Ørken, palmesus, safari eller vintur - se alle våre eksotiske reiser  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Karavanebyene langs Silkeveien ligger der fremdeles, med duftende basarer, fabelaktig islamsk arkitektur, poesi og god mat, til tider overveldende gjestfrihet – og mulighet for besøk i en hammam, et tyrkisk bad. Jeg er oppriktig fascinert! Bli med meg dit 8. oktober.
Gunnar Skjolden, reiseleder

Eventyr langs Silkeveien

/ Turkmenistan og Usbekistan

8. oktober / 17 dager / Reiseleder: Gunnar Skjolden

Til deg som virkelig vil ha en eksotisk opplevelse: her er turen din. Myteomspunnet og fjernt - her møter du garantert ikke naboen (med forbehold om svært bereiste naboer). Besøk noen av verdens eldste byer og kjenn suset fra tusenvis av år med historie sammen med Gunnar Skjolden. Han gleder seg til å vise deg:

  • Det sensasjonelle kunstmuseet i Nukus
  • Gåtefulle Turkmenistan – et (nesten) lukket land
  • Sagnomsuste Samarkand og Bukhara – strålende byer i ørkenen
  • Sentral-Asias mest spennende basarer med krydder, håndvevde tepper og ekte silke
  • Tasjkent med sovjetisk urban kultur og tegn på en ny tid
  • Sentralasiatisk mat – mye, god og hjemmelaget!
Les hele turprogrammet

🕌 Tre byer på reiseruten:

Vi skal innom mange byer på vår 17 dager lange oppdagelsesreise. Noen har du kanskje aldri hørt om, andre er bare navn på kartet og fra skolebøkene. Her er en liten titt på tre av dem.

/ Middelalderbyen Khiva

Dette er den mest intakte og fjernest beliggende av Sentral-Asias byer langs Silkeveien, en middelalderby der den indre byen, Icha Kala, er som et eneste utendørs museum.

De trange gatene og de smale smugene gir et godt bilde av hvordan en middelalderby i Sentral-Asia så ut på den tiden. Her er lite forandret. Denne byen har eksistert så lenge handelskaravanene har reist gjennom Sentral-Asia, og det bærer den klart preg av. Nå tar handel og varetransport andre veier, men Khiva er fremdeles bebodd og lever sitt stille liv.

/ Bukhara

Den tidligere hovedstaden i Usbekistan har en spennende gamleby med restaurerte basarer, og selvsagt det vakre Labi Hauz med tehus og bassenger i 1600-talls arkitektur. Overalt selges det fargerike silkestoffer, broderier og tepper – her blir det vanskelig å unngå å handle…

Vi skal se citadellet med emirens vinterpalass, Bolo-Khauz-moskeen med de vakre treutskjæringene, keramikkverksteder - og vi skal dykke ned i historien og ta inn stemningen. Med nesten tre dager i Bukhara, blir det god tid til å utforske byen på egen hånd også.

/ Samarkand

Med over 2700 års historie å øse av, er Samarkand en myteomspunnet by. Byen var et viktig knutepunkt langs Silkeveien og en av de eldste byene i Sentral-Asia som har vært kontinuerlig bebodd.

Når du står foran Bibi Khanym-moskeen - et fantastisk byggverk i marmor, terrakotta og mosaikk - kan du se for deg de 95 elefantene som ble hentet fra India for å trekke marmorlassene.

Vi skal besøke teppeknytere, vi skal se de vidunderligste flisarbeider - og selvsagt skal vi på marked! Her selges søte honningmeloner som dyrkes i ørkenen og duftende krydder fra hele Orienten, i tillegg til all verdens frukter og grønnsaker fra jordbruksområdene rundt byen.

Ja, jeg vil lese mer om denne turen

Boktipset

📚 "Samarkand" av Amin Maalouf

Dette er historien om den persiske dikteren Omar Khayyam og hans berømte "Samarkandmanuskript", som ble til på 1100-tallet, forsvant på 1200-tallet, dukket opp århundrer senere, og gikk ned i dypet med Titanics forlis - skipets mest dyrebare skatt.

Boken er nydelig skrevet og beskrivelsene gir et levende bilde av livet langs Silkeveien i storhetstiden. Denne kan godt bli med i bagasjen.

Mattipset

Det skal godt gjøres å komme hjem fra Usbekistan uten å ha smakt pilaff. Risretten finnes i utallige lokale variasjoner, og stekt lam, løk og gulrøtter er gjerne ingredienser du finner i en usbekisk pilaff. Den tradisjonelle drikken er grønn te, og blir du tilbudt en kopp te, er det bare å takke ja - dette er også et symbol på gjestfrihet. I Turkmenistan er for øvrig melonen veldig populær, den turkmenske melonen er verdensberømt for sin nydelige honningsmak. 🍈


... og vi har mer eksotisk å by på:

Fikk du med deg dette?

/ Kine og Vera forteller om de eksotiske turene våre

Forrige uke hadde vi livesending på Facebook, hvor Kine og Vera fra avdelingen for temareiser snakket om de spennende turene vi har rundt om i verden. Hør mer om turene - og også om hva som kommer av nye reiser ganske snart.

Fikk du ikke sett det, kan du se det nå - her er det flere gode tips!

Se sendingen her

Prøv et eksotisk elvecruise

Seil på Mekong, Nilen, Red River, Ganges eller Chobe-elven ... store opplevelser venter!

Les mer

... eller hva med et cruise på verdenshavene?

/ Med norsk reiseleder

Middelhavet, Stillehavet, Atlanterhavet, Karibien - eller kanskje venter ditt livs reise "down under"?

Se cruisene våre

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo