Fra luksuslodge til flytende safari og storbyliv  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Det som alltid gleder en reiseleders hjerte, er når gjestene kommer med ord som «fantastisk», «uvirkelig», «en vidunderlig tur» og «en helt uforglemmelig opplevelse» når turen er over.
Geir Toverud, reiseleder

I høst var reiseleder Geir Toverud på tur i Afrika med en gruppe Esacape-gjester. Denne turen har Geir tatt mange ganger, og hver gang er gjestene like begeistret! Derfor har vi bedt Geir fortelle litt om Afrika-turen i dette nyhetsbrevet 👇

På eventyr i Afrika

/ Safari, elvecruise og storby

På opplevelsesturen i Afrika sitter godordene alltid løst. For dette ER en fantastisk opplevelse! Om du lurer på hvilken tur vi skal snakke om nå, er det den som den som på nettsidene heter «Afrika – på sitt aller beste». Og avgangen for neste høst ligger klar for påmelding!

Link til turen finner du her

/ Tett på dyrene i Afrika

Det første som møter oss etter at vi har landet i Kasane i Botswana, er Chobe Game Lodge. En 5-stjerners lodge som ligger inne i selve Chobe nasjonalpark, og like ved elven. Vi bor i luksuriøse rom med alle bekvemmeligheter. All inclusive fra A til Å.

På høstens tur fikk vi blant annet se både hunnløver og en stor hannløve, en leopard som krysset veien bare noen meter fra jeepen, sjiraffer, afrikanske bøfler, flodhester og krokodiller. Og mange andre dyr og fugler. Snakk om å få oppleve dyrene i Afrika på armlengdes avstand!

/ Flytende safari på første klasse

Etter oppholdet på lodgen, forflytter vi oss over til elvecruiseskipet Zambezi Queen. En «flytende lodge», hvor alle utflukter foregår med mindre båter, blant flodhester, krokodiller og vakre fugler. Langs elvebredden kommer dyrene ned for å drikke og bade, og krokodillene soler seg blant gressende flodhester. Nesten så man må klype seg i armen for å være sikker på at dette ikke er en drøm!

Smakfulle måltider og gode viner setter en spiss på det hele. Disse dagene i Botswana og Namibia vil du aldri glemme!

/ Hotell som oser av britisk overklasse

Etter et par idylliske dager venter det nye eventyr når vi krysser grensene til Botswana og Zimbabwe, og sjekker vi inn på legendariske Victoria Falls Hotel. Med sin flotte beliggenhet rett ved majestetiske Victoria Falls, er rammen rundt hotellet en attraksjon i seg selv.

Hotellet oser av britisk overklasse fra midten av 1900-tallet. Store rom hvor det er høyt under taket. Flotte uteområder hvor bavianer og vortesvin med unger kan observeres i den store hagen.

Hotellets terrasse kalles Stanleys terrasse. Her serveres blant annet den legendariske high tea på ekte engelsk vis. I det luksuriøse bassenget kan man ta en forfriskende dukkert før kveldens hyggelige, afrikanske middagsbuffet under stjernene.

/ Røyken som tordner

Victoria Falls er virkelig imponerende, selv for oss nordmenn som har mange flotte fosser i hjemlandet. Men vi har ingen i nærheten av denne. Med et fossefall på rundt 100 meters høyde og i en bredde på 1,7 kilometer er fossen et mildt sagt imponerende skue. Lokalbefolkningen kalte den på sitt språk, fritt oversatt, for «røyken som tordner». Det er en god beskrivelse!

Vi besøker fossefallene når vannmengden er relativt liten i forhold til hva den kan være på sitt maksimum. Men dette er en ideell tid å besøke fossen på, da vi virkelig får se hvor imponerende disse fossefallene er, noe som er vanskelig når vannmengdene er på sitt høyeste.

/ Vin og storby

Så går turen videre til mer urbane strøk. Vi flyr ned til Cape Town, og starter oppholdet i et av Sør-Afrikas mest kjente vindistrikt, Franschhoek.

Hotellet Le Franschhoek Hotel & Spa er luksuriøst, og selvfølgelig skal vi smake på områdets utmerkede viner, før vi neste dag setter kursen mot Cape Town. Afrikas flotteste by mener mange!

Vi bor på et meget attraktivt hotell like ved det berømte området «V&A Waterfront» med alle sine gode restauranter og forretninger.

Selve sentrum er ganske lite, og vi besøker blant annet Companys Garden ved Parlamentet og Bo Kaap på vår byrundtur. For mange er nok Cape Town best kjent for Table Mountain, Robben Island og nærheten til Kapp det gode håp. Alle disse stedene står på vårt program.

/ Blir du med neste gang?

Oktober er en perfekt tid å besøke sørlige Afrika på. Regntiden starter i november, slik at det er mye større sjanse for å se mange dyr, da de fleste trekker til elven for å drikke vann. Temperaturen er på vei mot de store høyder, men det er fortsatt ikke ubehagelig varmt.

En slik tur bør alle som har mulighet unne seg en gang i livet. Selv har jeg vært på denne turen flere ganger. Hver gang har gjestene vært like begeistret. Og jeg gleder meg allerede til turen i september/oktober 2024!

Blir du med i 2024?

Neste avgang på denne turen går 28. sep 2024 / 12 dager.

Les mer og meld deg på

Se alle våre eksotiske elvecruise

Les mer

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo