Storfamilie eller vennegjeng? Lei safarilodge bare for dere  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vi har laget vår egen definisjon av The Big Five – altså våre «big five» grunner til å oppleve safari, i hvert fall en gang i livet!

Safari, altså!

/ 5 gode grunner til å dra på safari

Sør-Afrika: Våkne til en god kopp kaffe i tussmørket før solen står opp, høre lydene fra fuglene som våkner. Spenningen når man setter seg i safarijeepen for å reise ut på gamedrive.

🥂 Eller et glass kjølig vin på savannen etter dagens siste safari, mens sola synker. Kanskje ser vi sjiraffer i solnedgang?

Våre to turskreddere Eli-Ann Nerhagen og Hege Grue har jobbet hele arbeidslivet reiselivsbransjen, og dette er to meget bereiste damer. De kan trygt kalles Afrika-eksperter med et stort antall safari-turer mellom seg. De vet hvor de beste lodgene er, hvor det er best sjanser til å se de forskjellige dyra, når det er best å reise ... ja – alt du måtte lure på!

📧 skreddersom@escape.no
📞 24 14 94 00

Les mer

«The Big Five» redefinert 👇

1. Måltidene er ikke som på storbyferie i Europa ...

Tenk deg en frokost ute på savannen eller på elvebredden med gryntende flodhester som bakteppe, eller en middag under stjernehimmelen mens du hører hyenene i det fjerne. Etter middag kan du sitte rundt bålet eller i baren med et godt glass og fordøye dagens inntrykk.

På Ngala Safari Lodge i Sør-Afrika kan du avkjøle deg i bassenget, mens elefantene har drikkepause rett nedenfor. Her er du tett på!

2. Ta deg en dukkert

Midt på dagen er det varmt i solen for både mennesker og dyr. Mange lodger har basseng med utsikt mot vannhull som tiltrekker seg tørste dyr. Vi kan love deg at boken du hadde tenkt å lese legges bort når en flokk elefanter kommer for å slukke tørsten.

Se våre forslag til safarireiser

3. I toppen av et tre

Ta med deg din kjære på en helt annerledes opplevelse: overnatting i en trehytte. Vi lover at den holder en annen standard enn den hytta du bygget i treet da du var liten. Dere har alle fasiliteter tilgjengelig.

Vi reiser for å se ville dyr i sitt eget element – men det er totalopplevelsen som teller.

4. Den luksusfølelsen ...

Pause fra daglige rutiner. Puste. På gode safarilodger blir du grundig bortskjemt!

Badekar med blomsterblader og et glass bobler. Sundowner (drinker og snacks) mens du ser sola gå ned over den afrikanske bushen. De lekreste middager servert i fakkelskinn med Afrikas natur som lydspor. En lat ettermiddag på solsenga ved bassenget. De små detaljene betyr også mye.

Bo på Makakatana Lodge i Sør-Afrika
Har du prøvd deg på vandresafari? Det gir en helt annen følelse enn å sitte i safari-jeepen.

5. Glem BBC-wildlife. Glem Discovery Channel. Dette er ekte.

Barndommens drømmer og fantasier om Afrika blir til virkelighet når du sitter i safaribilen og skuer utover landskapet der varmedisen hildrer over savannen. Du ser sebraer og antiloper som går og gresser. En søvnig løveflokk som døser i skyggen. Sjiraffhoder som stikker frem mellom trekronene. Geparder som jakter. Nesehorn og elefantflokker som lusker av gårde, og silhuetten av en leopard i solnedgangen.

Dette er Afrika!

Eli-Ann og Heges forslag til de beste safarireisene:

Safari og storby i Sør-Afrika

/ Cape Town, Durban og 6 dager med safari

14 dagers turforslag med det beste du kan oppleve i Sør-Afrika!

Blant annet med noen netter på hotellet The Oyster Box i Durban ...

The Oyster Box Hotel var helt rått! En once in a lifetime-opplevelse, som gjorde at vi faktisk aldri forlot hotellet under oppholdet. Service, mat og hotellets tilbud av aktiviteter var ekstremt på alle områder. Må oppleves!
Tidligere gjest på hotellet
 

💸 Sør-Afrika er for øvrige et land hvor du kan få mye ferie for pengene, også den svake norske krona tatt i betraktning. 100 norske kroner tilsvarer 154 sørafrikanske rand.

Makutsi Springs i Sør-Afrika

Prisgunstig, familiedrevet lodge midt i den afrikanske bushen. Gode muligheter for å se «the big five» ( elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard), i tillegg til en masse andre dyr.

Les mer

Eventyrlig safari i Tanzania

Bare navnene Serengeti, Ngorongoro og Manyara-sjøen får et safarihjerte til å dunke litt fortere. Velg mellom 3* logde, 4* lodge og 5* lodge.

Les mer

Safari i Zimbabwe med Victoria Falls

7 dagers rundtur hvor du kan se «the big five» i flotte nasjonalparker litt utenfor allfarvei. Eli-Ann tok denne turen i 2018, og hun hadde en fantastisk uke!

Les mer

Safari i Masai Mara i Kenya

Basecamp Explorer er grunnlagt av to nordmenn, og de samarbeider tett med masai-folket og fokuserer på økoturisme, og driver flere eksklusive camper i Masai Mara.

Les mer
Det var helt magisk å sitte sammen med mine nærmeste venner og spise middag i vår helt egen safarilodge og kunne dele disse fantastiske opplevelsene.
Hege Grue, turskredder i Escape

Ja, det er fullt mulig å leie sin egen safarilodge, om dere er en storfamilie eller vennegjeng. Flere lodger har kun fire rom for inntil åtte personer hvor man har lodge og safaribil for seg selv. Hege og vennegjengen gjorde nettopp det tidligere i år, og det ble en opplevelse for livet!

De leide alle fire rommene på Phinda Zuka Lodge i Sør-Afrika, og hadde sin egen safaribil med ranger, to safariopplevelser hver dag, herlig basseng og førsteklasses mat bare for dem – all mat og drikke inkludert.

– Vi var så fornøyde! Lodgen var superhyggelig, de ansatte visste ikke hva godt de skulle gjøre for oss. Det er fantastisk å kunne dele disse opplevelsene med sine beste venner. Nå er vi i gang med å spare til neste eventyr.

Priseksempel i Phinda Zuka Lodge for 2024: Fra kr 9000 per person per natt. Da har dere hele lodgen for dere selv (maks åtte personer), to safariopplevelser per dag, egen kokk, all mat og drikke inkludert.

Interessert? Send oss en mail

Kontakt oss!

Vi har flere forslag på nettsiden vår, og ta veldig gjerne kontakt med oss og fortell hva du er ute etter – så skal vi hjelpe deg med å oppfylle safaridrømmen.

📧 skreddersom@escape.no
📞 24 14 94 00

Les mer

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo