Du kommer til å gni deg i øynene og klype deg i armen!  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Dette er en tur hvor du sannsynligvis kommer til å gni deg i øynene, klype deg i armen og tenke: Er det mulig - fins dette virkelig?!

Vandring i det trolske Tyrkia - med oppdagelsesferd i Istanbul

Fottur i Kappadokia

Avreise: 25. mai 2023 / 8 dager

Kappadokia i Tyrkia er et sted som nesten føles som å komme til en annen klode. Forunderlige steinformasjoner hvor det gjennom tidene ble bygget huler, hus og hjem - ja, faktisk hele byer! Du tror det ikke før du får se det...

Kontrastene i Tyrkia blir ekstra store når vi også besøker det myldrende bylivet i fargerike Istanbul, med mektige katedraler og moskéer, smakfull mat og en mangfoldig kultur.

Du får oppleve:

  • Fire fotturer gjennom Kappadokias helt unike landskap
  • Historie og kultur i Istanbul
  • Grand Bazaar, den eldgamle kjempelabyrinten av et marked – et av de største i innendørsmarkedene i verden!
  • Bli med i båt over Bosporosstredet - der Europa blir Asia, eller omvendt
  • Svev over Kappadokia i luftballong, om du vil og tør!

🥾 Vanskelighetsgraden på fotturene har vi satt til middels - det vil si at det er en del opp- og nedstigninger, du bør ha en viss utholdenhet og være vant til å ferdes i ulendt terreng.

Les mer om turen her

Gled deg til å oppleve:

/ Istanbul - hvor øst møter vest

Istanbul er byen med de mange navn. En gang Konstantinopel, en gang Bysants, en gang Myklagard. Selve porten til Orienten med en spennende duft av en fremmed verden. Dette er byen som forener to verdener der den ligger i knutepunktet mellom Europa og Asia.

Severdighetene slåss om oppmerksomheten, Hagia Sofia og Den blå moské er begge utsøkte arkitektoniske mesterverk. Uansett om du har dobbelt svart belte i shopping – basarene i Istanbul blir kanskje din overmann?

/ Kappadokias forunderlige landskap

Det er vulkanene som har vært arkitekt for fjellene som er formet som sopper. Myk sandstein har fått basalt oppå. Sandstein er lett å grave ut og dermed ble det lett å skape store hulebyer. Langt, langt nedover i jordens indre.

Her har det bodd folk siden 6000 år f. Kr, og siden området lå ved Silkeveien og handelskaravanene som passerte, var det av interesse for erobrere utenfra. De som bodde her trengte beskyttelse, og det fant de i de skjulte hulene og grottene i fjellet.

Flere tusen mennesker kunne i oldtiden bo her trygt i forvissning om at ingen fant dem her. Opptil 15 etasjer ned, her under gikk livet sin gang da fienden truet utenfra. Du har aldri sett maken.

En eventyrverden av utseende, men høyst virkelig og ikke konstruert. Her bor folk den dag i dag – og vi skal ut og vandre i dette magiske landskapet

Ja, dette vil jeg lese mer om

Lyst å reise på tur i høst?

Mange av turene har kun få plasser igjen.

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo