🌴 Kjør Cadillac i Havana | 🌊 Pastellbyer på Jersey | 🌺 Blomster og eventyrbyer på Madeira | 🏛️ Historisk dypdykk på Sicilia  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Øyferie i år?

/ Her er øyene vi gleder oss til i 2024!

Store og frodige, fjellrike og eksotiske, strender og historiske byer – øyene vi har på reiseprogrammet vårt spenner bredt, fra Atlanterhavet til Middelhavet, Det karibiske hav og Stillehavet.

🏝️ Finn din øy:

Cuba på langs

/ Havana, jungel og drømmestrender

24. nov / 13 dager / Reiseleder: Kirsti Asskildt

Bli med på en skikkelig rundreise og få en smakebit på det meste øya har å by på. Og det er en fristende meny:

🌴 Start med litt slaraffenliv

Første møte med Cuba blir de nydelige strendene ved Guardalavaca. Fint å bruke et par dager på å akklimatisere seg på karibiske strender...

🌊 Den første kolonibyen

Baracoa, byens første hovedstad som ligger øde til omgitt av fjell og hav. Hit kom Colombus i 1492, og det ble den første spanske bosetningen på øya.

🥬 En sigar å ta med hjem?

Santiago de Cuba med rom, sigarer og rik historie. Denne byen ansees som selve hovedstaden innen kubansk kultur.

🎨 Kunst, kultur og farger!

Kunstnerbyen Camaguey med sine labyrintaktige gater og fargerike kunstnerkolonier.

🍹 Karibisk, pastellfarget by

Fargerike Trinidad og jungelkledde fjell. Vandre i gamle brosteinsgater, smak på byens egen drink – og ta et bad ved fossefallet Javira i jungelen.

🚗 Se Havana fra en Cadillac

Oppdag Havana – både til fots og i gamle amerikanske biler. Her ruller bilene fra 50-tallet fremdeles rundt i gatene. Og vi skal kjøre på sightseeing i de gamle amerikanerne!

🏨 Bo på et legendarisk hotell

Hotel Nacional i Havana er fra 1930 og ligger rett ved havet. Blant tidligere gjester er Winston Churchill, Frank Sinatra, Marlene Dietrich – og Pierce Brosnan har vi faktisk sittet ved siden av i hagen der selv, så vi er i godt selskap!

Kanaløyene Jersey og Guernsey

/ Britisk sjarm på grønne øyer

18. sep / 7 dager

Egentlig ligger de nærmere Frankrike enn England, men de små øyene i Den engelske kanal hører under den britiske kronen. Her har du alt du liker med England – i miniatyr: pastellfargede småbyer ved havet, lune puber med trivelige folk, velstelte hager, hvite klipper og sandstrender, frisk havvind og gode historier.

Noen høydepunkter:

  • Dramatisk kystlandskap med klipper, fyrtårn, hav – og også grønne heier og fantastiske sandstrender
  • Besøk på vingård med vinsmaking, hjemmelaget sjokolade og afternoon tea
  • Besøk i en glasskirke, på en orkidéfarm og på Jersey Pearl, hvor du kan lære om perler – og selvsagt kjøpe dem
  • Bukter, strender, fyr og fort på Guernsey – og den superhyggelige byen St Peter Port
  • Jersey War Tunnels – bli med under jorda for et spennende stykke krigshistorie
  • Hyggelige mennesker som gjerne vil slå av en prat og vise fram øyene sine
Les mer

Morsomt å vite:

📺 De av oss som husker Detektimen fra 1980-tallet, husker kanskje også den barske Jim Bergerac som løste krim-mysterier i beste sendetid? Og ja, det var på Jersey. Han holdt på i hele 10 år, så en del krimgåter ble løst på kanaløya. Skuespilleren John Nettles fikk mange et hyggelig gjensyn med i Midsumer Murders.

📚 Victor Hugo skrev blant annet Les Misérables på Guernsey. Han var i opposisjon til Napoleon og måtte derfor reise i eksil. Han fant sitt nye hjem på Guernsey, hvor han bodde i hele 15 år.

📮 Vandrer du nedover Union Street i St. Peter Port, ta en titt på den røde postkassen der. Det er den eldste på de britiske øyer, har stått der siden 1853, og er den eneste postkassen som ikke er blitt malt blå.

🧙‍♀️ Noen av de gamle husene på Guernsey har et eget sete for heksene! Ser du godt etter, stikker det gjerne ut et slags hylle av granitt. Her kunne heksene stoppe og ta seg en hvil, i stedet for å drive heksekunster.

Bli med til kanaløyene!

Madeira – den flytende hagen i Atlanterhavet

15. nov / 11 dager / Reiseleder: Cathrine Asbjørnrød

Dype, grønne daler, fossefall, trolske skoger og majestetiske fjell – Madeira er en stor opplevelser for en hver naturelsker.

Les mer

Langtidsferie på Kypros

9. nov / 22 dager / Reiseleder: Lene V. Sørlie

Middelhavet når det er som mørkest her hjemme? Kypros har i snitt 340 soldager i året, og med et fint hotell ved havet og strandpromenade rett utenfor, er det duket for gode dager.

Les mer

Sicilia fra øst til vest

8. mai (få ledige) / 9 dager / Med historiker og arkeolog Knut Ødegård

Bli med på en reise i antikken og Sicilias vinhistorie! Fra Taormina i øst til Selinunte i vest ser og smaker vi oss gjennom Sicilia, og får unik innsikt i øyas rike historie.

Les mer

Galapagos og Ecuador

20. nov / 12 dager / Reiseleder: Fredrik Huth Jensen

Det er ikke uten grunn vi kaller Galapagos i Stillehavet verdens mest eksotiske sted. I dette lille øyriket lever det dyre- og fuglearter som ikke finnes noe annet sted i verden!

Les mer

Aktiv ferie? Vi har øyer for det også!

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo