🏛️ Med arkeolog og historiker Knut Ødegård  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Historiske reiser i Hellas

/ Bli litt klokere i ferien

Hvem elsker vel ikke en ferie i Hellas med alt det innebærer av sol, hav og god mat? Vi har turer der du får enda mer – MYE mer!

På to av turene våre har vi med arkeolog og historiker Knut Ødegård og med ham som reisefølge får ruinene liv og historiske personer får ansikt.

🎁 Blir du med på en reise med kunnskapspakke inkludert?

Alle er enige om at barndommen er viktig for hvordan vi dannes som mennesker. Antikken er vår felles europeiske barndom, uten kjennskap til den forstår vi ikke hvordan vi som enkeltpersoner og som samfunn tenker og handler. Å lære om antikken er derfor en dannelsesreise for alle historie- og samfunnsbevisste mennesker
Knut Ødegård, historiker og arkeolog

Det antikke Hellas

/ Akropolis, Peloponnes, Sparta og Delfi

18. april 2023 / 9 dager

Krigerne i Sparta, orakelet i Delfi, det hellige Akropolis - mange av historiene fra oldtidens Hellas sitter kanskje igjen i minnet fra barndommens skolebøker. Om du trenger å friske opp igjen kunnskapen - samt få mye mer kunnskap om oldtidens grekere og nyte nåtidens Hellas, kan vi tilby en ordentlig dannelsesreise.

Noen høydepunkter:

  • Templene på Akropolis i Athen
  • Oldtidsbyen Korint og bronsealderborgen Mykene
  • Utforsk gamlebyen i sjarmerende Nafplion
  • Antikke Tegea - bli kjent med hvordan man tenker og jobber som arkeolog
  • Sparta, som hadde oldtidens tøffeste krigere
  • Olympia, hvor de olympiske lekene startet
  • Delfi - en gang trodd å være jordens midtpunkt og et av de mest myteomspunnede stedene i den greske antikken

Med historiker og arkeolog Knut Ødegård som reisefølge blir dette både lærerikt og sosialt. Du får "kjøtt på beina" til kunnskapen du har fra før – historien blir levende mens du går i de gamle grekernes fotspor.

I Aleksander den stores fotspor

/ Historisk reise med helligdom, himmelgud og en heftig hærfører

4. mai 2023 / 8 dager

Vi kan ikke tilby en tur i tidsmaskin, men med Knut Ødegårds kunnskap og formidlingsevne – godt hjulpet av vår egen fantasi – kommer historien til liv også på denne Hellas-turen. Thessaloniki og Makedonia står på reiseruten, og her er det mange lag med spennende historie.

Vi lar Knut fortelle selv:
Kom tett på historien om Aleksander den store og makedonerne gjennom opplevelsen av de sensasjonelle kongegravene i Vergina. Den spektakulære naturlige rammen rundt klippeklostrene i Meteora byr på opplevelser fra en annen tid. Vi skal bo i Thessaloniki, Hellas’ nest største by og et knutepunkt mellom øst og vest gjennom historien. Her blir det mange og gode opplevelser for alle sanser, for Thessaloniki byr også på det beste av gresk mat og vin!

Denne turen er en unik blanding av innsikt i livet til fortidens mennesker – og alt det gode vi kan nyte i vårt eget liv. Blir du med?

PSSST❗KOMMER SNART FOR SALG

Pompeii, Napoli og Capri på Amalfikysten

24. mai 2023

Få steder har en så dramatisk historie som Napolibukta, med Vesuvs utbrudd som begravde byene Pompeii og Herculaneum i år 79 e. Kr, og etterlot de romerske byene fanget og uforandret gjennom århundrene fram til de ble gjenoppdaget på 1700-tallet.

Vi skal utforske de utgravde byene, og på Nasjonalmuseet i Napoli skal vi se nærmere på tingene de fant i de begravde byene. Frodige, elegante Capri med sin rike historie og de greske templene i Paestum står også på programmet. Følg med i nyhetsbrev framover!

/ Hvem er Knut Ødegård?

Knut Ødegård har solid kunnskap om stedene vi besøker. Han er dr. philos. i klassisk arkeologi og ansatt ved Universitetet i Oslo. Han har også vært stipendiat i klassisk arkeologi ved Det norske institutt i Roma 1990-94 og har forsket og undervist i antikkens historie og arkeologi ved Universitetet i Oslo siden 1994.

Han var bestyrer for Det norske institutt i Athen 2003-2007 og har ledet en rekke arkeologiske prosjekter i Hellas de siste 20 år, blant annet i Tegea på Peloponnes og på Naxos.

Kanskje har du hørt ham snakke om antikken i radio eller på foredrag? Han har også gitt ut boken Antikken, om den gresk-romerske antikken og Gresk og romersk historie – en innføring.

Bli med Knut på tur

Flere fristende tematurer:

Norges hyggeligste reisemesse!

Bestill billett før 6. november, og få 1/2 pris (50 kr).

Les mer og sikre deg billett nå

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo