarzazate og Ait-Ben-Haddou
 • Besøk hos tuaregene - "det blå folket" som lever mot grensen til Sahara
 • Ri på dromedar i Sahara, nyt stjernehimmelen i ørkenen og tilbring natten i beduinleir
 • Drikk te og spis pannekaker i et typisk marokkansk hjem
 • Taroudant - en av Marokkos eldste byer hvor hotellet vårt er et gammelt palass
 • Hippiebyen Essaouira ved Atlanterhavet
Les mer

Ørkenvandring i Marokko

/ Sanddyner, stjernehimmel og ekte nomadeliv

6. nov 2022 / 8 dager / Reiseleder: Hilde Løken Magnussen

Til deg som har drømt om duvende dromedarer gjennom ørkenen, uendelig stjernehimmel, fargerike tebrett og fristende oaser: Værsågod, her er turen din.

Ordet magisk er blitt brukt så ofte om alt mulig at det nesten har mistet sin magi. Men når du sitter en kveld under Marokkos stjernehimmel i ørkenen, omgitt av gylne sanddyner, stillhet og uendelighet – da er det magisk!

Vi skal vandre med dagstursekk, mens øvrig bagasje og telt blir fraktet og satt opp for oss. Det blir også én natt i lekker eco-lodge, og siste natten bor vi i en ekte ørkencamp med alle fasiliteter.

Bli med på ørkeneventyr!

Les mer

Les om da Ingrid vandret i ørkenen

Første gang vi satte opp denne turen var i 2019, og da var Ingrid fra Escape med på turen. Les om hennes opplevelse (og ja, det var pannekaker til frokost hver dag!).

Les på bloggen

Lær å surfe i eksotiske omgivelser

Surf og landsbyliv i Marokko

4. feb 2023 / 8 dager / Reiseleder: Mila Zaharinova

Alltid drømt om å surfe, men aldri kommet så langt? Eller er det på tide å gjenopplive gamle kunster? Surfing er ikke bare for de under 30, vi vil gjerne ha med oss eventyrlystne voksne som vil ha det gøy både i bølgene og på land.

🏄‍♀️ Turen passer både nybegynnere og erfarne, vi har flere instruktører som fordeler seg etter nivå.

Gled deg til:

 • Daglige surfetimer med proffe instruktører ved et av Marokkos mest populære surfesteder
 • Surfelandsbyen Taghazout - med en blanding av surfernes hippiekultur og marokkanske tradisjoner
 • Yoga i morgensol
 • Ri på kameler langs stranden
 • Fisketur med lokale fiskere
 • Ekte hamam - et annerledes spa
 • Matlagingskurs og myldrende marokkansk marked
Les mer

Nydelig oppskrift!

Bibelsk suppe

Bibelsk suppe - hva i all verden er det? Jo, det er en smaksbombe av en linsesuppe, nydelig krydret, fyldig og god, med inspirasjon fra Midøsten. Oppskriften er det matblogger og skribent Vidar Bergum som står for, og vil du bli med ham på tur, kan du melde deg på turen du ser litt lenger oppe i nyhetsbrevet her, Smaken av Istanbul.

Uansett bør du teste denne nydelige suppa hjemme. Den er en liten smaksreise i seg selv:

4 porsjoner

DU TRENGER:

 • 3 ss olivenolje
 • 1 mellomstor løk, skrelt og finhakket
 • 1 mellomstor gulrot, skrelt og raspet
 • 3 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
 • 1 ss tomatpuré
 • 1 ts sukker
 • 2 dl tørre røde linser
 • 1 ts malt spisskummen
 • 1,2 l vann eller lys kraft
 • 3 ss smør eller olivenolje
 • 1 ts tyrkiske chiliflak (pul biber) eller 1 ts paprikapulver + vanlige chiliflak etter smak
 • 1 ss sitron, i båter, til servering
 • Frisk bladpersille, finhakket, til servering (kan sløyfes)
 • Salt og pepper

SLIK GJØR DU:

 • Varm olivenoljen i en tykkbunnet kasserolle over medium varme. Fres løk og gulrot til løken er blank og myk, 8-10 minutter. Rør jevnlig, det skal ikke få farge.
 • Ha i hvitløksfedd, tomatpuré og sukker. Fres videre i ett minutt under stadig omrøring. Ha så i linser og spisskummen. Bland godt sammen og ha i vann eller kraft, samt litt salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen til lav og la putre under lokk til linsene er gått helt i oppløsning, 20-30 minutter. Kjør suppen fin med en stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper.
 • Varm smør over medium varme. Så snart det er smeltet og bobler godt, trekk av varmen og bland inn chiliflak.
 • La linsesuppen stå noen minutter før servering. Den skal være varm, men ikke glohet. Topp hver bolle med en liten skje chilismør, litt bladpersille (om du vil) og server sitronbåter ved siden av, så hver enkelt får suppa akkurat så syrlig som de selv foretrekker.

🥔 Tips: For en klassisk linsesuppe som er gul i fargen, bytt ut tomatpuré med en liten potet som du skreller og finhakker.

Aldri et stille øyeblikk i Istanbul. Byen er et eventyr. Nå er den åpen igjen, intens, øredøvende, overveldende. Full av energier, som å bade i selters!
Gunnar Skjolden, reiseleder

Stemningsrapport fra Istanbul

Helt til slutt tar vi med en liten hilsen fra reiseleder Gunnar Skjolden, som har nylig var i Istanbul. Kjenn litt på stemningen her:

På ferjebrygga ved bredden av Gylne Horn i Istanbul: En tradisjon lever! Under et telttak: Tjue bord, omtrent fire stoler til hvert bord, et hundretalls mennesker bestiller og sitter ned, kommer, gomler, går igjen. Stadig bevegelse. Det lukter fisk fra grillen, med lynets hastighet og generasjoners erfaring lages sandwicher med nygrillet fisk og frisk salat i halve franskbrød. Vannmannen kommer til bordet, saftmennene også, og ayran, tyrkisk yoghurt-drikk. Og Cola. De fallbyr sine varer med høye stemmer. Alt er mulig, dog uten alkohol.

Trikken plinger, ferjene uler, folk hever røsten for å kunne høre hverandre. Matrester går rett på fjorden, fest for måkene, men sannelig, der kommer en «støvsugerbåt» og rydder også. Det var snakk om at fiskesandwichbodene skulle forsvinne. Uhygienisk, ble det sagt. Grillfisken stinket. Jeg kan bekrefte at noen har overlevd. På kaja ved Krydderbasaren ligger de morsomste, mest folkeligere. Litt finere under Galata-brua. Fisken var god, den. Ingen problemer med maven etterpå. Og rett over gaten var ostebasaren og baklavasalongene for en søt avslutning. Og blodigler til salgs.

Aldri et stille øyeblikk i Istanbul. Byen er et eventyr – knapt fire timer unna med utmerkede Turkish Airlines. Nå er byen åpen igjen, intens, øredøvende, overveldende. Full av energier, som å bade i selters!

Reise på tur med Gunnar?

Se om det er noen ledig plasser på turene hans

Live på Facebook

/ Du store verden!

Når: Onsdag 15. juni kl. 12.30
Hvor:
Escape Live

Endelig fylles turmenyen vår opp med eksotiske reiser igjen! Vi vet at det er mange reiselystne der ute, og denne gangen skal vi snakke om reisene som tar deg til jungler og ørkener, til fjerne byer langs Silkeveien og oaser som tatt ut av 1001 natt. Vi har palmestrender og safarireiser, du kan bli med til japanske alpelandsbyer og kanadisk villmark - og mye mer.

Kine og Vera fra Escapes avdeling for temareiser har fristelsene klare - det er bare å logge seg på Facebook!

Se alle våre tematurer her

Link til sendingen

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo