🦜 Amazonas, Machu Picchu, Andesfjellene og Titicacasjøen  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
På denne turen får du et godt innblikk
i hva Peru er - og hva landet har å by på.
Det er ikke rent lite!
Bente Kristine Berg - turskredder hos Escape (og Peru-entusiast!)

Peru med Amazonas

/ Opplev Machu Picchu, Andesfjellene, Titicacasjøen, Arequipa og Lima

12. april 2023 / 14 dager / Reiseleder: Odd A. Stenvåg

Denne turen har vært en bestselger i mange år, og det er rett og slett fordi opplevelsene overgår det meste annet du kan oppleve i Sør-Amerika! Og i resten av verden, for den del...

La oss ta en titt på noen av høydepunktene:

  • Machu Picchu - inkaenes mystiske by som var forsvunnet i hundrevis av år
  • Jungelsafari i Amazonas, med fugler i knallfarger og broer gjennom trekronene, for den som vil utforske jungelen fra fugleperspektiv
  • Inkaenes eldgamle hovedstad Cusco langt oppe i Andesfjellene
  • Møt indianerne som lever på tradisjonelt vis
  • Øya Taquile Titicacasjøen, hvor tiden nesten har stått stille
  • Arequipa, omgitt av mektige vulkaner, en av de vakreste byene i Sør-Amerika
Se hele turprogrammet her

Turskredder Bentes klype-seg-i-armen-Peru

Har du lenge gått rundt med tanken om at Peru er et land du ønsker å oppleve, ja da har vi reisen for deg! Turprogrammet i seg selv vil føles som en evig skattkiste. Kall det en klisjé, men det er faktisk slik dagene oppleves på reisefot i Peru!

Turen gir deg et godt innblikk i hva Peru er og hva landet har å by på - og det er ikke rent lite! Det er store kontraster både i folk, landskap, natur, arkitektur og ikke minst hva som møter deg av severdigheter og opplevelser underveis.

Du får oppleve livet i hovedstaden Lima, livet blant urbefolkningen i Amazonas og det enkle livet på Lake Titicaca. I tillegg reiser vi til den hellige dalen og min favorittby Cuzco. Unn deg litt tid til å bare sitte på en benk i parken Plaza de Armas og se på livet som går sin gang...

Machu Picchu er en helt spesiell opplevelse og man må nesten klype seg selv i armen for å forstå at man faktisk er der!

Velkommen til Peru!

Turen finner du her!

5 grunner til å reise til Machu Picchu

Den mystiske steinbyen i fjellene er kanskje det aller største høydepunktet for mange på denne turen.

Les mer

/ Folket på sivøyene

Ute i Titicaca-sjøen holder urosindianerne til på små kunstige sivøyer, og både hyttene og de spesielle båtene deres er lagd av siv. I inkatiden lagde indianerne øyene for å unnslippe fiender, og selv om de fleste indianerne nå bor på fastlandet, er det noen hundre som fremdeles holder til på sivøyer. Og vi skal besøke noen av disse!

Du tror knapt dine egne øyne når båten nærmer seg - på land står det ferme, kvinner kledd i knallfarger, hatter og lange fletter og vinker, det er nesten som introen til et barne-tv-program. Dere blir tatt godt imot og vist rundt på øya. Kanskje får dere også en tur i en av sivbåtene? Det var disse båtene Thor Heyerdahl brukte som modell da han bygget flåtene til Ra-ferden - et utrolig håndverk som heldigvis har overlevd her ute.

/ De strikkende menns øy

På Taquile, en annen av øyene i Titicaca-sjøen, går det mannfolk omkring iført røde luer - og de strikker. De sitter på havna og strikker, på torget - overalt. Menn som strikker er attraktive her. De skaffer familien en god ekstrainntekt.

De strikker luer, skjerf og vanter til turister, og til seg selv. Luene de går med er ikke bare flott håndarbeid, de viser også sivilstatus. Er lua helt rød, er mannen gift. Er den ytterste delen hvit, er han ledig på markedet. Oversiktlig og greit. Disse to mennene på bildet er nok opptatt ...

Les hele turprogrammet her

Flere fantastiske opplevelser i fjerne land:

Cuba på langs

24. nov 22 / 15 dager

Cuba er et annerledesland fullt av sjarm, gjestfrihet, rytmer og livsglede! Det er også rullende gamle amerikanske biler, revolusjon, sigarer – Cuba er som klippet ut av en film fra 50-årene. Revolusjonen i 1959 preger fortsatt dagens samfunn, og historien er til å ta og føle på.

Les mer

Drømmereise til Seychellene

1. des 22 / 15 dager / Reiseleder: May Liss Kristiansen

For deg som drømmer om en paradisferie - her er den. Seychellene i Det indiske hav innfrir alle paradisfantasier. Kritthvite strender, turkist hav, svaiende palmer og sjeldne dyr som kjempeskilpadder og svarte papegøyer. Her er julestria et fremmedord!

Les mer

Galapagos og Ecuador

15. mars 23 / 12 dager / Reiseleder: May Liss Kristiansen

Det er ikke uten grunn vi kaller Galapagos verdens mest eksotiske sted. I dette lille øyriket i Stillehavet, 100 mil utenfor kysten av Ecuador, lever det dyre- og fuglearter som ikke finnes noe annet sted i verden. Da Charles Darwin kom hit i 1835, trodde han knapt hva han så!

Les mer

Eventyrlige Egypt med cruise på Nilen

30. mars 23 / 11 dager / Reiseleder: Torild Karlsen

Egypt er eldgamle mysterier, duvende kameler, spennende historier og en herlig blanding av øst og vest. Bli med på en eksotisk rundreise med Kairo, Aswan og cruise på Nilen - alt på første klasse! Vi avslutter med deilige dager på historiske Old Cataract Hotel i Aswan.

Les mer

Elvecruise fra India til Bangladesh

31. mars 23 / 14 dager

Om vi virkelig har en sjelden reise på programmet, så er det denne! Det er nemlig 80 år siden sist det var mulig å reise med et passasjerskip mellom India og Bangladesh.

Elvecruiset tar deg med på et 12 dagers eventyr gjennom Gangesdeltaet fra Kolkata i India til Dhaka i Bangladesh.

Les mer

Armenia – en historisk skjønnhet

14. mai 23 / 10 dager / Reiseleder: Gunnar Skjolden

Der Europa møter Asia ligger det et nydelig, lite land med røtter dypt inn i historien. Det var her – på fjellet Ararat – at Noah skal ha strandet med arken etter Bibelens syndeflod. Og visste du at den armenske vinproduksjonen skal være den eldste i verden?

Les mer

Georgia – Fjellvandrerens skattkiste

23. juni 23 / 12 dager / Reiseleder: Richard Bærug

Fjellene i Georgia er makeløse - uansett årstid. Om sommeren får du et blomsterhav du skal lete lenge etter å finne maken til! Som en tidligere gjest på tur uttrykte det: "Blomsterprakten i Svaneti var av typen «hakeslepp»; her var alle de ville blomstene vi kjenner fra Norge, og hele blomsterbutikken og halve hagesenteret i tillegg."

Les mer

5* safari i Sebatana Lodge i Sør-Afrika

19. okt 23 / 10 dager

Sebatana Lodge ligger noen få timers kjøring fra Johannesburg, og her skal vi tilbringe en eventyrlig uke med ville dyr, slaraffenliv og nydelige måltider – i et malariafritt område. Du bor i en bekvem og moderne bungalow på 5-stjerners Sebatana Rhino Lodge.

Pris fra kr 16 990!

Les mer

En kveld full av reiseinspirasjon

/ Møt reiseleder Gunnar Skjolden

Når: Onsdag 16. november kl. 18.30
Hvor:
Reisebutikken Nomaden på Deichman Bjørvika i Oslo

Du store verden! Escape har en fristende meny av temareiser både for deg som vil bli bedre kjent med vårt eget land, for deg som vil utforske og oppleve i Europa – og for deg som søker fjerne eventyr i andre deler av verden.

Kine og Vera fra temaavdelingen presenterer en smakebit av det vi har å by på, og reiseleder Gunnar Skjolden snakker om hvilke turer han skal ut på i året som kommer. Vårt motto er «Små grupper, store opplevelser» - vi håper du lar deg inspirere. Velkommen!

Arrangementet er gratis, men vi trenger påmelding for å vite hvor mange som kommer.

Reserver din plass her!

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo