Trygge reiser med mye inkludert  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Fordeler med å bestille en pakkereise

/ Trygge reiser med mye inkludert

Du som er abonnent på nyhetsbrevene våre elsker selvsagt å reise, og vi gleder oss over å kunne gi deg masse inspirasjon uke etter uke.

Overalt i mediene nå ser vi hvor dyrt det er å reise. Hvor svak den norske krona er. Hvor fort gjort det er å havne i en utrygg økonomisk situasjon. Er det grunn til bekymring, bør jeg ikke reise noe sted? Vil du reise på tur, men er ikke helt sikker på hva du skal velge?

Vet du egentlig hvor mange fordeler det er å reise med en turoperatør som Escape? Vi ønsker å komme med noen fakta om hva vi i Escape bidrar med om du kjøper reisen din hos oss.

Det er alltid lurt å tenke igjennom hvilke behov du har for reisen din og ha en plan B eller C dersom det oppstår uregelmessigheter underveis. For det er virkelig i slike tilfeller du priser deg lykkelig over at du har en gjeng som tar vare på deg og jobber for deg i bakgrunnen. Det er en stor snøball som begynner å rulle når det for eksempel oppstår en kansellering fra et flyselskap, eller at det skjer noe med deg som deltaker på tur eller med noen der hjemme.

Hvorfor er egentlig ut-prisen ofte høyere hos oss enn om du selv ordner en tilsvarende reise og booker litt her og der? Du får jo billige flyreiser og overnattinger gjennom diverse søkemotorer? Trenger du virkelig en reiseleder? Hva med tilslutningsbilletter, om du reiser fra et annet sted enn Oslo? Det vil vi gi deg svar på i dette nyhetsbrevet.

/ Mye inkludert

Har du tenkt over og sjekket hva som er inkludert i totalprisen i den reisen du ser på hos Escape? Avhengig av hvilken tur det er, kan det være langt fra flyplassen og mangel på offentlig transport dit. Utflukter hit og dit med transport, diverse måltider og smaking av lokale produkter. Pengene løper fort når du legger til slike elementer utenom. Husk: Du finner alltid en tydelig oversikt i hvert program over hva som er inkludert på hver tur. Slik kan du ta riktige valg for deg.

/ Vi hjelper deg og er her for deg

Våre reiseledere er drillet i beredskap, det samme er vi på kontoret. Når noe skjer, går det fort. Det er «tenk», «løsning» og «action». Vi har en 24-timers vakttelefon her på huset for fly. De kan bistå oss i mange tilfeller. Andre ganger er det ikke noe å gjøre når flyselskapene får problemer, men vit at vi alltid snur hver en stein her hjemme.

Det samme om noe skulle skje underveis med enten deg selv eller noen der hjemme. Vår reiseleder hjelper til med å råde deg hvordan du skal gå frem i forhold til din reiseforsikring og veien videre. Vi, gjennom vakttelefonen, er behjelpelige med å booke flybilletter om du må hjem – som igjen tas med din reiseforsikring.

Her i Escape er vi alltid tilgjengelig 24/7 gjennom våre reiseledere. Vår fremste prioritet er å lage fantastiske turer, deretter sørge for at de blir gjennomført slik de skal. Alle våre reiseledere vet akkurat hva de skal gjøre, og hvordan vi på kontoret nås om de har behov for assistanse.

/ Pakkereiseloven, trygg på tur

Ved kjøp av en pakkereise, som vi alltid tilbyr, er du godt beskyttet av Pakkereiseloven. Den viser hva vårt ansvar som turoperatør er. Våre egne reisevilkår er vår rettesnor, og det er loven som ligger til grunn.

Som arrangør av pakkereiser har vi et stort ansvar, og det er vi veldig bevisste på. Det er lurt å tenke på akkurat dette før du bestiller litt her og litt der. Escape Travel sine reisevilkår er kortfattet, og det krever ingen jurist for å tolke dem.

Og, om du er opptatt av økonomisk trygghet for arrangøren du legger dine reisedrømmer og feriepenger hos: vi er medlem av Reisegarantifondet.

/ Innbetalt beløp tilbake dersom turen blir kansellert

Selvsagt ønsker vi at alle turene skal gå som planlagt. Men noen ganger hender det likevel at en tur blir kansellert grunnet for få påmeldte. I samme åndedrag nevner vi: Ikke tenk for lenge om du vil melde deg på en tur! Nettopp du kan være den ene eller de to vi trenger for å gjennomføre.

Skulle det skje at vi må kansellere en tur du er påmeldt, vil du få skriftlig beskjed av oss der vi informerer. Vi ønsker å gjøre det så tidlig som mulig for din del. Samtidig ønsker vi også å vente så lenge som mulig på flere påmeldte, mens den promoteres i alle kanaler. I henhold til reisevilkår må en kansellering fra vår side gjøres senest 20 dager før avreisen. Når du oppgir kontonummer tilbake til oss, vil vår økonomiavdeling refundere beløpet i løpet av noen få dager.

/ Reise fra en annen flyplass?

Det spørsmålet vi får oftest er hvordan det fungerer når du skal reise fra en annen flyplass i Norge enn fra Oslo Lufthavn. Noen av elvecruisene våre har avganger fra andre større byer i Norge, men de fleste turene våre går fra Oslo.

Hva koster det med tilslutningsbilletter, og hvordan gjør jeg det? På turene våre har vi gruppebilletter som er forhåndsbestilt og betales lenge før avreise. For å ha maksimal trygghet, er det å anbefale å booke tilslutningsbilletter via oss. Da sjekkes bagasjen hele veien ved avreise samme dag, og flyselskapene har det fulle ansvar for å få deg helt frem om noe uregelmessig skjer. Vi har kontakten med flyselskapene som samarbeider (vi kan aldri booke på en billett med selskaper som ikke samarbeider med hverandre). Prisene vil alltid være noe høyere enn på nettsiden til flyselskapet, da dette innebærer et større ansvar for selskapene. Man betaler for tryggheten og hjelpen man får om noe skjer.

Avhengig av flyselskap og avgangstid vil vi alltid måtte se på muligheter i hvert tilfelle. Prisene for å booke en gjennomgående tilslutningsbillett fås alltid i det momentet vi booker om. Vi kan stipulere priser, men aldri si noe konkret før det er gjort.

Om du derimot velger å booke egne tilleggsbilletter, bør du alltid ha refunderbare eller endringsbare billetter. Dette fordi gruppebillettene våre kan få tidendringer som igjen gjør at dine billetter ikke kan benyttes. I dette tilfellet blir disse utenfor pakkereisen og vil ikke dekkes av oss ved endringer. Kjøper du tilleggsbillett, sørg for å legge inn god tid – minimum tre timer.

Noen flyselskap har, i skrivende stund, ingen samarbeid med selskap som flyr innenriks i Norge. Vi nevner Qatar Airways, Air France, Finnair og British Airways. Med KLM er vi avhengig av å booke direkte fra f.eks Stavanger, Bergen og Trondheim til Amsterdam. Med KLM må billetten bookes om for hele strekningen og prises deretter den dagen. Du får ikke fratrekk fra Oslo-Amsterdam om du ønsker reise fra annen flyplass.

Turer med ledige plasser:

Har du ikke bestemt deg for sommerferien ennå? Da har vi noen sommereventyr klare – meld deg på før det er for sent:

3. juni (få ledige) / 11 dager
13. juni (få ledige) / 8 dager
19. juni (få ledige), 3. juli (få ledige), 20. aug / 8 dager
29. juni (få ledige), 17. aug / 8 dager / Reiseleder: Cathrine Asbjørnrød (juni), Geir Toverud (aug)
17. juli (få ledige) / 8 dager / Reiseleder: Elbjørg Haugsdal
19. juli / 9 dager / Reiseleder: Geir Toverud
27. juli / 6 dager / Reiseleder: Gunnar Skjolden
31. juli (få ledige) / 15 dager / Reiseleder: Ulf Brynildsen
13. aug / 8 dager
16. aug / 6 dager / Lokalt vertskap
20. aug / 4 dager / Lokalt vertskap
24. aug (få ledige) / 9 dager
27. aug / 7 dager / Reiseleder: Katarina David
4. aug (få ledige) / 9 dager
7. aug / 8 dager / Reiseleder: May Liss Kristiansen
19. aug (få ledige) / 8 dager / Reiseleder: Ulf Brynildsen
24. aug / 5 dager
28. aug / 8 dager / Med Astrid Versto og Terje Svabø som foredragsholdere

Bli kjent med Escape-familien

/ Et mangfold av reiser

Vi er en stor reisefamilie her i Escape, med mange typer turer. Reiser du alene og søker reisefølge? Lyst på en aktiv ferie? Kan vi få skreddersy drømmeferien for deg? Vi har flere avdelinger hos oss, her er en liten oversikt:

Aktiv ferie

Fotturer på alle nivåer – fra lette vandreturer til tøffe fjellturer, kajakkturer og yogareiser. Her er noe for de fleste.

Les mer

Skreddersydde reiser

La våre dyktige reisespesialister Eli-Ann og Hege få skreddersy din drømmereise! Disse to jobber med individuelle reiser, og har til sammen besøkt de stedene som er verdt å besøke på kloden vår.

Les mer

Carpe Diem

Carpe Diem er turoperatøren for deg som reiser alene, men som ønsker å reise sammen med andre reiseglade på ferie. Du får både opplevelsesreiser, elvecruise, aktive ferier – og turer for deg under 45 år.

Les mer

Cruise.no – et hav av muligheter

Vil du reise på cruise uten reiseleder, er det her du finner ditt drømmecruise. Vi tilbyr alt fra prisgunstige cruise til den ypperste luksus – over hele verden!

Les mer

Escapeaway

Med Escapeaway kan du bestille drømmehotellet til ferien din, og legge til flybilletter og leiebil i samme bestilling. Enklere blir det ikke! Vi har håndplukket hoteller vi mer enn gjerne anbefaler. Vi har vært og sjekket hotellene - så disse går vi god for!

Les mer

Solfaktor

Hos Solfaktor får du billige pakkereiser med reisegaranti til populære destinasjoner. Velg mellom blant annet familiehoteller, luksushoteller og boutiquehoteller til spennende feridestinasjoner både i og utenfor Europa.

Les mer

Du mottar dette nyhetsbrevet fordi du tidligere har reist med oss eller har meldt deg på nyhetsbrev. Meld deg av vårt nyhetsbrev.

Escape Travel AS, Fredrik Selmers vei 6, 0663 Oslo