Landene østenfor sol | Øyer med attitude | Vakre vinland | Snodige byer og spennende historier  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Fjernt eller nært?

/ Eksotiske reiser vs. Europa-reiser

Frister det store eventyret? Da har vi en spennende meny med eksotiske verdensreiser. Men du trenger ikke nødvendigvis reise verden rundt for de store opplevelsene, våre Europa-turer kan også matche de fjernere reisemålene når det gjelder fantastiske ferier.

Se hvilke åtte verdensreiser vi anbefaler – og hvilke Europa-turer som kan matche i eventyrånd. Årets største reiseopplevelse kan ligge i nettopp dette nyhetsbrevet!

1. Østenfor sol

Rundreise i Mongolia / Rundreise i Armenia

Ville og vakre Mongolia

28. juni / 14 dager / Reiseleder: Gunnar Skjolden

Endeløse sletter, gjestfrie nomader, imponerende templer og utemmet natur – vi skal også være med på en mongolsk festival! Snakk om eksotisk eventyr.

Les mer

Armenia – en historisk skjønnhet

14. mai / 10 dager / Reiseleder: Gunnar Skjolden

Der Europa møter Asia ligger det et nydelig, lite land med røtter dypt inn i historien. Her er det grønne fjellsider og stille sjøer, byer med historisk sus og varme kilder.

Les mer

2. Karnevalsbyer – og to perler ved havet

Rio og Paraty i Brasil / Venezia og Piran i Italia og Slovenia

En smak av Brasil

14. sep / 12 dager / Reiseleder: Kirsti Asskildt

Sambarytmer i solnedgang, solmettede, legendariske strender, frodig regnskog og fotballfeber – oppdag Sør-Amerikas gigant sammen med oss! Fra sydende Rio de Janeiro til Paraty – strandbyen med lave skuldre – og de heftige Iguazu-fallene.

Les mer

Italienske bobler, slovenske alper – og en sommerby ved havet

20. sep / 8 dager

Fra Venezias kanaler og gylne masker til en pittoresk landsby i de slovenske alper – og nydelige Piran, en av Adriaterhavets vakreste småbyer. Dette er en reise litt utenom det vanlige, en riktig europeisk forundringspakke!

Les mer

3. Vakre vinland

Rundreise i Sør-Afrika / Rundreise i Georgia

Sør-Afrika – et afrikansk kinderegg

15. okt / 12 dager / Reiseleder: Elin Paton

Storbyen Cape Town, hav, strender og mektige fjell. Verdenskjente vinområder med besøk på vingårder. Safari med løver i morgengry og sjiraffer i solnedgang – denne turen kaller vi et kinderegg med god samvittighet!

Les mer

Georgia – vinens vugge med Geir Salvesen

15. okt / 9 dager / Reiseleder: Svend Waage

På kanten av Europa ligger et uoppdaget skattkammer og blant verdens eldste sivilisasjoner. For deg som er glad i vin, er Georgia et paradis! Oppdag Georgia sammen med vinkjenner Geir Salvesen. Her har vinen flere tusen års historie – og en spennende fremtid.

Les mer

4. Øyer med hager og høyder

Rundreise i Japan / Blomsterøya Madeira

Japan – fra historie til hightech

5. nov / 14 dager / Reiseleder: Gunnar Skjolden

Japan er en øy med kontraster. Fra enorme blinkende byer til krokete bakgater med lave trehus, minimalistiske hager og bortgjemte landsbyer i fjellene. Alt dette skal vi oppleve!

Les mer

Madeira – den flytende hagen i Atlanterhavet

3. nov / 11 dager / Reiseleder: Cathrine Asbjørnrød

Madeira er dype, grønne daler, fossefall, trolske skoger og majestetiske fjell. Det er også nydelige landsbyer, fyldig Madeira-vin, nytrukket fisk og vandring langs levadaer. En av våre bestselgere.

Les mer

5. Joie de vivre – for livsnytere

Fargerike Colombia / Solfylte Amalfikysten

Rundreise i Colombia – fargerik ferd fra storby til jungel

22. nov / 12 dager

Vi skal smake på kullsvart kaffe, nyte drømmestrender og korallrev ved Det karibiske hav, oppleve folkelivet i Cartagena, padle kano gjennom mangroveskog og se dagliglivet gå sin gang i fiskerlandsbyer.

Les mer

Solfylte Amalfikysten med Capri og Napoli

22. sep / 8 dager

Her vokser nærmest pastellbyene ut av de bratte klippene, og med sitrontrær, olivenlunder og det glitrende Middelhavet er det som å være i et postkort. Vandre langs gatene fra fortiden i oldtidsbyen Pompeii og nyt elegante Capri.

Les mer

6. Øyer med attitude!

Annerledesøya i Karibien / Sicilia – romere, vikinger og vinranker

Cuba på langs

23. nov / 15 dager

Cuba er et annerledesland fullt av sjarm, gjestfrihet, rytmer og livsglede! Vi tar pulsen på Havana, så legger vi ut på en spennende rundreise med fargerike byer, frodige nasjonalparker, og det blir også et par dagers slaraffenliv på stranda.

Les mer

Vandring på Sicilia

26. mai (få ledige) / 8 dager / Reiseleder: May Liss Kristiansen

Solfylte Sicilia er en smeltedigel av årtusener med historie, øya har en dramatisk natur og og gjestfrie mennesker – og fantastisk mat og vin. Denne turen er for deg som vil ha en aktiv ferie, men samtidig er glad i det gode liv.

Les mer

7. Snodige byer og spennende historie

Eventyrlige Marokko / Italias forunderlige hæl

Marokko med Marrakech - ørken, fjell og farger

18. nov / 8 dager / Reiseleder: Anne Marthe Barfod

Marrakech med sine myldrende basarer, berberlandsbyer i Atlasfjellene, ri på dromedar inn i solnedgangen i Sahara, overnatt i telt under stjernehimmelen i sanddynene og opplev hippiebyen Essaouira ved Atlanterhavet.

Les mer

Puglia – sjarm og skjønnhet i Sør-Italia

2. sep / 6 dager / Reiseleder: Stefan Maurbakken

Byer som tatt ut av eventyrbøkene, eldgamle huler, olivenlunder, mandeltrær og vinranker, mikset med rød jord og hvite små landsbyer. Selv om du har vært i Italia før, har du ikke opplevd maken til Puglia.

Les mer

8. Øyer du har hørt om – men aldri besøkt

Eksotiske Galapagos / De britiske kanaløyene

Galapagos og Ecuador

22. nov / 12 dager / Reiseleder: May Liss Kristiansen

Det er ikke uten grunn vi kaller Galapagos verdens mest eksotiske sted. I dette lille øyriket i Stillehavet lever det dyre- og fuglearter som ikke finnes noe annet sted i verden!

Les mer

Kanaløyene Jersey & Guernsey

1. okt / 8 dager

De er små, de er sjarmerende, de har fargerike byer og rik historie. De har grønne heier, bratte klipper, slott og fort, sandstrender og spennende historier om pirater og spøkelser. Bli med til kanaløyene Jersey og Guernsey.

Les mer

Se alle våre temareiser

Les mer

Kommer du i morgen?

/ Vi har noen få plasser igjen!

Når: Mandag 20. mars kl. 17-19
Hvor:
Det Norske Teatret i Oslo

Velkommen til en smakebit av våre fristende reiser til lands og til vanns.

  • Cecilie Kopperud fra Escapes elvecruiseavdeling vil presentere våre ulike elver i Europa og Asia - samt nyheter for 2024.
  • Journalistene Astrid Versto og Terje Svabø forteller om sine opplevelser på elvecruise.
  • Reiseleder Heba Farouk kommer for å snakke om fedrelandet sitt Egypt, og ikke minst den fantastiske Egypt-reisen med elvecruise på Nilen som går i november.
  • Vera K. Sletto fra Escapes temareiseavdeling presenterer noen av våre flotteste reiser i nære og fjerne land – både nyheter og klassikere.

Det serveres kaffe, te og noe attåt når du kommer. Kafeen er åpen, og det er mulig å kjøpe seg ytterligere mat/drikke dersom man ønsker.

Kjøp billett her

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo