🎄 Gnistrende vinter, lune stuer og julestemning  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Førjulstur til Røros

/ Der julestemningen ble oppfunnet

1. desember / 6 dager

Bli med på vår egen lille førjulstradisjon med gnistrende vinter, lune stuer, prustende hester, hjemmebrygget, hjemmebakt og hjemmekoselig – den gamle Bergstaden er som tatt ut av en adventskalender.

  • Opplev det store julemarkedet i Røros
  • Bo på historiske Skottgården (les mer under)
  • Helpensjon med kortreist, nydelig mat
  • Ølsmaking med Røros Bryggeri – øl brygget på flere hundre års tradisjoner
  • Lag din egen lammerull og selvbakte lefser
  • Funäsdalen i Sverige med besøk på fjellmuseet
  • Champagnelunsj på Skottgården
  • Sledetur med skinnfeller og fakkelskinn til Vauldalskoia
  • Julebord i koia med godbiter fra fjellets eget spiskammer
  • Omvisning i Smeltehytta og Røros kirke
Les mer

Her skal vi bo 👇

/ På Skottgården er ferdafolk velkomne

Skottgården like utenfor byen har de tatt imot gjester i hundrevis av år, og de åtte bygningene rundt det lune tunet oser av historie og sjarm. Her er ingen rom like, og de har funnet fram gamle skatter som kombinert med moderne komfort gir en helt unik opplevelse.

Her får du ikke bare servert hjemmelaget tradisjonsmat – du får også historien om hvordan tradisjonene oppsto.

/ Julemarkedet i Røros

Er det et sted i verden du vil oppleve julemarked, må det vel være på Røros! Med snølagte gater og de gamle trehusene er det nydelige omgivelser for et marked med bugnende boder, nisseluer, rykende gløggbegre og yrende folkeliv.

I år arrangeres julemarkedet 1.-4. desember, og blir du med oss på tur da, får du oppleve Norges kanskje fineste og mest stemningsfulle julemarked.

Les mer og meld deg på

VISSTE DU AT ...
Røros ble grunnlagt i 1644 og er en av Europas eldste byer? Dessuten gjør det karrige fjellandskapet at maten vokser sakte og utvikler en særegen smak. Vel verdt å smake på!

/ Lemse og pjalt - godsaker i hverdagsdrakt

Nei, vi har ikke feilstavet lefse i overskriften, lemse er nemlig en variant av lefse fra Røros-traktene.

Men hva i all verden er nå pjalt for noe? Jo, det er runde kaker du steker på takke, en slektning av sveler og lapper. Akkurat denne varianten er en Røros-spesialitet, så gled deg til å smake på pjalten til Kalsa Gårdsbakeri, laget med hemmelig oppskrift.

Som de sier selv, så driver de med sær lokal hjemmebakst. Og det skal du være glad for.

/ Et annerledes julebord

En kveld tar vertskapet vårt på Skottgården oss med på sledetur inn til Vauldalskoia i skogen til en helt spesiell kveld med levende ild, tømmer, stein, visesang og felespill. Bare opplevelsen av å sitte under en skinnfell med prustende hester foran, tente fakler - og kanskje er det stjerneklart? Et slikt julebord har du nok ikke opplevd maken til!

Se hele turprogrammet

IFØLGE SAGNET ...
... skal opphavet til Røros ha vært en reinsdyrbukk og bonden Hans Olsen Aasen. En dag på 1600-tallet var bonden på jakt og skjøt en bukk. Før bukken falt om, sparket den opp en skinnende stein i sollyset. To år senere sto den første smeltehytta ferdig og historien om Bergstaden kunne begynne. 🦌

/ Byliv og Bergstadens Ziir

Vi skal på omvising både i Smeltehytta og Røros kirke, også kjent som Bergstadens Ziir ("ziir" betyr pryd). Dette er en av våre største kirker, der den troner øverst i Kjerkgata. Før i tiden da gruvedriften var det bærende, lå røyken fra Smeltehytta konstant over byen. Den gang var det store ulikheter mellom fattig og rik, og Kjerkgata er der det best vitner om storhetstiden. Her var det de pengesterke en gang bodde.

Du får også tid til å rusle rundt på egen hånd i trivelige Røros, for shopping eller bare for å nyte.

Blir du med?

🎄 Flere turer med julestemning:

1. des / 5 dager / Reiseleder: Ulf Brynildsen - FÅ LEDIGE PLASSER!
4. des / 7 dager / Reiseleder: Elbjørg Haugsdal
21. des / 8 dager / Reiseleder: Gunnar Skjolden- KUN 3 LEDIGE PLASSER!
27. des / 8 dager / Reiseleder: Ulf Brynildsen
28. des / 8 dager / Reiseleder: Torild Karlsen

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo