Opp til kr 20 000 i rabatt på elvecruise!  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Fem fine, franske ferietips

Frankrike er knasende croissanter og elegante boulevarder. Mørkelilla vindruer og gamle steinbyer. Solfylte utekafeer og lange sandstrender. Og slik kan vi fortsette å fylle på med alt vi liker med å reise i Frankrike.

Vi har stukket hånda ned i gryta av franske favoritter og trukket opp fem godbiter.

1. Van Goghs Provence

/ Kunst i Sør-Frankrike

I 1888, mens Edvard Munch og Kristiania-bohemen satt og skålte på Grand Cafe i Kristiania, flyttet den unge, nederlandske kunstneren Vincent Van Gogh til Arles i Provence, hvor han bodde et drøyt år.

Og hvilket år! Han ble inspirert av solskinnet og de sterke fargene, og det var her i Sør-Frankrike han malte flere av sine mest kjente verker, som Solsikker, Stjernenatt over Rhône, Det gule huset og Terrasse du café le soir.

Vandrer du rundt i Arles i dag, kan du faktisk se mange av motivene han malte, og det er satt opp kopier av bildene hans på hvert sted. På bildet over her ser du for eksempel den gule kafeen på bildet Terrasse du café le soir.

Gå på en kunstnerisk oppdagelsesferd i Arles, og ta inn stemningen som gjorde at noen av verdens mest kjente malerier så dagens lys.

Elvecruise i Provence

På dette elvecruiset ligger skipet til kai i Arles over natten, så du kan virkelig få med deg kveldsstemningen. Kanskje blir det også stjernenatt over Rhône?

Les mer

2. Strendene i Normandie

/ Et stykke krigshistorie

De endeløse sandstrendene med elegante badebyer kan nok friste til en real strandferie, men de fleste vil nok assosiere disse strendene med 2. verdenskrig. Eller begynnelsen på slutten av krigen.

6. juni var det 80 år siden D-dagen – da de allierte styrkene gikk i land på disse strendene i den største invasjonen via sjøveien i historien. De innledet en kamp som førte til frigjøringen av et okkupert Frankrike og til slutt nazistenes nederlag.

Blant de tusenvis av omkomne soldatene var det også 52 nordmenn.


Hvorfor kalles det D-dagen?
«D-dagen» brukes for å referere til dagen da en planlagt militær operasjon skal finne sted, men hvor eksakt dato ennå ikke er bestemt. Bokstaven D står ganske enkelt for «day» og brukes for å unngå å avsløre den faktiske datoen før det er nødvendig. Det er altså ment som «dagen det skal skje». Den mest kjente D-dagen er nettopp 6. juni 1944, og uttrykket er blitt synonymt med denne historiske hendelsen.

Elvecruise fra Paris til Normandie

På vårt 6 dagers elvecruise kan du bli med på utflukt til strendene i Normandie, samt oppleve Rouen, Honfleur – og selvsagt Paris.

Les mer

3. Médoc og St. Emilion

/ I vinens verden

Reiser du vest i Frankrike, kan du besøke to områder som står for flere av de beste Bordeaux-vinene.

I Médoc har noen av verdens beste rødviner blitt produsert siden 700-tallet. Det finnes over 1500 vingårder i området, og er du interessert vin vil vi tro at navn på vingårder som Lafite-Rotschild, Latour og Mouton Rothschild vi få deg til å nikke anerkjennende.

St. Emilion er både en koselig middelalderby og et utmerket vindistrikt. I byen er det både grotter, underjordiske ganger og hulen til munken Émilion som grunnla byen. Og selvsagt en rekke vingårder som tilbyr både omvisning og vinsmaking. Her får du fransk landsbyliv og svært kortreist vin.

Elvecruise i Bordeaux

På dette elvecruiset kan du bli med på utflukt langs vinruten i Route des Chateaux (Slottsruten) i Médoc, og til St. Emilion. Med besøk på vingård, selvsagt.

Les mer

4. Claude Monets hage

/ Som å vandre i et maleri

I Giverny (ca. 8 mil utenfor Paris) kan du besøke hagen til kunstneren Claude Monet, en av impresjonismens viktigste malere. Noen av hans mest kjente malerier har han malt i den frodige, blomstrende hagen.

Hagen er delt inn i to deler, blomsterhagen og vannhagen. I vannhagen finner du den lille japanske broen og vannliljedammen, som Monet laget så mange studier av. Her står hagens piletre, blåregn, vannliljer og pioner – akkurat som de var da Monet malte dem.

Du kan også besøke huset hvor han bodde i 40 år, og Monets forkjærlighet for farger slår oss, med husets rosa fasade og interiør i intenst blått og gult. Et helt spesielt sted!

5* elvecruise fra Paris til Normandie

Førsteklasses cruise med på utflukt til Monets hage, besøk i Rouen og historiske Normandie – og på slutten av cruiset kan du nyte en hel dag i Paris.

Les mer

❗ Få opp til kr 20 000 i rabatt

Vi har noen få ledige lugarer på elvecruiset fra Paris til Normandie som går 26. juni 2024 – så kan du reise allerede nå på onsdag kan du sikre deg en fantastisk tur med kjemperabatt!

🔥Rabatt kr 20 000 hvis du reiser alene. NÅ fra kr 22 480 (normalt fra kr 42 480)
🔥Rabatt kr 10 000 pr. person i delt lugar. NÅ fra kr 16 480 (normalt fra kr 26 480)

5. Storslått eventyrslott

/ Var det her Tornerose sov i hundre år?

Charles Perrault var forfatter som blant annet skrev ned folkeeventyr, og det var han som skrev en fransk versjon av Tornerose i 1697. Det sies at det var nettopp på dette slottet, Châteaux D'Ussé i Loire-dalen, at han skal ha funnet inspirasjonen til å skrive eventyret.

Med fangetårn og ballsaler, himmelsenger og praktfull hage, kan vi skjønne at dette slottet har gitt mat for fantasien. Og med sin nesten 1000 år gamle historie er det nok av eventyr å ta av i fortiden.

I dag er det hertugen av Blacas som bor her med sin familie, og de viser også fram deler av slottet til oss som kommer på besøk.

Slott og vin i Loiredalen

Vil du besøke dette slottet, og flere andre fantastiske slott, kan vi anbefale dette elvecruiset. Loiredalen regnes som en av Frankrikes vakreste regioner.

Les mer

Se alle våre franske elvecruise

Les mer

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo