🏰 Eventyr i Estland | 🦁 Safari i Sør-Afrika | 🕌 Ukjente stier i Usbekistan  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Fra Antarktis til Usbekistan

/ En reise gjennom alfabetet

Det er lett ü gü i vante spor, reise til land vi kjenner godt til fra før. Ikke noe galt i det - vi har for eksempel en sü fristende meny med Italia-turer (se lenger ned i nyhetsbrevet) at vi gjerne kan velge büde forrett, hovedrett og dessert blant turene der. I tillegg har vi mange turer rundt om i büde Europa og resten av verden, til land du kanskje ikke hadde tenkt pü reise til - men som kan bli din neste store reiseopplevelse.

Værsågod, her er alle tematurene våre i alfabetisk rekkefølge - reiselyst fra A til Å!

A

/ Antarktis

Ekspedisjonscruise til Antarktis

26. jan 2023 / 22 dager / Reiseleder: Mila Zaharinova

Vi begynner friskt i alfabetet med det fjerneste kontinentet! I samarbeid med Hurtigruten kan vi nü tilby en reise til Antarktis, med litt tid i Buenos Aires før ekspedisjonen sü du ogsü für oppleve den argentinske kulturen.

Fra Ushuaia setter vi kursen mot Antarktis med sine enorme isfjell, hvaler, pingviner og sjøfugl, og du für utforske Antarktis i smü ekspedisjonsbüter sammen med teamet fra Hurtigruten.

Les mer

C

/ Costa Rica og Cuba

Pura vida i Costa Rica

14. nov 2022 / 18 dager

Rundreise til et eksklusivt utvalg hoteller pĂĽ tre veldig ulike destinasjoner. Fjell, tĂĽkeskoger, fossefall, tropisk regnskog og noen av verdens vakreste strender - et eksotisk eldorado!

Les mer

Cuba pĂĽ langs

24. nov 2022 / 15 dager

Spennende rundreise med 50-tallsbiler i Havana, jungelkledde fjell, krokodillereservat, kunstnerbyen Camaguey, fargerike Trinidad og to nydelige stranddager.

Les mer

E

/ Estland og Ecuador

Tre baltiske byer med Torbjørn FÌrøvik

28. aug (fĂĽ ledige) 2022 / 9 dager

Tre land og tre byer pü denne turen, og i Estland skal vi bli kjent med Tallinn - en liten eventyrby med sine brosteinsgater og türn. Forfatter Torbjørn FÌrøvik tar oss ogsü med til Vilnius og Riga.

Les mer

Galapagos og Ecuador

15. mars 2023 / 12 dager / Reiseleder: May Liss Kristiansen

Pü Galapagos-øyene bor det dyr som ikke finnes noe annet sted pü kloden! Hils pü kjempeskilpadder, sjøløver og iguaner, besøk marked i Andesfjellene og bli kjent med Quito - "Ecuadors urbane juvel".

Les mer

I

/ Italia

Toscana – en reise for alle sanser

6. sept , 4. okt 2022, 25. april 2023 / 8 dager

Toscana er en av klassikerne blant turene våre. Det er ikke så rart, hvem lar seg vel ikke friste av en ukes nytelsesreise blant vingårder, middelalderbyer, verdensberømt kunst og arkitektur – og ikke minst den makeløse maten?

Les mer

Trevi i Umbria – Italias grønne hjerte

16. sept (fĂĽ ledige) , 27. okt 2022, 20. april, 25. mai 2023 / 5 dager

Bo i et gammelt herskapshus i en liten middelalderby pü en bakketopp, smak pü lokal vin, besøk Assisi, Perugia og blomsterbyen Spello. Dette er det ekte Italia pü sitt beste.

Les mer

Italia og Slovenia

26. sept 2022 / 8 dager / Reiseleder: Sonja Kotur Lovrekovic

En reiserute litt utenom det vanlige! I Italia für vi med oss kanalbyene Treviso og Venezia, før vi nyter oss gjennom Prosecco-omrüdet. I Slovenia blir det alpelandskap, kyst, pittoreske landsbyer og Piran, en av Adriaterhavets vakreste smübyer.

Les mer

Piemonte – vin, sjokolade og trøfler

10. okt 2022 (fĂĽ ledige) / 6 dager / Reiseleder: Liliana Poli

Piemonte er en vinelskers drøm – og det lokale kjøkkenet regnes også som et av Italias beste. Bli kjent med landsbyene fra vinetikettene, det blir trøffeljakt og sjokoladehovedstaden Torino.

Les mer

Keisernes Roma med Knut Ødegürd

20. okt 2022 / 8 dager

Mange av oss har kanskje vÌrt i Roma før, men har du vÌrt der i følge med en historiker og arkeolog som gir historien liv og lar deg oppdage byen fra helt andre vinkler? Den historeinteresserte vil storkose seg!

Les mer

Jul i vidunderlige Roma

21. des 2022 / 8 dager / Reiseleder: Gunnar Skjolden

Gunnar Skjolden har tilbragt jula i Roma med gjester fra Escape i mange ĂĽr, og denne nydelige turen er blitt en tradisjon. Med julemarked, julekrybbesafari og pavens tale pĂĽ Petersplassen.

Les mer

NyttĂĽr i Trevi

27. des 2022 / 8 dager / Reiseleder: Ulf Brynildsen

Fantastisk start pĂĽ et nytt ĂĽr! Umbria er vakkert om vinteren ogsĂĽ, og rolig landsbyliv, toppet med en skikkelig festaften er virkelig noe ĂĽ glede seg til. Historisk hotell med hyggelig vertskap.

Les mer

J

/ Jordan

Jordan – et land med kontraster

1. nov 2022 / 11 dager / Reiseleder: Kirsti Asskildt

Jordan ligger høyt pü vür liste over land som absolutt bør oppleves minst en gang i livet. Den første avgangen av denne turen ble raskt utsolgt, sü vi satte opp en til. Opplev oldtidsbyen Petra, ørkenen Wadi Rum, storbyen Amman, flyt i Dødehavet og svøm i Rødehavet. En fantastisk reise gjennom büde natur, kultur og historie.

Les mer

K

/ Kypros

Langtidsferie pĂĽ Kypros

12. nov 2022 / 22 dager / Reiseleder: Torild Karlsen

Når det er som mørkest her hjemme, frister det med sol, behagelig temperatur, en fin blanding av slaraffenliv og opplevelser – og masse god mat? Vi bor på 4* hotell ved havet med strandpromenade rett utenfor.

Les mer

Bridgetur til Kypros

19. nov 2022 / 15 dager

Trygve SÌtereng er turneringsleder for Norges Bridgeforbund (NBF), og i november pakker han kortstokken og reiser til Kypros. Bo pü det flotte strandhotellet Athena Beach ved Pafos, spill bridge og nyt øya, sola, maten og ikke minst godt selskap.

Les mer

L

/ Latvia og Litauen

Tre baltiske byer med Torbjørn FÌrøvik

28. aug (fĂĽ ledige) 2022 / 9 dager

Den observante ser kanskje at vi allerede har nevnt denne turen, under Estland. Det er nemlig tre land og tre byer vi skal innom: Vilnius i Litauen, Riga i Latvia og Tallinn i Estland. Vi har med forfatter og foredragsholder Torbjørn FÌrøvik til ü fortelle om historie og kultur. En lÌrerik reise - og det er bare fü plasser igjen!

Les mer

M

/ Marokko og Montenegro

Marokko med Marrakech - ørken, fjell og farger

19. nov / 8 dager / Reiseleder: Rannveig W. Abada

Hva du enn mütte drømme om ü oppleve i Marokko, für du det pü denne turen. Marrakech med eksotiske basarer, berberlandsbyer i Atlasfjellene, ri pü dromedar i Sahara og hippiebyen Essaouira ved Atlanterhavet.

Les mer

Kunst, kultur og hager i Marokko

11. mars / 8 dager / Reiseleder: Anne Marthe Barfod

Bli med på en annerledes reise i Marokko – vi skal vandre i arabiske hager som tatt ut av sidene i en eventyrbok, se arkitektur og kunst, utforske myteomspunnede Marrakech og senke skuldrene i hippiebyen Essaouira.

Les mer

Surf og landsbyliv i Marokko

4. feb / 8 dager / Reiseleder: Mila Zaharinova

Kanskje tenker du at surfing helst er for de under 30 – og at det får bli med drømmen? Langt ifra! Bli med oss til Marokko, så kan du lære å surfe sammen med andre eventyrlystne voksne og samtidig ha det utrolig gøy.

Les mer

Montenegro – en perle med personlighet

13. sept 2022 (fĂĽ ledige) / 8 dager / Reiseleder: Odd A. SteinvĂĽg

Alle som har vÌrt med oss til Montenegro kommer tilbake med stjerner i øynene! Opplev en annen side av Adriaterhavet, med godt bevarte middelalderbyer, rik historie, gylne sandstrender og et gjestfritt folk.

Les mer

N

/ Norge

Smaken av Valdres

21. aug 2022 (fĂĽ ledige) / 4 dager

Flere retters gourmetmiddager, rømmegrøt, rakfisk (vi er tross alt i Valdres!), øl brygget i samspill med de underjordiske - er ikke dette smaken av Norge, sü vet ikke vi! Gled deg til et opphold pü Grønolen Fjellgard.

Les mer

GĂĽrdsopphold og kulturperler i Sogn

11. sept 2022 / 5 dager

Bo pĂĽ trivelige Nes Gard innerst i Sognefjorden, her tilbyr vi en miniuke med fullspekket program, lokalkultur og historie, kortreist mat og til en knallgod pris. Perfekt sted ĂĽ nyte sensommeren.

Les mer

Førjulstur til Røros

1. des, 8. des 2022 / 4 dager

Bo pü tradisjonsrike Skottgürden, her er det büde stil og stemning. Kom i julestemning i de julepyntede gatene, bli med pü sledetur, ølsmaking og lÌr ü lage lammerull og lefse.

Les mer

NyttĂĽrstur til Svalbard

29. des 2022 / 4 dager / Reiseleder: Agnete Gundersen

Opplev Polarnatten - nür øya er helt uten sollys. Men det blir kanskje büde münelys og nordlys! Kjør scooter og hundeslede - og gled deg til festmiddag nyttürsaften.

Les mer

Yogahelg i Jotunheimen

13. jan 2023 / 3 dager / Instruktør: Sanna Antell

Velkommen til en herlig yogahelg med vakkert landskap og hjemmelaget gourmetmat pü Grønolen Fjellgard. Daglig yogaundervisning og flotte turmuligheter rett utenfor døra.

Les mer

Vintereventyr i Troms

1. feb 2023 / 7 dager

Bli med nordover i mørketida, og opplev grottekonsert, elgsafari, samisk kultur, teselskap, vinsmaking, bülkos og nordlys. Troms er et perfekt utgangspunkt for vür lille opplevelsespakke av en tur i nord.

Les mer

O

/ Oman

Omans skatter

25. okt 2022 / 8 dager / Reiseleder: Agnete Gundersen

Der Dubai stür for moderne glam og overdüdighet, er Oman en mer ekte arabisk skattkiste. Det blir overnatting i ørkenen (du kommer aldri til ü glemme solnedgangen), delfinsafari i Muscat, skilpadder som legger egg pü stranda og turkise bassenger og oaser i det karrige landskapet. Bli med pü et eksotisk eventyr!

Les mer

P

/ Peru og Portugal

Rundreise – Peru med Amazonas

12. nov 2022 (3 plasser igjen) / 14 dager / Reiseleder: Odd A StenvĂĽg

Frodig jungel med fugler i knallfarger, Urubambadalen - og selvsagt inkabyen Machu Picchu. Vi besøker de fargerike urosindianerne som bor pü sivøyer i Titicacasjøen og øya Taquile hvor tiden har stütt stille.

Les mer

Madeira – den flytende hagen i Atlanterhavet

4. nov 2022, 13. jan, 24. feb, 3. nov 2023 / 11 dager

Blomsterøya i Atlanterhavet har nydelig klima hele üret, vi skal nyte byliv i Funchal, grønne fjell og blomsterflor, bortgjemte landsbyer, trolske skoger, nytrukket fisk og kanskje et glass Madeira-vin?

Les mer

S

/ Seychellene, Slovenia, Spania og Sør-Afrika

Drømmereise til Seychellene

1. des 2022 / 15 dager

Bli med oss pü en drømmereise til et eksotisk paradis! Du kan velge ü bare ta livet med ro, eller bli med pü utflukter ettersom det passer. Flotte hoteller, god mat og trivelig reisefølge!

Les mer

Italia og Slovenia

26. sept 2022 / 8 dager / Reiseleder: Sonja Kotur Lovrekovic

Først kanaler, broer og sjarm i italienske Treviso og Venezia før et sprudlende besøk i Prosecco-omrüdet. I Slovenia für vi blant annet med oss Bled-sjøen ved de julianske alper og kystbyen Piran.

Les mer

Bilbao, San Sebastian og Rioja

2. okt 2022 (fü ledige) / 5 dager / Reiseleder: Marte Bjørkmann

Bli med pĂĽ en oppdagelsesreise til Baskerland i Nord-Spania. OmrĂĽdet er som en liten skattkiste full av fantastiske mĂĽltider, gode viner, fascinerende arkitektur og levende kulturliv.

Les mer

5* safari i Sør-Afrika

16. feb, 19. okt 2023 / 10 dager

Bo i en lekker og moderne bungalow pü 5-stjerners Sebatana Rhino Lodge, med alt fra svømmebasseng og jacuzzi til bar og restaurant med førsteklasses helpensjon. Her er det yrende dyreliv - perfekt for safari!

Les mer

T og U

/ Turkmenistan og Usbekistan

Silkeveien – Turkmenistan og Usbekistan

8. okt 2022 / 17 dager / Reiseleder: Gunnar Skjolden

Her slår vi to bokstaver i en smekk på samme tur. På vårt besøk langs Silkeveien skal vi innom både Turkmenistan og Usbekistan, to oaser i ørkenen – myteomspunnet og fjernt. Besøk noen av verdens eldste byer og kjenn suset fra tusenvis av år med historie sammen med vår erfarne reiseleder Gunnar Skjolden.

Les mer

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg pĂĽ nyhetsbrev. Meld deg av vĂĽrt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo